Bulvár

Když to jídlo je tak dobré!

Milá redakce,

o hubnutí své osoby bych mohla pomalu napsat román. Zkoušela jsem vše. Tukožroutka se neosvědčila, jedly jsme jí s dcerou 2 dny, pak se jí zdála nějaká " jetá", tak jsme jí vylily do záchodové mísy a daly si čerstvou briošku. Sojové maso nám  připomínalo při píchnutí do něj vidličkou naší želvu Poldýnku, když vtáhla hlavu do krunýře. Nejíst večeře a pečivo jsem vydržela měsíc. Pak jsem šla ráno kolem malé pekárničky a koupila si hned 3 croasanty. Ty jsem zlikvidovala než jsem došla do práce.

I tam jsem zkoušela zdravě a střídmě jíst. Naporcovala jsem si " zrní", ovoce a zeleninu do uhledných balíčků a uzobávala celou šichtu. Šéf většinou svačil zabíjačkové speciality a to mi mohlo " utrhnout"  nejen srdce, ale i žaludek. Když mi naše paní uklízečka nabídla talíř čerstvé zabíjačkové polívky s tlustým krajícem čerstvě upečeného chleba, opět jsem měla po dietě....

Zkouším hubnout na kole, po jízdě přírodou mě manžel vtáhne do venkovní restaurace na pivo, k němu si dáme brambůrky a tyčinky a je opět po mém skálopevném přesvědčení. Opět se moje váha vyšplhala k hranici, kdy si říkám a dost. Koupila jsem si piksli tablet CLA a od pondělka začínám opět útočit na svá nadbytečná kila.

O víkendu jsem započít nemohla, protože jsme si užívali dobrot v pražské restauraci AD-1471, kde bylo nejen jídlo,ale i celý interiér a program laděn do středověku. Na fotce je jáhlová kaše s rozinkami a jablky.

nm

To Vám byla taková dobrota, s jakou jsem dlouho neporušila svá hubnoucí předsevzetí. Druhý obrázek byl dančí gulášek zahuštěný perníkem .

c

Jedli jsme dřevěnými lžícemi, popíjeli medovinu, pivo, víno a kořalku, byla i kachnička na medu, palačinky atd,atd. Zákonitě jsem musela svou, doufám, že poslední dietku odsunout . Byla tam také cikánka a ta mi krom jiného vyvěštila z karet, že tentokrát vydržím a za pár měsíců budu štíhlá jako proutek...no,nechám se překvapit... lalica

Lalico, to je právě to, co se musí utnout. Všechno mít člověk nemůže. Buď žranice, nebo figura. Držím palce, Simona

Jak jste na tom s dietami vy, milé čtenářky? Napište nám své zkušenosti na adresu:

redakce@zena-in.cz

   
28.06.2010 - Blog redakce - autor: Simona Škodáková

Komentáře:

  1. avatar
    [5] mio [*]

    ToraToraTora — #2 teda ty víš, jak člověku způsobit kručení v břichu..a já se tady krmím polystyrénemSml30

    Ale zrovna před chvílí jsme se vrátili ze zahrádky skvělé restaurace. Tentokrát šlo jen o pitivo, ale před 3 týdny jsme tam taky s manželem labužnicky oslavovali naše výročí. Pravda tatarák nebyl, ale žebírka na grilu a steak taky nebyly k zahozeníSml57

    A je fakt, že sice ta svá kila navíc zrovna nemiluju, ale strávit život na jednom bílém jogurtu denně teda rozhodně nehodlám..Sml54

    superkarma: 0 28.06.2010, 20:15:48
  2. avatar
    [4] lalica [*]

    Sml16 Omlouvám se za překlep, mělo jít o pohankovou kaši. Ale já bych to klidně zkusila i těmi jáhlemi. Vím, že tam byla skořice, rozinky a drobné kousky jablek.

    Tady je recept i na jáhlovou kaši- jáhly uvaříme pod pokličkou a zvolna asi 10 minut, pak dalších 10 bez pokličky , nakonec necháme  půlhodinku dojít.

    Spaříme mandle a vychladlé je pomeleme, rovněž spaříme  i rozinky.Jablka si nastrouháme a pokapeme citronem. Postupně dáváme do jáhlové kaše, pomleté mandle, spařené rozinky, nastrouhaná jablka, mletou skořici, osladíme medem a podáváme.

    Za vyzkoušení to stojí.

    superkarma: 0 28.06.2010, 15:28:43
  3. avatar
    [3] Juana [*]

    lalico, fakt je ta jáhlová kaše jedlá? Mám doma pytlík jáhel, které jsem nedávno koupila kvůli dceři pro roli Popelky. Prostě  jsem odmítla vybavit ji popelem a hrachem a místo toho přebírala hrách a jáhly. Jenže v minulosti jsem párkrát jáhlovou kaši vařila a nic tak hnusného jsem dlouho nejedla. Netuším, kde byla chyba, a váhám, jestli mám tu kaši zkusit znova. Třeba když ji ochutím rozinkami, tak bude jedlejší. Sml30

    superkarma: 0 28.06.2010, 15:16:46
  4. avatar
    [2] ToraToraTora [*]

    Zrovna včera jsem se zůčastnila oslavy kulatin mé tchýně. Nechtělo se jí vařit, tak jsme začali v oblíbené restauraci. Je to krásný zvyk, když vám čekání na jídlo zkrátí opečená bagetka a bylinkové máslíčko jako předkrm. Grilovaný halibut, chřest i holandská omáčka byly důkazem dokonalosti taktéž. Nzkazil to ani hlt portského, aby se udělalo v žaludku to správné prostředí pro mistrovský kousek páně cukráře v podobě čokoládovo-borůvkového dortu tak nadýchaného, že chmýří z pampelišky je proti němu sloní stádo. Závěrečná kávička a veltlín už byl jen sympatickým pozváním na pokračování na zahradě. Potože počasí se opravdu vyvedlo, přišly vhod studené mísy se sekanou, pečeným masem, zeleninou, ovocem a sýry. Alespoň jsme vyplnili čas, než se ogrilovaly rybí a kuřecí plátky, karbanátky a cibulky. Zábava též nevázla. Bílý ryzlink skvěle doplňoval domácí kremrole, věnečky, linecké i marcipánový dort s čokoládovými hoblinami.

    Dorazili jsme domů pozdě večer. Blo to super. A kdykoliv mrknu na ženu in, tak přemýšlím, proč bych chtěla vyhrát přípravek omezující chuť k jídlu, když je před námi tolik narozenin a výročí. Například ve středu...máme deset let od první svatby a rezervaci v naší oblíbené hospůdce, kde je ten nej nej nej tatarák:)

    1. na komentář reaguje mio — #5
    superkarma: 0 28.06.2010, 13:09:18
  5. avatar
    [1] Věrulinka [*]

    Sml30 právě, když to jídlo je tak dobrýýýýýýý Sml30, večer trpím a jak Sml52, ale ne nevezmu si nic a je mi to prd platný Sml31Sml30

    superkarma: 0 28.06.2010, 11:56:22

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme