Dnes nám napsal první muž, čtenář Milan a poslal svůj recept, na slepici na divoko. Děkuji Vám Milane za recept, vypadá zajímavě!

Dobrý den.Jako asi každý muž,mám rád jídlo.A zvěřinu miluji.Kančí guláš,křepelky s nádivkou,svíčkovou ze zajíce.Někomu vadí specifická chuť a odér,já to ničím nepřebíjím.Ale kdo chce něco „divokého“,a nemá moc peněz,nebo mu vadí právě ta „divoká“ chuť,může improvizovat.

Slepici naporcujeme,přidáme nahrubo nastrouhané mrkev,celer,petržel,nakrájenou cibuli,na kostičky špek,nové koření,celý pepř,bobkový list a pár kuliček jalovce.

Porce slepice potřeme směsí díl oleje,tolik medu,půl lžičky soli a zasypeme směsí zeleniny,špeku a koření.V lednici necháme odležet do druhého dne.Pak podlijeme 1dcl.vody a červeného,nejlépe Portského vína,sami si nalijeme sklenku pro sebe a zatím co se slepice-“ála bažant přiklopená 1,5h při 180' peče,relaxujeme a těšíme se.

Poté odklopíme a půl hodinky dopečeme dotmava. Pozor,už nepijeme víno,nýbrž podléváme dle potřeby,ať se kur nevysuší.Uvaříme rýži či bramhory a servírujeme společně s masem.

Koření nevyndávám,naliju se sosem a zeleninkou na přílohu.Stejně občas děláme krůtí křídla,či hovězí z krku.Tomu říkáme-Černé maso.

Ozkuste,nebudete litovat!Dobrou chuť ;-)

P.S. Jen ještě dodávám,místo Portského stačí Kadarka,nebo Moldavský Kagor.Prostě kvalitní sladké červené.Ne „krabicák“ :-(

Milan
Text nebyl redakčně upraven


Jaký je váš vztah ke zvěřině a myslivectví…

  • Jaké zvěřinové jídlo máte nejraději?
  • Nebo byste něco takového do pusy nikdy nevzala?
  • Máte nějaký skvělý recept?
  • Kdo vám zvěřinu dodává?
  • Ulovila jste vy někdy něco sama?
  • Umíte vyvrhnout a stáhnout z kůže nějaké zvíře?
  • Vběhla vám pod auto srna, nebo divoké prase?
  • Neb na vás nějaké roztomilé zvířátko zaútočilo?

Na vaše příběhy, recepty, úvahy na výše uvedené téma se těším na redakčním mailu

redakce@zena-in.cz

A jednu z vás dnes v 16 hodin za příspěvek odměním. A čím? To bude překvapení!

Reklama