Reklama

Při našich nákupech v prodejně Albert jsme narazily na kokosovou mouku a kokosový cukr, oba produkty nás zaujaly. Zjistily jsme si tedy o nich něco víc.

Kokosová mouka

kokosKokosová mouka se vyrábí z kokosové dužiny, která zůstane po vylisování kokosového oleje. Ta se pak suší a rozemele na jemnou mouku. Oproti běžnému strouhanému kokosu má kokosová mouka méně sacharidů a tuku a více vlákniny a bílkovin. 

Mezi benefity kokosové mouky patří: nízký glykemický index, bohatost na vlákninu, obsah vitaminů a minerálních látek (např. B, E, C, hořčík apod.) či přirozená bezlepkovost.

Využití: Kokosová mouka je nasládlá, hodí se proto na pečení (je jí potřeba méně než běžné mouky). Je také výborným doplňkem třeba do jogurtu.

Kokosový cukr

Kokosový cukr se vyrábí z vytékající mízy poupat květů kokosové palmy, která se následně s využitím tepla krystalizuje.

Dá se použít jako běžný cukr, má však nižší glykemický index, obsahuje mnoho živin a ocení ho i diabetici.

 
Pokud je pro vás důležitá zdravá výživa a tyto produkty patří do vašeho jídelníčku, pak máme pro vás tip: Vyzkoušejte výrobky s označením Nature´s Promise, která postupně „převléká“ zdravé potraviny oblíbených značek Albert Free From (bezlepkové a bezlaktózové produkty), Albert Veggie a Albert Bio. Navíc Albert představuje novou řadu Nature’s Promise Healthy life.

Více na www.albert.cz

nature

Zajímá nás, vyzkoušely byste je?