V latině byste se dozvěděly, že se pivo jmenuje cerevisia. Je to zřejmě proto, že se vyrábělo z obilí a bohyně úrody se jmenuje Ceres.

 

Již staří Mezopotámci 4000 let před Kristem byli pivaři. Na výrobu tohoto moku šlo cca 40 % tehdejší jejich úrody obilí.

Staří Egypťané už byli většími gurmány. Zhruba 3000 let před Kristem přišli na to, že použijí-li při přípravě piva chmel, bude jeho chuť zajímavější. A začali ho vařit hned šest druhů!

 

Pro Řeky a Římany bylo pivo ječmenné víno. Oni totiž jakýkoli alkohol nazývali vínem.

 

Podle toho, co se o něm píše mezi odborníky, je pivo téměř všelékem. Samozřejmě, je-li „meducínou", bacha na předávkování. J

 

Co vejde do těla našeho požitím moku zlatého?

B1 – na nervy, na trávení, na energii

B2 – antioxidant – odbourává škodlivé látky z těla

B6 – na nervy, na červené krvinky, na regulaci tuků

Niacin – vyživuje buňky, rovná cholesterol

Kyselina listová – taktéž blahodárně šolichá červené krvinky a obnovuje v těle veškeré buňky.

 

A teď jedna citace: V pivu je přítomno značné množství iontů draslíku, hořčíku, fosforu a dalších stopových prvků, takže může být označeno jako iontový nápoj.“

No, nechápu, když pivo nepiju, jako to, že žiju. Hospody jsou naopak plné NESMRTELNÝCH TET A STRÝCŮJ

 

V pití piva jsme údajně nejlepší na světě – 160 litrů na osobu za rok.

Reklama