Vaření

Knižní laskominy – novinky o jídle

Rádi si listujete a hledáte inspiraci v kuchařkách a knížkách o jídle? Máme pro vás několik nových tipů plných vůně od Knižního klubu www.knizniweb.cz.

Grilujete? Máte rádi saláty? Díváte se na pořady o jídle? Pak pro vás máme tyto knížky!

SALÁTY

knihaZdravé, lehké a křehké - překvapují stále novými kombinacemi chutí a zároveň bohatým zdrojem vitaminů. Salát přijde pokaždé vhod, protože nás vzpruží, osvěží a navíc je rychle hotový. Může být servírován jako příloha či hlavní chod nebo doplnit menu jako dezert, ať je zeleninový, či ovocný. Mimoto: není přísada, kterou by nebylo možné na salát použít. Přesvědčivě to dokládá 50 receptů - od mezinárodní klasiky přes exotiku až po nový trend pestře složené stravy. Všechny, kteří dbají na zdravou výživu, zcela jistě zaujmou saláty míchané, rýžové, bramborové, s cuketou, mořskými plody, pórkem, artyčoky nebo sladké s kiwi, hroznovým vínem a lákavými lesními plody.
Exkluzivně
Oblíbená klasika i moderní trendy
Vydala Euromedia Group k.s., Ikar
http://www.knizniweb.cz/jnp/cz/katalog/detail/tituly-S-SAL-Salaty_4.html

GRILOVÁNÍ

knihaPojďte grilovat! Pozvěte přátele, sousedy a známé na kouzelné rožnění pod letní oblohou. Přitom grilování není jen společenská událost. Ke kulinářskému zážitku patří také marinování masa, správné rozdělávání ohně i udržování optimálního stupně rozžhaveného uhlí. Na pohoštění nemusíte připravovat jen klobásy a steaky. Grilované marinované ryby, vepřová žebírka, kuřecí stehna, křupavá zelenina či šťavnaté ovoce nabízejí jedinečný chuťový požitek, jehož nedosáhnete jinou tepelnou úpravou. A nezapomeňte na saláty, kořeněné omáčky, jogurtové dipy či ochucená másla, na nichž si u otevřeného ohně výborně pochutnáte.
Exkluzivně
Oblíbená klasika i moderní trendy pro gril
Vydala Euromedia Group k.s., Ikar
http://www.knizniweb.cz/jnp/cz/katalog/detail/tituly-G-GRI-Grilovani_3.html

Stanislav Peleška, Hana Sedláčková: Zelenina na zahrádce a v kuchyni

Stanislav Peleška, Hana Sedláčková

50 druhů zeleniny a bylinek z naší zahrádky

  • knihaPěstební podmínky, osevní a pěstební postupy, praktické rady
  • Obecní škůdci a choroby
  • Zelenina pro balkony a miniplochy

Zelenině zelenou v kuchyni!

  • Zelenina a koření
  • Tepelná příprava zeleniny
  • Vybavení kuchyně pro zpracování zeleniny

Receptář

  • Od bazalky až po zelí: studené i teplé pokrmy
  • Pomazánky, polévky, saláty, hlavní jídla vařená, dušená i zapečená

Vydala Euromedia Group k.s., Ikar
http://www.knizniweb.cz/jnp/cz/katalog/detail/tituly-Z-ZEL-Zelenina_na_zahradce_a_v_kuchyni.html

Bravo, šéfe!

Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni
Nikdy nenosí čepici a ví se o něm, že vyžaduje v kuchyni disciplínu, která téměř hraničí s naprostou poslušností. knihaZkušenosti posbíral ve špičkových restauracích po celém světě a měl odvahu přijít do pražského pětihvězdičkového hotelu a podávat v něm něco tak zdánlivě prostého jako dnes již proslulá telecí líčka. A to všechno ještě předtím, než se stal televizní hvězdou. 30 nejlepších receptů mezinárodní kuchyně. Sám vaří kuře v 9 variantách na přiloženém DVD.

  • 30 nejlepších receptů vynikajícího šéfkuchaře - předkrmy, saláty, polévky, hlavní jídla a dezerty
  • Kuře na mnoho způsobů připravuje Zdeněk Pohlreich krok za krokem na přiloženém DVD

Vydala Euromedia Group k.s., Ikar
http://www.knizniweb.cz/jnp/cz/katalog/detail/tituly-B-BRA-Bravo__sefe__Zdenek_Pohlreich_vari_mezinarodni_kuchyni_____DVD_.html

Bravo, šéfe!

Riccardo Lucque vaří italskou kuchyni
Je nebývale tichý, skromný a trpělivý.Má za sebou zkušenosti z prvotřídních restaurací v Evropě i USA. Občas z něj vypadne: „Ten čokoládový dort bez mouky peču po celou svou kariéru a v New Yorku na něj ráda chodila Gwyneth Paltrow." Ve své pražské restauraci připravuje zásadně čerstvé těstoviny a ryby. Její know-how je italská pohostinnost ve spojení s výtečnými pokrmy. Byl vybrán a vařil osobně pro papeže Benedikta XVI. při jeho třídenní návštěvě české republiky na podzim 2009. 30 nejlepších receptů. Riccardo vaří 9 italských specialit na přiloženém DVD.
Bravo, šéfe!

  • Italské speciality připravuje Riccardo Lucque krok za krokem na přiloženém DVD

Vydala Euromedia Group k.s., Ikar
http://www.knizniweb.cz/jnp/cz/katalog/detail/tituly-B-BRA-Bravo__sefe__Riccardo_Lucque_vari_italskou_kuchyni____DVD_.html

Bravo, šéfe!

Dalibor Navrátil vaří francouzskou kuchyni
Francouzskou gastronomii má zkrátka pod kůží. Je skromný, přestože už má jméno, je nositelem rytířského řádu Chaine des Rotisseurs za přínos k moderní gastronomii a dobré jméno zajistil již několika restauracím. Dalibor je v kuchyni jako taneční mistr - kolem plotny se elegantně vznáší, k talíři přistupuje s precizností chirurga a servíruje s citem francouzského umělce.
Vydala Euromedia Group k.s., Ikar
http://www.knizniweb.cz/jnp/cz/katalog/detail/tituly-B-BRA-Bravo__sefe__Dalibor_Navratil_vari_francouzskou_kuchyni___30_receptu__a_vybrane_recepty_na_DVD.html

Tanja Dusyová, Alessandra Rediesová: Koktejly pro každého

Rozmanité nápoje na celý rok: Od ledově chladivých a perlivých v letním horku po horké a hřejivé proti zimním teplotám pod bodem mrazu. V knize najdete víc než 100 zcela nových nápadů na nápoje: krémové smoothies, ovocné koktejly, perlivé bowle, kořeněná svařená vína, ohnivé punče, aromatické čaje - někdy s alkoholem, jindy nealkoholické a pro jakoukoli příležitost. Žádné hrdlo tak nezůstane vyprahlé ...
Dopřejte si dostatek tekutin po celý rok! Krémově ovocné smoothies ráno nahradí snídani, odpoledne dodají vzpruhu ledové čaje a kávy. A když žhavý denní vzduch večer vystřídá vlahé ochlazení, na řadu přicházejí letní koktejly, sykot drinků s perlivou vodou nebo svěží ovocné bowle, které navozují příjemnou náladu. Při zimních minusových teplotách vás zahřejí punče nebo horká čokoláda.
Více než 100 zcela nových nápadů na nápoje: lahodné a sytící smoothies, káva a čaj jako led, perlivé bowle na party, svařené víno, grog, horké, studené a ovocné zimní koktejly, čokoládové pochoutky - někdy s alkoholem, jindy nealkoholické a pro jakoukoli příležitost. Žádné hrdlo nezůstane vyprahlé...
Zažijete dokonalý požitek s vlastnoručně připravenými sirupy, vhodnými chuťovkami, nápady na dekoraci v každém ročním období a tipy na perfektní mixování koktejlů.

Recepty pro hostitele i hosty, kteří milují nejen koktejly.
Vydala Euromedia Group k.s., Ikar
http://www.knizniweb.cz/jnp/cz/katalog/detail/tituly-K-KOK-Koktejly_pro_kazdeho___Po_cely_rok__od_osvezujicich_a_perlivych_po_lahodne_hrejive.html

   
11.06.2010 - Sezona - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [2] hubajda [*]

    Sml16Sml16Sml16

    superkarma: 0 15.11.2012, 00:57:49
  2. [1] valjusa [*]

    Sladkosti i zmrzliny jsou

    pochutnáníčko. Kupte si zmrzku od Nestlé a vyhrajte romantický víkend v Paříži

    či jinde! http://www.zmrzliny-nestle.cz[size= 10.0pt; font-family: Times; mso-ansi-language: CS][/size]

    superkarma: 0 26.07.2010, 17:40:38

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme