Vaření

Kokosák

koks

Postup

2 lžíce kakaového prášku
4 žloutky
5 lžic vody
4 lžíce krupicového cukru
1 máslo

tuk a mouku na plech

poleva:
1 balíček čokolády na vaření

těsto:
8 dkg hrubé mouky
30 dkg moučkového cukru
20 dkg kokosu
9 bílků

Postup

Na těsto nejdříve ušleháme bílky. Ke sněhu přidáme cukr, ještě chvíli šleháme. Pak opatrně vmícháme kokos a mouku. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Krém: Vodu společně s kakaem a cukrem dáme do kastrůlku, povaříme a necháme vychladit. Do vychladlé hmoty vmícháme celé máslo a 4 žloutky. Krém vyšleháme dohladka. Na vychladlé těsto dáme vrstvu krému, vložíme do lednice a necháme dobře zatuhnout. Na závěr kokosák polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření a opět dáme do chladu.
Při podávání krájíme kokosák na řezy.

Dobrou chuť přeje PetraM.

   
29.04.2010 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. [7] Kennie [*]

    Kokosové dezerty mám ráda

    superkarma: 0 29.11.2012, 12:17:48
  2. avatar
    [6] hubajda [*]

    nemusim

    superkarma: 0 15.11.2012, 00:02:41
  3. avatar
    [5] arminka [*]

    KRUPINKA — #4 uděláš omeletu Sml80Sml30

    superkarma: 0 24.09.2012, 22:57:08
  4. [4] KRUPINKA [*]

    A co stěmi zbylými 5 žloutky?

    1. na komentář reaguje arminka — #5
    superkarma: 0 02.05.2010, 17:15:29
  5. [3] Magda351 [*]

    Jee, to je chytrý nápad, hned vyzkouším :-)

    superkarma: 0 29.04.2010, 15:46:27
  6. [2] karym [*]

    Lepší je s ořechy. Žloutky šlehám ve vodní lázni s cukrem, kakaem a vodou. Salmonela je prevítSml16.

    superkarma: 0 29.04.2010, 13:34:52
  7. avatar
    [1] Zázvorka [*]

    U nás se "Kokosák" říká koberečku z kokosových vláken Sml32

    superkarma: 0 29.04.2010, 07:56:09

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme