Novinky

Kdo nemůže zvěřinu, ať zkusí slepici!

Dnes nám napsal první muž, čtenář Milan a poslal svůj recept, na slepici na divoko. Děkuji Vám Milane za recept, vypadá zajímavě!

Dobrý den.Jako asi každý muž,mám rád jídlo.A zvěřinu miluji.Kančí guláš,křepelky s nádivkou,svíčkovou ze zajíce.Někomu vadí specifická chuť a odér,já to ničím nepřebíjím.Ale kdo chce něco „divokého“,a nemá moc peněz,nebo mu vadí právě ta „divoká“ chuť,může improvizovat.

Slepici naporcujeme,přidáme nahrubo nastrouhané mrkev,celer,petržel,nakrájenou cibuli,na kostičky špek,nové koření,celý pepř,bobkový list a pár kuliček jalovce.

Porce slepice potřeme směsí díl oleje,tolik medu,půl lžičky soli a zasypeme směsí zeleniny,špeku a koření.V lednici necháme odležet do druhého dne.Pak podlijeme 1dcl.vody a červeného,nejlépe Portského vína,sami si nalijeme sklenku pro sebe a zatím co se slepice-“ála bažant přiklopená 1,5h při 180' peče,relaxujeme a těšíme se.

Poté odklopíme a půl hodinky dopečeme dotmava. Pozor,už nepijeme víno,nýbrž podléváme dle potřeby,ať se kur nevysuší.Uvaříme rýži či bramhory a servírujeme společně s masem.

Koření nevyndávám,naliju se sosem a zeleninkou na přílohu.Stejně občas děláme krůtí křídla,či hovězí z krku.Tomu říkáme-Černé maso.

Ozkuste,nebudete litovat!Dobrou chuť ;-)

P.S. Jen ještě dodávám,místo Portského stačí Kadarka,nebo Moldavský Kagor.Prostě kvalitní sladké červené.Ne „krabicák“ :-(

Milan
Text nebyl redakčně upraven


Jaký je váš vztah ke zvěřině a myslivectví…

  • Jaké zvěřinové jídlo máte nejraději?
  • Nebo byste něco takového do pusy nikdy nevzala?
  • Máte nějaký skvělý recept?
  • Kdo vám zvěřinu dodává?
  • Ulovila jste vy někdy něco sama?
  • Umíte vyvrhnout a stáhnout z kůže nějaké zvíře?
  • Vběhla vám pod auto srna, nebo divoké prase?
  • Neb na vás nějaké roztomilé zvířátko zaútočilo?

Na vaše příběhy, recepty, úvahy na výše uvedené téma se těším na redakčním mailu

redakce@zena-in.cz

A jednu z vás dnes v 16 hodin za příspěvek odměním. A čím? To bude překvapení!

   
15.11.2012 - Čtenářské příspěvky - autor: Radek Kříž

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [40] jukl [*]

    dělám slepičí polévku či slepici na paprice

    superkarma: 0 15.11.2012, 22:49:43
  2. avatar
    [39] saruz [*]

    Pěkný recept, určitě vyzkouším, hlavně se mi líbí ta relaxační fáze při pečení. Sml67

    superkarma: 0 15.11.2012, 22:47:15
  3. avatar
    [38] hubajda [*]

    recept vypada dobre stoji za vyzkouseni

    superkarma: 0 15.11.2012, 22:02:27
  4. avatar
    [37] Kytinkak [*]

    teda určitě vyzkouším, parádaSml67

    superkarma: 0 15.11.2012, 21:29:38
  5. avatar
    [36] ekleinovka [*]

    Já slepici nemusím,ale kuře by tak určitě taky šlo...a ta bábovka ? Tu bych sidala teď ke kafiSml24

    superkarma: 0 15.11.2012, 20:17:52
  6. [35] magic11 [*]

    díky za recept, udělám i bábovku, dělávám s mákem - ale pro sebe, chlapům moc neleze a já ji mám ráda od babičky, tak udělám s perníkem Sml59Sml59Sml67

    superkarma: 0 15.11.2012, 19:37:50
  7. avatar
    [34] gerda [*]

    milan.petru@atlas.cz — #30 ano ano, to je opravdu výborná bábovka, na kalorie nemyslím, na zimu je dobré trošku přibrat. Takže do formy i na těsto nalít hodně rozpoštěného tuku - nejlíp másla nebo sádla a upéct dokřupava. Ještě horké pocukrovat po vyklopení vanilkovým a obyčejným cukrem, udělá se vynikající krusta.

    superkarma: 0 15.11.2012, 18:10:04
  8. avatar
    [33] ladouch [*]

    Manžel zvěřinu nesmí, ale tohle bych mu udělat mohla.Sml59

    superkarma: 0 15.11.2012, 18:07:54
  9. [32] Roland [*]

    Milane, Vy jste fakt šikula na vaření. A taky pilný - hrabete listí.  To já hrabu u přítele listy sama. Recept je jasně a vtipně napsán. Okopiruji si ho , závin taky a přiležitostně vyzkouším - budu dělat, že jsem taky šikovná.Sml22

    superkarma: 0 15.11.2012, 17:57:46
  10. [31] musilovahana [*]

    Já mám ráda slepici na paprice. Zrovna zítra ji vařím.

    superkarma: 0 15.11.2012, 17:55:12

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] milan.petru@atlas.cz [*]

    Jo a ta bábovka...kynuté těsto,jako na balené babičkovské buchty,z půl kg.mouky.Po vykynutí vyválíme opatrně plát,jako na závin,neboli štrůdl.Posypeme 20dkg.strouhaného perníku,dá se koupit,nebo nastrouháme obyčejný,plněný matmeládou.(Jen tu marmeládu odložíme třeba na chleba s máslem ke snídani.)Že strouháme i s čokoládou,nevadí,stejně do perníku vzápětí přidáme 2 lžíce kvalitního kakaa,půl šálku rozinek,asi hrst nasekaných mandlí,a cukr dle chuti,cca 10dkg a 2 lžíce Granka.Směs promícháme,vysypeme na plát těsta,pokapeme 10dkg.rozpuštěné Hery a dle možností 2 lžíce rumu.Ten se samozřejmě odpaří,(takže bábovka je i pro děti a abstinenty),i kdyby v něm byl metanol,ale pro jistotu rum kolkovaný,ať Kalouskovi přispějeme do státní pokladny Sml59.Plát zavineme do závinu,jak jinak,že?Kdo má formu na bábovku,závin s pomocí 3.a 4.ruky obtočí do formy,kdo formu nemá,peče po potření vejcem jako štrůdl.Pečeme cca hodinu na 150-160",dokud se na špejli těsto lepí.Po vychladnutí pocukrujeme a skvěle chutná s kakaem,nebo sklenicí farmářského mléka(ani tady ne krabicák Sml23).A kdo má po takové svačince špatné svědomí,ať vyrazí na procházku a část kalorií odbourá.Sml80

    1. na komentář reaguje gerda — #34
    superkarma: 0 15.11.2012, 17:41:59
  2. avatar
    [29] margot [*]

    ohSml57 recept zkusím moc ráda. škoda, že když jsem byla na lovu, že jsem si nechytla nějakého, který se umí takhle otáčet v kuchyniSml58

    superkarma: 0 15.11.2012, 17:33:41
  3. [28] doginka [*]

    Určitě vyzkouším Sml67

    superkarma: 0 15.11.2012, 17:21:27
  4. [27] milan.petru@atlas.cz [*]

    step1 — #25 Sladké víno se hodí proto,že už tam je med a společně to udělá kůrčičku mňam.Vlastně křup! Sml16

    superkarma: 0 15.11.2012, 17:15:09
  5. [26] step1 [*]

    Hanyna — #18 Taky bych toho kuchaře brala. Sml16

    superkarma: 0 15.11.2012, 17:06:04
  6. [25] step1 [*]

    Na vaření sladké víno? Já jsem si vždycky myslela, že musí být suché. Sml80

    1. na komentář reaguje milan.petru@atlas.cz — #27
    superkarma: 0 15.11.2012, 17:05:29
  7. avatar
    [24] tajnostii [*]

    Slepici néSml23

    superkarma: 0 15.11.2012, 17:02:18
  8. avatar
    [23] denkas [*]

    dasena — #10 To já tak kuře peču a ani sem nevěděla ,že to je alá kachnaSml30

    superkarma: 0 15.11.2012, 16:25:17
  9. [22] milan.petru@atlas.cz [*]

    Jé,děkuji za chválu,skoro se červanám Sml22 Za tu přízeň věrných čtenářek přidám recept na Perníkovou bábovku.Jsem Pardubák a perník je náš denní chléb Sml30.Jen musím skočit s pejskem a shrabat listí,než bude tma. Tak za hodinku Sml24

    superkarma: 0 15.11.2012, 16:17:47
  10. avatar
    [21] gerda [*]

    kuře á la kachna je dobré. Ale myslím, že tady zatím nikdo nenapsal, aby se podlévalo černým pivem. Pak chytne jak barvu, tak šmak.Sml20

    superkarma: 0 15.11.2012, 15:52:37
  11. avatar
    [20] gerda [*]

    velmi pěkné, chválím výborný recept!! Jen možná bude lepší nezkušeným kuchařům připomenout, že ta slepice by měla být těžká, ta zmasilá. Ne vyskákaná leghornkaSml30

    superkarma: 0 15.11.2012, 15:51:25
  12. avatar
    [19] ivory [*]

    vtipně napsané, pěkný recept Sml16

    superkarma: 0 15.11.2012, 15:21:30
  13. avatar
    [18] Hanyna [*]

    Děkuji za recept, teď ještě toho kuchaře..Sml30

    1. na komentář reaguje step1 — #26
    superkarma: 0 15.11.2012, 15:18:13
  14. avatar
    [17] Žofie [*]

    Zapíši si receptSml22

    superkarma: 0 15.11.2012, 15:16:45
  15. avatar
    [16] tepito [*]

    úžasné-chlap a recept,pro mě věc nevídanáSml16

    superkarma: 0 15.11.2012, 15:04:02
  16. avatar
    [15] kobližka [*]

    Takhle krásně poeticky napsaný recept....,to jsi u mě,Milane,zabodoval!

    superkarma: 0 15.11.2012, 14:48:12
  17. avatar
    [14] Jindriska8 [*]

    Recept si poznamenám,vypadá to dobřeSml67

    superkarma: 0 15.11.2012, 14:46:15
  18. avatar
    [13] carmi [*]

    Já bych z té slepice měla strach. Radši bych to zkusila s kuřetem. Slepice, které prodávají u nás v obchodě jsou tak na tu polévku a vařit se musí určitě dýl než 1,5 hodiny.

    superkarma: 0 15.11.2012, 14:42:13
  19. [12] V19 [*]

    recept si zakladám, vyskúšamSml22

    dasena — #10 ja robím kurča ako kačku takto: kurča zvnútra nasolím, okorením a posypem rascou /kmín/, potom naplním kyslou kapustou /kysané zelí/, otvor zašijem, podlejem malým množstvom vody, pridám 2-3 PL domácej masti /sádlo/ a pečiemSml16

    superkarma: 0 15.11.2012, 14:41:41
  20. avatar
    [11] capkova [*]

    NEDÁVNO JSME MĚLI KANČÍ GULÁŠEK ...

    superkarma: 0 15.11.2012, 14:32:09
  21. avatar
    [10] dasena [*]

    Věrulinka — #4 Já peču dost často kuře ala kachna, jen se pokmínuje a je to, kachna se vypeče, ale mám v plánu na víkend jí upéctSml16

    1. na komentář reaguje V19 — #12
    2. na komentář reaguje denkas — #23
    superkarma: 0 15.11.2012, 14:30:39
  22. avatar
    [9] blesksoft [*]

    to musí být kůrčička hmm

    superkarma: 0 15.11.2012, 14:29:45
  23. avatar
    [8] xx-b [*]

    milane, moc vtipně napsané - zasmála jsem se Sml30 a navíc to zní opravdu dobře Sml67 určitě vyzkouším - ke zvěřině se nedostanu, tak díky za inspiraci Sml33

    superkarma: 0 15.11.2012, 14:29:27
  24. avatar
    [7] Hanula [*]

    Sml16tak slepici někdy chytnu - se zvěřinou je to horší - díky za recept....Sml67

    superkarma: 0 15.11.2012, 14:29:23
  25. avatar
    [6] datura [*]

    Občas dělávám kuře a la bažant, taky dobré a nedělá se tak dlouho, jako slepice Sml59

    superkarma: 0 15.11.2012, 14:29:09
  26. [5] diplopeta [*]

    to vypadá moc moc dobře Sml67

    superkarma: 0 15.11.2012, 14:28:37
  27. avatar
    [4] Věrulinka [*]

    Sml67 tot so ukládám do rteceptů a vyzkouším Sml67

    co vařím často, je kuře ala bažant Sml68

    1. na komentář reaguje dasena — #10
    superkarma: 0 15.11.2012, 14:26:21
  28. avatar
    [3] rusalka2008 [*]

    dala bych si...

    superkarma: 0 15.11.2012, 14:24:06
  29. avatar
    [2] vmarta [*]

    to stojí za vyskoušení Sml22

    superkarma: 0 15.11.2012, 14:23:37
  30. avatar
    [1] Jitullinka [*]

    Zajímavé, ochutnala bych hned Sml58Sml59

    superkarma: 0 15.11.2012, 14:18:34

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme