Bulvár

Když vidím šneka na talíři, chce se mi zvracet

Někdo má rád vdolky, jiný... aneb proti gustu žádný dišputát. Šneci, mořské potvory, různé škeble a podobní slizouni jsou považováni za kulinářské lahůdky. Ale někomu se z nich zvedá žaludek, jako například Kláře.

Musím dneska reagovat na „jídelní téma“. Můj tatínek byl vyhlášený kuchař, žrout a kulinář. Teď se do této role dostal i můj muž – jak jistě víte, rád vaří, rád ochutnává věci, které nezná, rád chodí do restaurace, které jsou vyhlášené tím, jak dobře vaří. Aby si to užil. Ten slastný pocit z výborné chuti. A já se k němu ráda přidávám.

Kolikrát ho obdivuji, že to sní, já jsem celkem konzervativní, navíc mi některé věci opravdu nechutnají. I když nad nimi gurmáni protáčejí panenky, jak si pochutnali. Těch jídel je několik. Ale co mi vadí opravdu hodně, jsou šneci. Největším utrpením pro mne bylo, když jsme byli na nějaké francouzské degustaci a k vínům se podávaly i francouzské delikatesy. Také šneky, šnečí játra a šnečí kaviár. Já nevím, mně ten šnek sám o sobě přijde slizskej a odpornej. Ještě ho jíst…

Jasně, spousta ostatních živočichů taky nevypadá vábně. Jen mě prostě šneci a jejich játra a ještě jejich slizská vajíčka – kaviár ten večer nedonutili, abych to pozřela. Ostatní to komentovali tak, že játra chutnala jako hlína a ten kaviár byl bez chuti… Někdy mi připadá, že ti gurmáni už neví, co by snědli…

Klára

Náhodou, já jsem jednou jedla šneky a moc mi chutnali. Jenomže vůbec nebyli slizcí, ale zapečení v nějakém bylinkovém těstíčku. Připravil nám je kamarád, jehož rodiče jsou Francouzi. Od té doby jsem šneky nejedla a nijak mne to neláká.

   
25.07.2011 - Příběhy - autor: Klára Křížová

Komentáře:

  1. [9] Rikina [*]

    Klára Křížová — #8 jo, jako děti jsme po sobě házeli jíl. Sml80 Ale jak chutnal, to si už nepamatuju...

    superkarma: 0 25.07.2011, 15:24:30
  2. [8] Klára Křížová [*]

    Rikina — #6 Tak mít v puse hlínu se podle mě občas podaří, třeba když někdo upadne s rukama v kapsách na polní cestě obličejem rovnou do bláta. Jako děti jsme jí po sobě házeli a leckomu přistála na obličeji. Nebo se dostane do úst špatně umytý salát či jiná zelenina... nepřijde mi to tak nezvyklé neochutnat hlínu.

    1. na komentář reaguje Rikina — #9
    superkarma: 0 25.07.2011, 15:12:41
  3. [7] Rikina [*]

    BTW věci jako šneci bývají zpravidla "slizké". Bez toho S uprostřed.

    superkarma: 0 25.07.2011, 14:37:14
  4. [6] Rikina [*]

    Eh - vy jste někdo fakt jedli hlínu, že můžete porovnávat? Sml57 

    1. na komentář reaguje Klára Křížová — #8
    superkarma: 0 25.07.2011, 14:34:08
  5. avatar
    [5] catcat [*]

    Hm, mi se zase chce zvracet při rozklepaném setsakra prorostlém ohřátém bůčku..Sml15

    superkarma: 0 25.07.2011, 14:33:33
  6. [4] Klára Křížová [*]

    secret — #3 To je teda specialita, když chutná jako hlína Sml16Sml30  já raději třeba kachýnku s pěkně vypečenou kůrkou Sml59

    superkarma: 0 25.07.2011, 14:07:55
  7. [3] murat [*]

    Sml30 šnečí játra jsou česká specialita....to ani francouzi neznají Sml30 to je švejkovina Sml52

    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/105079-je-libo-sneci-jatra-k-dostani-jen-v-brne/

    1. na komentář reaguje Klára Křížová — #4
    superkarma: 0 25.07.2011, 14:02:42
  8. [2] macamala [*]

    Šneky milujeme, ale dáváme si jen od Francouzů. Sama se do nich nehrnu. Pokud jde o "mořskou" havěť, tak ta má u mě v jídelníčku zelenou.

    superkarma: 0 25.07.2011, 13:59:29
  9. avatar
    [1] SStream [*]

    Šnečí játra zní brutálně... Největší kuriozitou, co jsem kdy jedla byly mravenčí vajíčka. Žádná sláva to nebyla, ale na druhou stranu sníst se to dalo Sml30

    superkarma: 0 25.07.2011, 13:56:03

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme