Novinky

Kočičí dráp v jídle?

Dnes, když jsem přemýšlela, kam si dnes zajdu na oběd, zamyslela jsem se, co si žádají mé chuťové buňky. Měla jsem celkem chuť na nějakou „čínu“, ale přiznám se, že „legendy“, které stále kolují o těchto restauracích, mě ve finále odradily…

Celkem jsem si ráda a často pochutnávala na jídlech z těchto podniků, ale vzpomínám si, jak mi kamarádka jednou vyprávěla, jak její známá našla ve svém pokrmu kočičí dráp. Přiznám se, že v tu chvíli mi bylo dost šoufl, ale pak jsem zjistila, že tyto a další historky stále kolují národem a jsou velmi oblíbené. Vždy za to může kamarádka či známá další kamarádky. Jenže, tak jako tak vás to svým způsobem od stravování v čínských restauracích odradí i přesto, že mám na nějaké nudle velkou chuť.

m

Foto je pouze ilustrační a nepoukazuje na žádnou konkrétní restauraci

Slyšela jste někdy obdobnou historku? Odradila vás od stravování v určitém podniku?

   
15.09.2014 - Redakční novinky - autor: Markéta Škaldová

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [32] Ivásek [*]

    gerda — #31 je jedno, jestli redaktorka psát umí nebo ne - vlastním umem (nebo "neumem") zajišťuje kliky, protože my, hloupé slepice, o jejích kvalitách pípáme ještě několik dní (a o to jde především.. nějaká kvalita - ta se může jít zahrabat) Sml57

    superkarma: 0 16.09.2014, 08:53:40
  2. avatar
    [31] gerda [*]

    Ivásek — #30ano, on má pouze jediný názor - on i jeho redakce odvádějí výbornou práci, pouze s malými odchylkami od kvality.Sml80

    1. na komentář reaguje Ivásek — #32
    superkarma: 0 16.09.2014, 06:03:24

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] Ivásek [*]

    nejdou mi reakce na komenty, takže ke komentáři Gery (č. 28) - vyjádření sice máme, ale moc práce si s ním velkovezír nedal (v podstatě omílá to samé dokola, pouze s drobnými nuancemi, jádro pudla zůstává stejné)....

    1. na komentář reaguje gerda — #31
    superkarma: 0 15.09.2014, 20:21:34
  2. avatar
    [29] paníliška [*]

    gerda — #26 enka1 — #27 Holky, to je tak smutné. A ještě jsou na to hrdí.

    superkarma: 0 15.09.2014, 20:21:32
  3. avatar
    [28] gerda [*]

    mrkněte na ženu-out, je tam vyjádření šéfredaktora.

    superkarma: 0 15.09.2014, 18:25:54
  4. avatar
    [27] enka1 [*]

    paníliška — #24 Vzalas mi to z klávesniceSml30

    1. na komentář reaguje paníliška — #29
    superkarma: 1 15.09.2014, 17:05:51
  5. avatar
    [26] gerda [*]

    paníliška — #24kde nic není, i tohle se dá novinkou nazvat. Kde jsou ty časy, kdy bývaly Novinky o něčem, kde byla myšlenka, podnět k zamyšlení...Sml15

    1. na komentář reaguje paníliška — #29
    superkarma: 2 15.09.2014, 17:05:47
  6. avatar
    [25] gerda [*]

    dadma — #23ano, jsou dvě různé roviny, jak na ně pohlížím. Vážím si jejich pracovitosti, píle i toho, že své děti posílají do škol. Na druhé straně mě odpuzuje jejich chování ke zvířatům, které jim slouží za pokrm. Psí jatka, tržiště s mučenými zvířaty, která jsou určena do kuchyně...ne, to u mě není kultura. To je odpuzující hrůza a měla by být potrestána.

    superkarma: 0 15.09.2014, 17:04:51
  7. avatar
    [24] paníliška [*]

    Dana Haklová — #6Novinka z terénu? To, že šla na oběd a měla chuť na čínské nudle, nazýváte novinkou z terénu? Sml6Sml80

    1. na komentář reaguje gerda — #26
    2. na komentář reaguje enka1 — #27
    superkarma: 6 15.09.2014, 16:49:22
  8. [23] dadma [*]

    Já bych si u Vietnamců jídlo nekoupila.Možná nám psy a kočky do jídla nedávají,ale čert jim věř.Oni sami to jedí a již to mě vadí.Já měla asijské národy docela v úctě.Přišli mě pracovití, slušní, skromní,chtějí mít vzdělání,ale pak když jsem začala objevovat,že sní všechno na co přijdou a ještě zvířata trýzní,protože si myslí,že je maso lepší.Viděla jsem různá videa,tak již je nemám ,ale vůbec v oblibě.Počínaje Čínou, přes Japonsko ,Vietnam....

    1. na komentář reaguje gerda — #25
    superkarma: 1 15.09.2014, 16:38:53
  9. avatar
    [22] wich [*]

    A co nedávný článek Psí jatka? Sml58

    superkarma: 1 15.09.2014, 15:53:57
  10. [21] cilani [*]

    jako myší dráp bych uvěřila někde v salámu.. stane se.. však i v našich rohlících snad někde ukazovali, že kdosi našel cosi kdysi běhavého chlupatého.. pochybuju, že by se jim vyplatilo běhat po městě a shánět psy, kočky, nebo to brát ve velkém z útulků - vykrmovat je, mít je někde umístěné a pak je zabíjet, kuchat.. víc práce než užitku a úspor... Není snažší to nakoupit ve velkém někde v obchodě už vykoštěné, jen nakrájet??

    superkarma: 1 15.09.2014, 15:14:14
  11. avatar
    [20] Suzanne [*]

    Eldridge — #18 Přesně tak. Je to jako by český kuchař strkal do kuřecího ragú jen tak mírnyx týrnyx svíčkovou. Proč by to, probůh, dělal?

    superkarma: 1 15.09.2014, 15:11:35
  12. avatar
    [19] Suzanne [*]

    blanca — #10 Dvacet let jím po restauracích a takové štěstí, abych se mohla podělit podobnou historkou, jsem ještě neměla. A že jsem už párkrát jedla v pořádném pajzlu Sml30

    superkarma: 1 15.09.2014, 15:10:12
  13. avatar
    [18] Eldridge [*]

    Provozovatelé těchto restaurací a rychlých občerstvení v žádném případě do nabízených jídel psy a kočky nepřidávají, protože je to pro nás, domorodce, škoda. Tyhle pochutiny si vaří pro sebe.

    1. na komentář reaguje Suzanne — #20
    superkarma: 5 15.09.2014, 15:08:57
  14. avatar
    [17] Suzanne [*]

    Jím v čínských restauracích běžně. Historky neslýchám. A už jsem pochopila, že pro vietnamské kuchaře je desetkrát jednodušší nakoupit v makru, než pokoutně shánět kočky a psy. Sml58

    superkarma: 6 15.09.2014, 15:07:51
  15. avatar
    [16] blanca [*]

    Léthé — #15 tak to je hnus....já rusáky zažila ještě jako studentka na brigádě v jedné lahůdkářské výrobně, ale byli většinou zalezlí v kuchyni ve vlhku pod dřezem, z talíře mi nikdy po svých neodešli Sml52Sml52

    superkarma: 1 15.09.2014, 15:03:22
  16. avatar
    [15] Léthé [*]

    blanca — #10 Sml2....v jídle naši závodní jídelně se nacházeli dost často brouci zvaní rusáci....někdy z talíře odpochodovali dokonce ještě živíSml30Sml52

    1. na komentář reaguje blanca — #16
    superkarma: 0 15.09.2014, 14:56:57
  17. avatar
    [14] ToraToraTora [*]

    Typická městská legenda. Fakt to stálo za vydání do novinky? Příště klidně sdělte národu, že se bojíte bubáka pod postelí nebo, že v lednici zkyslo mléko do kafe.

    superkarma: 6 15.09.2014, 14:56:08
  18. avatar
    [13] Léthé [*]

    O kočičím drápu jsem taky slyšela několik historek, nevěřímSml23. Ještě před lety jsem k Mňau-mňauSml73 chodila docela ráda, neb miluji velice ostrá jídla a nikde jinde mou chuť na "žiletky" neuměli připravit. Ale od té doby, co jsem začala vyrážkou reagovat právě na ty jejich glutamáty, jsem k nim už nešla. "Žiletky" si uvařím občas raději doma.

    U nás v ČB je Čínská restaurace přímo v nákupním centru Géčko a mají tam velice často kontroly, co se čistoty kuchyně týče. Tam bych neměla strach chodit, neb vím, že to tam mají špígl níglSml67...a ty kočičí drápky ? To je taková hovadina.

    superkarma: 5 15.09.2014, 14:52:28
  19. avatar
    [12] samecka [*]

    mně onehdy zabilo video o zavření výrobny chipsů ve Stříbrné Skalici. A já brambůrky tak ráda!Sml6

    superkarma: 0 15.09.2014, 14:45:51
  20. avatar
    [11] Altamora [*]

    Ještě tu o černé sanitce...

    superkarma: 5 15.09.2014, 14:44:05
  21. avatar
    [10] blanca [*]

    no, o čínských a podobných restauracích koluje podobných příběhů dost a asi je někdy lepší do těch kuchyní nevidět. Ale ono ani v našich restauracích to asi nebude nejlepší. Protože chodíme v práci na obědy do města, do různých podniků, mám i tady spoustu zážitků. A že některé nálezy byly docela zajímavé. Vlasů v jídle bylo asi nepočítaně, dále pak kus křídy, sponka ze sešívačky, hoblina z kovové drátěnky, filtry z cigaret Sml80 ...možná si ještě na něco vzpomenu Sml57 a to nepočítám špinavé talíře a příbory Sml33

    1. na komentář reaguje Léthé — #15
    2. na komentář reaguje Suzanne — #19
    superkarma: 2 15.09.2014, 14:42:54
  22. avatar
    [9] Ivásek [*]

    jinak mi stravování ve vietnamských bistrech nevadí - jejich kachny na miliardu způsobů jsou "luxusní" záležitost, když odmyslím ty tuny glutamátů, bez kterých se tyto asijské kuchyně neobejdou Sml24

    superkarma: 0 15.09.2014, 14:35:43
  23. avatar
    [8] Ivásek [*]

    ach jo... styl imrvére pořád stejný - čím víc se, Markéto, snažíte, tím víc se vám to nedaří.. jedno slovo ve větě se několikrát opakující atd. ... poslední věta "článku" je teda mega třešeň na mega dortíku Sml80 Sml68

    superkarma: 1 15.09.2014, 14:34:28
  24. avatar
    [7] wich [*]

    Od té doby, co mi ještě stále zelená zubařka vyprávěla o tom, jak právě vytáhla babě z díry po vypadlé plombě zvířecí dráp (jestli byl kuřecí, kočičí, nebo čí nevím, tak jako tak je to hnus), poté, co ji něco tlačilo v zubu od oběda v jejich bistru, bych k nim nešla. Ostatně, nechodila jsem k nim ani předtím. A jejich hygienická úroveň no comment...

    superkarma: 0 15.09.2014, 14:26:05
  25. [6] Dana Haklová [*]

    Já Markétě děkuji, že mi poslala novinku z terénuSml67

    Taky jsem o podivných ingrediencích v čínských restaurací slyšela a proto tam už dávno nechodímSml68

    1. na komentář reaguje paníliška — #24
    superkarma: 0 15.09.2014, 14:24:59
  26. [5] MaVy [*]

    ale diskuzních příspěvků má nejvíc Sml57

    superkarma: 1 15.09.2014, 14:16:01
  27. avatar
    [4] gerda [*]

    Aha, tak Markétka navíc i jí?Sml2

    superkarma: 3 15.09.2014, 14:14:12
  28. [3] mospika [*]

    tyto podniky už nenavštěvuju, po těch různých aférách co o nich kolují...radši si uvařím něco domaSml16

    superkarma: 0 15.09.2014, 14:07:32
  29. [2] Pavla_b [*]

    Markétko....Sml79...

    superkarma: 1 15.09.2014, 14:04:55
  30. avatar
    [1] kobližka [*]

    Mě maximlně odradí vaše články Sml68Sml68Sml68

    superkarma: 5 15.09.2014, 14:04:23

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme