Reklama

Čtenářka Kytinkak všem milovníkům dobrého zvěřinové jídla tímto článkem jistě spustí Pavlovův reflex. Já mám plnou pusu slin, jen to píšu. Děkuji Vám Kytinkok za Váš příspěvek. Aúúú, já bych ochutnal…

Krásné čtvrteční ráno všem ženin-kám i redakci.

Musím se přiznat, že zvěřinu mám moc ráda. Je mi úplně jedno na jaký způsob. Jestli s omáčkou nebo jako pečeni.

Zrovna minulý týden v naší hospůdce, kam chodím na obídek, byly kančí hody. Jedna mňamka vedle druhé. Ten den jsem si vzala kančí špalíčky, bramborový knedlík a červené zelíčko. A druhý den kančí se šípkovou omáčkou. Byla to opravdu delikatesa.

Jelikož bydlím na vesnici, tak máme každý rok v srpnu vycházku na mysliveckou chatu. Ale tam si dávám vždy srnčí, je mi takové vzácnější a chutná mi více. Jezdíme dopoledne a musíme si vystát dobré 3 hod, než se vůbec dostaneme na řadu. Lidé si berou oběd tam i domů do kastrůlků což se hodně zdrží vydáváním. Ale stojí to za to.

Zrovna minulý týden byla v televizi reportáž, že cena kančího je stejná jako cena vepřového masa. Že se nám kanci přemnožili. By mě zajímalo, kde se to maso dá koupit. Já to štěstí nikdy neměla.

Takže patřím k těm kuchařkám, která ještě nikdy neměla tu možnost tuto pochoutku doma uvařit. Ale určitě bych to uměla. Důležité je koření a masíčko dobře naložit. A to mi problémy u masa nedělá. Skopové také vyžaduje dobré naložení, jinak smrdí a není chutné. Takže určitě bych si poradila.

Tady ještě posílám fotečku z minulého obídku.
kančí

Kančí špalíčky, bramborové knedlíky a červené zelí. Musela jsem koupit i mému manžílkovi. Také to má rád.Usmívající se

Kytinkak
Text nebyl redakčně upraven


Jaký je váš vztah ke zvěřině a myslivectví…

  • Jaké zvěřinové jídlo máte nejraději?
  • Nebo byste něco takového do pusy nikdy nevzala?
  • Máte nějaký skvělý recept?
  • Kdo vám zvěřinu dodává?
  • Ulovila jste vy někdy něco sama?
  • Umíte vyvrhnout a stáhnout z kůže nějaké zvíře?
  • Vběhla vám pod auto srna, nebo divoké prase?
  • Neb na vás nějaké roztomilé zvířátko zaútočilo?

Na vaše příběhy, recepty, úvahy na výše uvedené téma se těším na redakčním mailu

redakce@zena-in.cz

A jednu z vás dnes v 16 hodin za příspěvek odměním. A čím? To bude překvapení!