Reklama

Nechte se inspirovat a ozvláštněte váš jídelníček o nový recept, který jsme pro vás připravili ve spolupráci se značkou Knorr. Vepřová pečeně se rozplývá na jazyku!

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou

4 porce                                                                      čas 120 minut            

  • 3 PL olejeKnorr
  • 150g sušených meruněk a švestek
  • ½ KL kmínu
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 150ml sektu nebo hruškového džusu
  • 250ml zeleninového vývaru (z ½ kelímku Knorr Bohatý bujón Zeleninový)
  • 1 hruška

Pomocí nože vytvoříme uprostřed v mase kapsu (případně otvor zvětšíme obrácenou vařečkou až do konce). Ovoce napůlíme a opět pomocí vařečky naplníme maso. Pokud máme na mase kůži, nejprve do pánve nalijeme asi 3 cm vody a maso vložíme stranou kůže do vařící vody a necháme 10 minut povařit. Poté maso vyndáme a kůži nakrájíme příčně do hloubky 0,5 cm.

Maso osolíme, okmínujeme a potřeme olejem. Nakrájíme cibuli, česnek, celer a zbylé ovoce na kostky a opečeme na oleji. Přidáme navrch maso a vložíme společně do předem rozehřáté trouby (220°C) asi na 15 minut. Poté snížíme teplotu na 175°C, přilijeme sekt a vývar a upečeme maso doměkka (asi 1 hodinu) za občasného přelévání masa vydušeninou.

Pokud máme maso s kůží, tak jej ještě zapečeme v troubě pod grilem do křupava. Šťávu propasírujeme přes síto, hrušku oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostky, které povaříme v propasírované šťávě. Ochutíme případně solí.

Maso nakrájíme na plátky, podlijeme šťávou a podáváme například s rýží a růžičkovou kapustou.