koks

Postup

2 lžíce kakaového prášku
4 žloutky
5 lžic vody
4 lžíce krupicového cukru
1 máslo

tuk a mouku na plech

poleva:
1 balíček čokolády na vaření

těsto:
8 dkg hrubé mouky
30 dkg moučkového cukru
20 dkg kokosu
9 bílků

Postup

Na těsto nejdříve ušleháme bílky. Ke sněhu přidáme cukr, ještě chvíli šleháme. Pak opatrně vmícháme kokos a mouku. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Krém: Vodu společně s kakaem a cukrem dáme do kastrůlku, povaříme a necháme vychladit. Do vychladlé hmoty vmícháme celé máslo a 4 žloutky. Krém vyšleháme dohladka. Na vychladlé těsto dáme vrstvu krému, vložíme do lednice a necháme dobře zatuhnout. Na závěr kokosák polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření a opět dáme do chladu.
Při podávání krájíme kokosák na řezy.

Dobrou chuť přeje PetraM.

Reklama