Vaření

Ke grilování patří chutné omáčky a kečupy

Záliba v grilování se v průběhu minulých desetiletí stala fenoménem na celém světě. V posledních letech patří grilování i v České republice ke koloritu, kterým se pravidelně začíná a končí léto. Jakmile vysvitne sluníčko a je teplo, oprášíme zazimované grily a s chutí grilujeme. Grilování je také společenskou akcí. Je to důvod pro setkání s přáteli s našimi blízkými.

grill

Ke grilování také patří tradiční kuchyně, nakládání masa, ryb, zeleniny, surovin, které budeme grilovat. Přípravu pokrmů, které je možno připravit na grilu mnozí odborníci na gastronomii dovedli k dokonalosti s tím, že stále je co zlepšovat. Mnozí z nás mají svá oblíbená jídla, na kterých si při grilování pochutnávají. Součástí doplnění chuti pokrmu jsou také stále více oblíbené grilovací omáčky, dipy, kečupy, hořčice.

Kand

Tyto dochucovací produkty dokáží jídlu dodat výslednou chuť, snoubit chuť masa, ryb nebo zeleniny do konečné lahodnosti.

Kand

Máme pro vás několik zajímavých tipů od společnosti KAND, která je odborníkem na výrobu kečupů a hořčic. Jaké produkty vám chceme doporučit, co by nemělo chybět na vašem stole, pokud se chystáte grilovat a co byste měli ochutnat?

Kečup, klasika, bez které si grilování nedokážeme představit:

  • Delikátní novinka: kečup s příchutí curry

KandKečup je oblíbeným doplňkem řady pokrmů, těch smažených a grilovaných zvláště. Máte-li rádi výraznější chutě a nespokojíte se tak pouze s tradičním sladkým či ostrým kečupem, můžete vyzkoušet novinku Kečup Delikates curry, kterou na náš trh uvádí společnost KAND, tradiční český výrobce těchto dochucovadel.

Kari (curry) je složitá směs koření, používaná v indické, thajské, indonéské, čínské a vůbec mezinárodní kuchyni. V kombinaci s rajčatovým protlakem, resp. kečupem je ideální jako základ omáček na těstoviny či jako příloha ke smaženým, pečeným či grilovaným pokrmům. Kečup s přichutí curry je velmi oblíbený například v sousedním Německu, kde se používá k přípravě tamní známé a de facto národní speciality zvané Currywurst (grilovaná bílá klobása přelitá kečupem, posypaná curry kořením a podávaná se smaženými hranolkami).

Kečupy z řady KAND Delikates se vyznačují svou výraznou a přesto jemnou chutí. Vysoký podíl rajčatové složky a BEZ obsahu konzervačních a chemických látek uspokojí i náročnější strávníky. Kromě nového Kečupu Delikates curry řadu tvoří  Kečup Delikates jemný a Kečup Delikates ostrý. Jsou k dostání v 520 g balení, které v nedávné době prošlo výrazným redesignem, a v běžné maloobchodní síti je pořídíte za doporučenou cenu 20 Kč.

Kečupy mohou být také součástí doma vyrobených omáček, dipů, které se ke grilování výborně hodí!

Pokud máte děti, jistě oceníte kečup, který je určen přímo pro ně! Už název napovídá, komu je určen – je to „Kepuč“.  Obsahuje přidaný vápník, vyšší podíl rajčat, méně soli a cukru. Takové hranolky s kečupem nebo mini párečky na grilu. Grilování s dětmi nebo dětská párty může začít.

Máte rádi hořčici?

Kdo by neznal plastový kelímek s klasikou, kterou milovali už naše babičky. Křupavé párky i klobásky si snad bez této hořčice neumíme ani představit. Správná hospodyňka ví, že klasika je nejlepší a v kuchyni by neměla chybět ani jako přísada do jídel.

Hořčice Malva obsahuje přírodní barviva, která jí dodají typickou barvu a nejsou zdraví škodlivá.

Výběr hořčic na našem trhu je skutečně obrovský, jen kvalita značně rozdílná. Společnost KAND vyrábí zásadně z hořčičného semínka a dodržuje veškeré zákonné normy.

Typickou vlastností hořčice všeobecně je její palčivost, která postupem času ustupuje.

I po naplnění do obalu pokračuje proces zrání.

Čím čerstvější výrobek zakoupíte a je-li vyroben z hořčičného semínka, tím je palčivější.

Pokud nejste příznivcem ostrých chutí, stačí hořčici jen na pár dnů odložit. Pozor jen na teplotu skladování, čím chladnější prostření, tím se proces zrání zpomaluje a prodlužuje období palčivosti.

Hořčice je používána k masům, uzeninám, hamburgerům, sendvičům a ke grilovanému masu. Je také používána i jako základ pro různé omáčky.

  • Klasikou je Hořčice plnotučná Malva 200 g a 400 g.

KandTradiční plnotučná hořčice. Neobsahuje lepek ani syntetická barviva. Oceněna značkou KLASA. Je vyráběna bez přídavku konzervovadel.

Sortiment hořčic značky KAND zahrnuje několik dalších skvělých produktů.

O hořčicích připravuje další článek, na který se můžete těšit!

Více o produktech KAND najdete na www.kand.cz

   
13.05.2013 - Sezona - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [6] sdrawa [*]

    Dneska jsem si chtěla krásně zagrilovat v našem krbu, ale ani za nic jsem nemohla najít krbové nářadí, takže z toho nakonec nebylo nic

    superkarma: 0 15.07.2013, 00:29:04
  2. avatar
    [5] terezalah [*]

    grilování , pro mě jeden ze symbolů letních podvečerů :)

    superkarma: 0 24.05.2013, 14:58:26
  3. avatar
    [4] bleblemcy [*]

    Grilovačku už jsme nedělali několik let. Není totiž kde a přitom je to tak prima a to nemyslím jen kvůli těm voňavým dobrotám

    superkarma: 0 21.05.2013, 14:25:53
  4. [3] Evuš [*]

    Na grilování se těším, je to vždy příjemné pozesení s rodinou.

    superkarma: 0 21.05.2013, 06:52:22
  5. avatar
    [2] dajrin [*]

    Jindriska8 — #1 Souhlasím, s chutí bych si ho dala... Sml58

    superkarma: 0 15.05.2013, 21:45:01
  6. avatar
    [1] Jindriska8 [*]

    Masíčko na obrázku vypadá skvěle.Sml16

    1. na komentář reaguje dajrin — #2
    superkarma: 0 14.05.2013, 11:50:24

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme