Bulvár

Když mi nechutná, jídlo vrátím


Ahojky lidičky, dlouho jsem váhala, jestli napsat, nejsem totiž obdařena žádnou literární múzou, tak abych vás neunudila, pak jsem si ale řekla, že je to zkušenost, o kterou se prostě podělit musím... respektive ty zkušenosti mám dvě: jednu příjemnou a druhou o to horší...

První zážitek se stal asi před rokem, jeli jsme s manželem z výletu a rozhodli jsme se stavit někde na dobrou véču. Věděla jsem, že po cestě, je jedna pizzerka, která moc dobře vypadá, a tak jsem přemluvila manžela a stavili jsme se tam. Bylo to v obci Sadská nedaleko Nymburka. Po příchodu do pizzerky mě překvapil mladý personál vykecávající se u baru, ale řekli jsme si, že asi nemají co dělat, tak si jen odpočinuli. Objednali jsem si vcelku rychle a ani jsme dlouho nečekali na mňamku, objednala jsem si pizzu složenou výhradně ze surovin, který miluju... výsledek opravdu nestál za nic, nechtěla jsem se hádat, řekla jsem si, že asi na pizzu ve směsi sýrů dávají nějaký, který mně přímo nesedí... a tak jsem prostě pizzu vrátila (snědla jsem jen 1/2 jednoho dílku). Dost mě zarazilo, že se ani obsluha nezarazila, proč jsem vrátila takové množství jídla... a manžel taky jídlo nedojedl...
Rozhodla jsem se, že si spravím chuť a dám si pohár... o lístek jsem si řekla 3x, za půl hodiny jsem se ozvala naposled, jestli mi tedy donesou alespoň účet, když už mě nechtěj obsloužit... už mě tam neuviděj...  

Druhý zážitek byl z výletu do ZOO Plzeň, zašli jsem si po procházce na oběd, objednala jsem si pizza toust, bohužel mi až tak nechutnal, ale rozhodně to nebyla vina kuchaře, prostě jsem si špatně objednala, a tak jsem snědla jen asi polovinu jídla a zbytek vrátila.Hned u mě byla servírka a ptala se, copak se mi na jídle nezdá, proč jsem nechala atd., prostě automaticky se pomalu omlouvala, že mi nechutnalo... dál jsem si objednala moje oblíbené tiramisu, opět jsem snědla půlku, můžu říct, že bylo naprosto výborné, jenom jsem prostě už "nemohla", a tak jsem zbytek vrátila. Opět usměvavá obsluha, opět zájem, jak mi chutnalo atd... z restaurace jsme odcházeli velice potěšeni, jaká může být obsluha fajn. ...

Nemusím ani psát, kdo dostal dýško a kdo ani korunu.

Všechny zdravím a přeju mnoho chutných jídel a jenom příjemnou  obsluhu...  

AnoliV

Milá AnoliV,
děkujeme za příspěvek.
Jak tak koukám, moc jste se nenajedla ani v jedné restauraci, ale slušnému a ochotnému personálu člověk ledacos odpustí.
   
31.07.2006 - Společnost - autor: Dana Svobodová

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [37] markousek [*]

    byla jsem v severním irsku,v jídelně jem mrkla na menu a objednala jsem si kuře s hranolkama.Když mi to nandali zjistila jsem,že kuře je obsypané půleným pepřem.Bohužel to bylo nalité i na hranolky a tak jsem to vrátila skoro celé.Bohužel moje angličtina nebyla zase tak dobrá a tak se mi na dotaz milé paní nepodařilo vysvětlit proč jsem snědla jednu lžičku.Pokud chce někdo hubnout doporučuju

    superkarma: 0 01.08.2006, 21:22:52
  2. avatar
    [36] fialinka [*]

    v restauraci, kam chodíme na obědy, dávali nejdříve 1/2 porce, ale platila se 1/2 cena + 10,- Kč navíc. Ve skutečnosti ty porce byly 3/4, tak to asi po dovu letech změnili, jmenuje se to 70% porce a platí se prostě 70% a je to skvělé! A vaří hrozně dobře..

    superkarma: 0 31.07.2006, 19:34:31

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [35] Tobbi [*]

    Pamatuji si, jak jsme ještě za socialismu byli v Rumunsku u moře a moje sestra (cca 2 roky) neměla koupené jídlo, páč si rodiče nosili do jídelny misku a vždycky rozpůlili mou porci , protože se tam nedaly objednat dětské porce a pětileté dítě (já) prostě dospělou porci nesní.

    superkarma: 0 31.07.2006, 16:40:05
  2. [34] r1911 [*]

    Vivian: Mám stejnou zkušenost. Poloviční dávka za 75% ceny klasické porce.

    superkarma: 0 31.07.2006, 16:10:00
  3. [33] ajkab [*]

    gerda: Já si šopák objednávám už řadu let kamkoliv přijdu, ale nikdy se mi nestalo, že by tam byly pálivé papriky a už vůbec ne cibule.

    superkarma: 0 31.07.2006, 15:42:26
  4. avatar
    [32] Vivian [*]

    Meander: tak já mám zkušenost, že dětská porce není problém, akorát teda vyjde dráž... porce je třeba poloviční, ale cena je cca 75% ceny velké porce.

    superkarma: 0 31.07.2006, 15:11:48
  5. avatar
    [30] Meander [*]

    Vivian: Bohužel nedá. Často je v jídeláku poznámka, že kvůli náročnosti přípravy dětské (nebo poloviční) porce nedělají

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:59:37
  6. avatar
    [29] AnoliV [*]

    Vivian: no právě že dost často mi tu menší porci udělat nechtějí ... dokonce mi posledně řekli, že jí dělali, dávali větší porce než půlku a lidi si stěžovali, tak to zase přestali dělat .. škoda

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:58:43
  7. avatar
    [28] AnoliV [*]

    r1911: když mi nechutná, tak ho zaplatim, je to můj problem

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:57:57
  8. avatar
    [27] Vivian [*]

    AnoliV: pokud vím, tak ve většině restaurací se dá normálně objednat dětská porce, ne?

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:49:31
  9. avatar
    [26] Vivian [*]

    gerda: já jsem teda pálivej šopák ještě nejedla... papriky v něm teda byly , ale obyčejný nebo kapie, pálivý ne

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:48:39
  10. [25] r1911 [*]

    AnoliV: Když už to jídlo vracíš, že ti třeba nechutnala ta směs sýrů na pizze, platíš za něj nebo ne? Když je něco v nepořádku (moucha, červ, nedodělané jídlo), tak to beru, ale když ti jen nechutná? Co člověk, to jiná chuť.

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:38:25
  11. avatar
    [23] AnoliV [*]

    no s tim mam problem všude, jsem mlsnej jazyk, když si dam k jídlu těstoviny, tak to jsou porce na zabití, tlačí mě žaludek ještě tak dvě hodiny a ještě letim na onu místnost, měli by dávat tak 3/4 porce a k tomu nějakej minidezet, mam mooc ráda sladký po jídle ...

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:31:42
  12. [22] karkule [*]

    gerda: tak já jsem taky šopák s cibulí nikdy nejedla. Asi bych k tomu taky měla připomínky.
    AnoliV: já taky vždycky sním tak půlku, je to proto, že teď dělají většinou hrozně velké porce a já mám taky ještě chuť na dezert. Člověk by neměl puknout jen kvůli tomu, aby do sebe nasoukal všechno, co si zaplatil.

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:26:55
  13. avatar
    [21] AnoliV [*]

    BBV: myslim, že u mě na to taky jednou dojde

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:21:42
  14. [20] Mončí [*]

    gerda: taky miluju cibuli, ale v šopáku

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:18:57
  15. avatar
    [18] AnoliV [*]

    Jitulín: tak to máš veliké štěstí, přesně tak by to mělo fungovat

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:15:59
  16. avatar
    [17] gerda [*]

    ajkab: tak to mě překvapilo, já si to bez cibule upřímně řečeno nedokážu představit. Asi lidová tvořivost á la po česku.

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:15:28
  17. avatar
    [16] AnoliV [*]

    gerda: cibuli uznávám, ale ta pálivá paprika nic moc

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:15:04
  18. [15] ajkab [*]

    gerda: Já si šopák objednávám už řadu let kamkoliv přijdu, ale nikdy se mi nestalo, že by tam byly pálivé papriky a už vůbec ne cibule.

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:11:44
  19. avatar
    [13] gerda [*]

    no hele, schválně...Šopský salát
    zařadit do vlastních kategorií tisknout stáhnout

    přidat vlastní fotografii

    1 salátová okurka
    300 g paprik
    300 g rajčat
    1 cibule
    4 lžíce oleje
    sůl
    mletý pepř
    citronová šťáva
    250 g balkánského sýru nebo nivy


    1. Okurku omyjeme a nakrájíme na malé kousky, omytá rajčata rovněž nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Vložíme vše do salátové mísy, smícháme s olejem a citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Necháme asi hodinu uležet. Pak jemně promícháme a bohatě posypeme strouhaným sýrem.

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:09:10
  20. avatar
    [12] gerda [*]

    AnoliV: složkou šopského salátu je vždycky paprika a cibule. Pálivá paprika by mi asi vadila taky, to uznávám a měli to napsat. Ale bez papriky by to šopák nebyl.

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:07:52
  21. avatar
    [11] AnoliV [*]

    gerda: copak v šopáku jsou pálivý papriky a cibule? to slyšim poprvé ...

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:00:29
  22. avatar
    [10] AnoliV [*]

    ajkab: jsou to potvory

    superkarma: 0 31.07.2006, 14:00:02
  23. avatar
    [9] gerda [*]

    ajkab: holka, a proč si objednáváš takový salát, když v něm nechceš mít to hlavní?

    superkarma: 0 31.07.2006, 13:59:33
  24. [8] ajkab [*]

    Mám taky jeden super zážitek z pizzerie.Objednala jsem si šopský salát a v jídelním lístku bylo uvedeno, že obsahuje cibuli.Tak jsem ho chtěla bez cibule.Nicméně když mi jej obsluha přinesla, cibuli obsahoval.To jsem byla ochotna překousnout.Co už jsem neskousla, bylo to, že salát obsahoval pálivé papriky.Tak jsem jej v podstatě celý vrátila s tímto odůvodněním.Jelikož účet platil za celý stůl kamarád, tak jsem si až potom všimla, že si jej také naúčtovali.On je však takový, že se nebude kvůli pár korunám dohadovat.

    superkarma: 0 31.07.2006, 13:56:38
  25. avatar
    [7] paviocko [*]

    Kdysi dávno jsem ve Švýcarsku našla ve zmrzlinovém poháru mouchu. Ani nemrkli a s omluvami přinesli pohár nový. Tady, když se něco takového stane, tak mám pocit, že vám ještě vynadaj :o(

    superkarma: 0 31.07.2006, 13:51:31
  26. avatar
    [6] AnoliV [*]

    linde: někdy člověk opravdu nechápe ...

    superkarma: 0 31.07.2006, 13:44:13
  27. avatar
    [5] Linde [*]

    nedávno jsem si dala hrachovou kaši v restauraci a k ní byl kyselý okurek. Bylovšem již zkvašený, odporný. Řekla jsem servírce, že je zkažený, ať se zeptá kuchaře, zda mi dají jiný. Nic se nedělo, jídlo jsem musela zhltat, polední pauza běžela....Při placení jsme se zeptala na ten okurek, proč mi nedonesla jiný. Řekla, že asi(!) byl fakt zkažený. Nic víc, nic míň. Ani omluva, ani reakce na to, že byl vrácen a nic za něj, prostě nic.

    superkarma: 0 31.07.2006, 13:27:53
  28. avatar
    [3] AnoliV [*]

    Vivian: většinou si dam jen jedno jídlo a snim ho celý - a pak se celý den nehnu, tohle byla náhoda

    superkarma: 0 31.07.2006, 13:22:47
  29. avatar
    [2] Vivian [*]

    A vyplatí se ti jíst v restauracích, když sníš od všeho jen půlku?

    superkarma: 0 31.07.2006, 13:15:42
  30. avatar
    [1] paviocko [*]

    Je fakt, že můj přítel je hodně alergický na špatnou obsluhu a když se mu něco nelíbí, tak rouvnou číšníkovi říká "tak dneska to bude bez dýžka". Jiní by nad něčím mávli rukou, ale na druhou stranu, já v práci taky musím se všemi jednat slušně a vyhovět jim co nejlíp. A o to víc by se měli snažit v restauracích.

    superkarma: 0 31.07.2006, 13:15:29

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme