Bulvár

Knižní tipy: Kuchařky

Pokud ráda vaříte, jistě byste neměla přehlédnou dvě nové kuchařky, které vydalo nakladatelství Euromedia: Pokrmy z jednoho hrncea Francouzky netloustnou kuchařka.

pokrmy

Pokrmy z jednoho hrnce

Polévky, syté guláše, zapékané pokrmy, restovaná zelenina, rychlé večeře - na přípravu každého takového jídla stačí jediná nádoba. Při vaření v jednom hrnci se chutě promíchají, propojí, rozvinou, a proto patří takto uvařené pokrmy k nejchutnějším. Recept na jídlo vařené v jednom hrnci může sice vyžadovat ještě další nádobí - k osmažení či našlehání další ingredience, ale všechny přísady se nakonec sejdou v jediné nádobě, kterou přenesete na jídelní stůl. Pak jen zvednete poklici a můžete nabírat.
Recepty pro celou rodinu i přátele doplňují tipy a techniky s podrobným popisem, které zpříjemní každodenní vaření oblíbeného texasko-mexického chilli con carne, irského dušeného masa, italského osso bucca, exotického kedgeree či pad Thai...

kucharka

Francouzky netloustnou kuchařka

Mireille Guilianová

Knihy francouzské podnikatelky žijící ve Spojených státech Francouzky netloustnou a její dvě pokračování se staly bezesporu bestsellery.
Mireille jednoho dne odjela jako mladá štíhlá studentka do Spojených států a po několika semestrech se vrátila do Francie s nadváhou. Díky rodinnému lékaři se jí brzy podařilo vrátit k původnímu stylu života - a také vzhledu. Autorka na vlastní zkušenosti odkryla tajemství francouzského paradoxu, který spočívá v tom, že právě Francouzky, jež jsou známé svým požitkářstvím, zůstávají až do vysokého věku štíhlé a vitální.
Čtenářky nenechaly Mireille v klidu. Dychtily vědět, jak se opravdu stravuje, jak jídla připravuje a jaká jsou její dietní tajemství. Proto Mireille sestavila kuchařskou knihu - netradiční, zajímavou a inspirující.
Předkládá vlastní interpretaci pokrmů, na nichž si léta pochutnávala s rodinou a přáteli, a také zbrusu nové „objevy“. Zařadila sem i malou kolekci osvědčených stálic a několik čtenáři vychválených receptů, které zazářily v předchozích knihách.
Autorka věří v jednoduché recepty zachovávající ryzí chutě. Má ráda rozmanitost, jíž dociluje nakupováním čerstvého zboží na trhu. Zvlášť miluje pokrmy přinášející smyslový požitek, promlouvající ke zraku, čichu, chuti i hmatu.
Z receptů se musí zrodit jídlo, které dobře chutná. Vše se točí kolem potěšení a zdraví. Uvidíte sami.

Autorka:
Mireille Guilianová studovala na pařížské Sorbonně francouzskou a anglickou literaturu a absolvovala Institut Supérieur d´ Interprétariat et de Traduction, kde získala osvědčení pro překladatelskou a tlumočnickou činnost v anglickém a německém jazyce. Kromě toho mluví italsky.
Byla spoluzakladatelkou a prezidentkou společnosti Clicquot, Inc., v New Yorku. Je světově uznávanou odbornicí na šampaňské, ale věnuje se gastronomii obecně. Přispívá do mnoha časopisů články o víně, jídle, cestování a zdravém životním stylu a je častým hostem v amerických rádiích i televizních stanicích. Dnes svůj čas dělí mezi New York, Paříž a Provence.
Kniha Francouzky netloustnou byla přeložena již do 10 jazyků. Euromedia Group vydala i její další bestsellery Francouzky umí žít a Francouzky se umí otáčet.

   
10.08.2011 - Knihy - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [1] ToraToraTora [*]

    Kdybych byla francouzkou s nadváhou, cítila bych se minimálně zoufalá Sml30

    superkarma: 0 10.08.2011, 10:11:22

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme