Domácnost

Kdo vyhrál s Ramou Cremefine?

 

Vyhodnocovat soutěž, kde cílem bylo napsat svůj oblíbený recept, bylo velmi těžké. Dokonce to bylo snad jedno z nejtěžších vyhodnocování vůbec. Přečíst všechny úžasné recepty a objektivně posoudit, který je ze všech trochu lepší než ty ostatní, to je nad lidské síly. Obzvlášť, když všechny byly na tak dobré věci!!! Jen si to představte, číst si rozpisy na samá chutná jídla a pokusit si je představovat bez toho, abyste za chvíli nedostali velký hlad! A co hlad, ale ty chutě :-))))))))))!!!!

Nicméně, museli jsme vybrat deset receptů, které získají cenu, a spolu se zástupci značky Rama jsme vybrali tyto:  

 

 

abora
špenát povaříme - smícháme s Rama cremefine (jako šlehačka) + nastrouhaný sýr a všechno dáme na vyválené listové těsto - zabalíme jako štrůdl, potřeme vejcem, posypeme kmínem a pečeme v troubě. Dá se to jíst studené i teplé s rajčatovým salátem.

 

allora
text: Kuře "NIVARA" Kuřecí prsíčka, nakrájíme na kousky, okořeníme směsí na kuře a osmažíme. Nastrouháme sýr NIVU. Do kastrolu nalejeme rama cremefine na vaření a do ní dáme nastrouhaný sýr NIVA a v mikrovlnce rozpuštěný trojúhelníckový pomazánkový sýr dle chuti. Vše vaříme do zhoustnutí, přidáme žampióny, nebo na kousky nakrájené broskve a ananas (to mají radši děti) a nakonec přidáme kuře. Podáváme s rýží. Nejoblíbenější jídlo v naší rodině.

 

artepa
text: Pizzové koláčky
listkové těsto, konzerva špagetka, cibule, paprika, rajče, zakysaná smetana Rama cremefine, bílek. Těsto rozválíme. Na pánvi osmahneme cibuli, nakrájenou papriku s rajčaty. Přidáme špagetku. Po prohřátí přidáme zakysanou smetanu a nalejeme na těsto. Zamotáme jako klasický závin a nakrájíme na asi 2 cm tlusté kousky. Každý zvlášt položíme na plech řezem dolů. I když vám náplň vypadává, nic se neděje, ono se to speče. Každy kousek lehce potřeme bílkem a dáme do trouby. Náplň se dá použít jakákoli, ale důležitá je ta zakysaná smetana, protože všechny ingredience krásně zjemní.

 

 

holly
text: Nastrouhám na hrubém struhadle syrové brambory, přidám pokrájený pórek nebo cibuli, trochu pokrájené slaniny, pokapu olejem a 30 minut peču v římském hrnci, nebo jiné nádobě bez poklice. Pak přidám pokrájené pečené maso nebo uzené, v Rama cremefine zakysaném krému rozmíchané vejce a koření - sůl, pepř, majoránka, česnek a ještě asi 45 minut peču přikryté poklicí. Podávám se zeleninovým salátem.

 

Irčák
text: Ramu nejčastěji používám na zapékané těstoviny, nebo rýži. Můj nejoblíběnejší recep: Uvařím těstoviny a na cibulce si osmažím na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, žampiony nakrájené na plátky, poté přidám houbový bujon a nechám chvilku dusit, poté smíchám s těstovinami a přidám mražený hrášek, baby karotku a kukuřici, vše dám do zapékací misky, zaliji Rama Cremife na vaření a dám zapékat, ke konci to posypu nastrouhaným sýrem a pak si dávám do nosu.

 

 

Josif
text: Tvarůžkové „fondue“ 2200 g tvarůžků (syrečkú), 100 g Rama Clasic, 100 g plísňového sýru, kmín, červená mletá sladká paprika, súl , černé koření. Tvarůžky, Ramu a plísňový sýr rozpustíme v malém rendlíku se solí, černým kořením a kořením podle chuti. Chléb nakrájíme na menší kousky a namáčíme v rozpuštené sýrové hmotě.

 

Kachna
text: Lososový koláč (francouzský). Upečeme korpus - já dělám z lístkového těsta, ale receptů na korpus slaných koláčů je spousta, můžete použít svůj oblíbený. Předpečeme v troubě propíchaný vidličkou cca 10 min. Poklademe kousky lososa (můžeme je trochu ovařit, třeba pár minutek v mikrovlnce), můžeme lososa nahradit (nebo alespoň částečně, aby se nám koláč zlevnil, jinou rybou - třeba filetami z aljašské tresky). Vedle si do misky nastrouháme sýr (eidam), cca 10-15 dkg, přidáme třeba i 2-3 trojúhelníčky jakéhokoliv taveného sýra bez příchuti. Rozmícháme vše s Ramou cremefine na vaření (můžeme případně přidat i lžicí zakysaného krému). Osolíme, opepříme. Přidáme čerstvé bylinky, hlavně petrželku, ta být musí - všeho hodně (kdo to má rád).  Celou touhle směsí zalijeme koláč a dáme zapéct. Je výborný teplý i studený, stačí k němu salát. I zdravé jídlo může být dobré. A náplně lze doplnit a měnit podle Vaší chuti. P.S:: Tip - formu nevymazávám dnes už jinak než s pomocí Ramy Cullinese!

 

laskonka01
text: Nakrájené nudličky kuřecího masa opeču na ramě coulinesse, přidám oříšky, lžičku sojové omáčky, lžičku worcestru, šťávu z 1/2 grapefruitu, nakrájené čínské zelí a dusím, pak přidám Ramu cremefine zakysaný krém a dochutím solí.

 

 

opička
text: Zapékané kuřecí rolky
Prsní kuřecí řízky rozřízneme, aby se zvětšila jejich plocha, trochu naklepeme, posolíme,posypeme sušenou bazalkou, poklademe plátkem sýra a šunky. Zarolujeme a obalíme v klasickém trojobalu, pak rolky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zalejeme Ramou cremefine na šlehání. Dáme do trouby péct asi 20 minut, necháme mísu zaklopenou, pak odklopíme a pečeme dalších 20 minut. Podáváme s bramborovou kaší, nebo s hranolkama a zeleninovou oblohou.

 

Palita
text: Toastová bomba
1 toastový chleba, 2 Rama Cremefine - zakysaná smetana, 3 vejce, 15 dkg tvrdého sýra, 10 dkg sýru niva, 1 hrneček mléka
Do vyššího plechu, do kterého jsme dali pečící papír, dáme vrstvu toastového chleba. Připravíme si zálivku z nastrouhaného sýra, mléka, vajec a smetany, osolíme. Zalijeme vrstvu toastového chleba a poklademe další toastový chleba a zalijeme zálivkou. Vložíme plech do trouby a pečeme dozlatova.

 

 

Blahopřejeme výhercům, kteří získají balíček s krásným budíkem, kosmetikou Dove a tričko, vše od Ramy. Děkujeme ale všem, které recepty poslaly, opravdu to bylo krásné čtení plné inspirace. Pokud se vám soutěž líbila, rádi připravíme další!

    
   
11.02.2004 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme