Recept na langoše je opravdu jednoduchý a velice levný. Postačí vám k němu základní suroviny. V Maďarsku jsou nejlepší langoše s česnekem, zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem. Na přání přidají i opečenou slaninu nebo kečup. Jenže v jednoduchosti je krása a základní varianta je nejlepší. A kdo chce, může si je připravit i na sladko, třeba s nutellou, džemem nebo zakysanou smetanou posypanou kakaem.

Suroviny

  • 1 kg hladké mouky
  • 42 g droždí (1 kostka)
  • 1 lžička soli
  • 500 ml vlažné vody

na ozdobení

  • česnek
  • olej
  • zakysaná smetana
  • nastrouhaný sýr
  • a všechno co máte rádi: trocha slaniny, kečup, tatarská omáčka...

Postup

Do vlažné vody rozdrobte droždí. Nechejte na teplém místě vzejít kvásek. Jak poznáte, že je hotový? Na povrchu budou výrazné bubliny.

Smíchejte mouku se solí a vlijte do ní kvásek. Umíchejte hladké, nelepivé těsto.

Nechejte hodinu kynout v míse, přikryté utěrkou nebo potravinářskou fólií. 

Po hodině vytvořte z těsta 10 bochánků, které vytvarujte na placky. Pod utěrkou nechejte opět 20 minut kynout.

Smažte ve vysoké vrstvě oleje nebo směsi oleje se sádlem.

Čím tenčí těsto se vám podaří vyválet, tím budou langoše křupavější.

Ihned zdobte podle chuti a podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Další placaté pochoutky na našem magazínu

Výborné cuketové placky

cuketa.jpg (179 KB)

Květákové placky s goudou a nivou

placicky.jpg (139 KB)

Tradiční bramboráky

DSC_8931.jpg (106 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Uložit

Uložit

Reklama