Reklama

Vyloženě něco odporného se mi ještě nepodařilo uvařit. Občas se jen něco nezdaří, jak by mělo, ale dá se to jíst :-)).

Před více než rokem jsem začla jíst makrobiotickou stravu. Bylo to ze zdravotních důvodů, osvědčilo se a už jsem u toho zůstala. Cítím se lépe, jsem odolnější vůči bacilům a je to znát i na váze ;-). Manžel nebyl proti a za to si ho vážím, protože vím, že moc chlapů by nebylo ochotných ustoupit od masa a knedlíků k obilí a zelenině:-)). Sice to nedodržuje stoprocentně, protože chodí v práci na obědy, nebo u rodičů.

U mě je občas problém s chutí na čoko, ale nejvíc si pochutnám na hořké, tak to snad tolik nevadí ;-). Někdy je nutné porušit hlavně tu část bio, protože na návštěvě nebo v restauraci na nic podobného nenarazíte, tedy pokud se nejedná o restauraci, která se na taková jídla specializuje. Moc jich není :-(. Ani dříve jsem nebyla moc na maso, takže mi ani nechybí. Někdy si dám třeba králíka, ale z domácího chovu a spíše v zimě.

Zabíjačka pro mě byla vždycky odporná. Říkala jsem si, že kdyby mě někdo nezasvěcený do mé stravy pozval na zabíjačku, tak jediný, co bych jedla, je asi chleba :-D. Nepozřela bych ani vnitřnosti, jazyky, žlázy ap. To se mi fakt obrací žaludek. Naopak mořské potvůrky mi nevadí, a když je umí někde dobře připravit, tak si na nich pochutnám. Spíš ale v přímořských zemích, kde jsou čerstvé. Nejoblíbenější mám krevety, mňam, dala byh si je třeba hned :-)).

Žádné červíky, hmyz a podobné živočichy jsem nezkoušela, a ani se na to nechystám, tedy pokud mi nebude hrozit smrt hladem, pak bych se asi překonala. Špenát jsem měla ráda už odmalička, spíš jsem nechápala, proč někomu vadí. I když špenát v podobě ze školních jídelen je podivný dost :-), ale zkusili jste někdy čerstvý ze zahrádky? To je dobrůtka.

Vzpomínám na školní jídla... nesnášela jsem rajskou, segedín a šunkafleky. Doteď nic z toho nemusím. Taky vzpomínám, že nás nutili sníst všechno a nic neházet do zbytků. Od té doby mám nejspíš odpor k masu, protože ve všem byly nějaké šlachy, křupky nebo kousky cév, a z toho se mi dělá špatně odjakživa, brr.

S.


Děkujeme za pěkný a výstižný příspěvek.

I když, tedy, já měla pocit, že makrobiotika, to je jenom zrní, ne? Žádné živočišné bílkoviny... Nebo se pletu?

Co byste do svého jídelníčku nikdy nezařadila Vy? Napište nám o tom na redakce@zena-in.cz!