Diskuze

Keramický nebo skleněný pekáč?

Máte zkušenosti se skleněnými pekáči a zapékacími miskami? (Měla jsem keramický - nevím jestli je rozdíl mezi keramickým a kameninovým - a praskl mi, takže to už asi nechci. Může se to stát i u skleněného?)

Dík

26.08.2015 - O jídle a vaření - autor: Hanstra

Nutná registrace

Pro přispívání do diskuzí je nutná registrace.

Příspěvky:

  1. avatar
    [2] kobližka [*]

    Mám jak skleněný,v kulaté formě peču často různé koláče a v keramickém dělám maso,zapečené těstoviny,brambory,apod.Používám dlouho a často a jsem max.spokojená,i s údržbou.

    Možná bych se kameninového trochu obávala.

    superkarma: 0 27.08.2015, 12:03:44
  2. [1] jitkadost [*]

    Ahoj,

    ano, keramické pekáče můžou prasknout pokud je rychle zchladíš, nebo dáš do příliš předehřáté trouby (nebo bez obsahu - dobře vedou teplo, ale vzniká v nich velké přepětí).

    Záleží to na troubě... pokud máš plynový sporák, doporučila bych asi něco silnostěnného kameninového, pokud máš elektrický, můžeš cokoli.

    Já mám doma tenhle "pekáč" http://www.decodoma.cz/Pekac-s-poklici-Gourmet-Ceramia-40-x-25-x-11-cm-BANQUET.html a super. Výhoda je, že se v něm dá klidně vařit i na sporáku a pak to šoupnout do trouby zapéct, což s klasickým pekáčem nejde.

    superkarma: 0 26.08.2015, 10:03:32

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Rubrika: Vaření

Novinky

Dnešní vydání

Doporučujeme

Nově založené

Nejprohlíženější

Nejdiskutovanější

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme