Domácnost

Každý to rád po svém...


Jedinečná kombinace zeleniny a koření v Podravce pomáhá v kuchyni už od 50. let. Mnoho dnešních babiček ji zná z receptů pod původním názvem – Vegeta.

Jenže život je změna, z Vegety je Podravka a k Podravce „klasik" přibyly další tři – pikant, light a s bylinkami. O tři důvody k radosti víc pro každého, kdo to rád po svém.

Podravka klasik" je pojem a generace kuchařek na ni nedají dopustit. Vyvážená kombinace sušené mrkve, petržele, petrželové nati, cibule a celeru a další zeleniny s kořením totiž nepřebije vlastní aroma jídla, ale výborně ho doplní. Báječně se hodí do polévek, omáček, k zelenině, masu, rybám i drůbeži.


S Podravkou pikant kdykoli dokážete, že ostrá jídla nejsou dominantou pouze mužů. Kombinace chilli papriček, česneku, koriandru, zázvoru, červené pálivé i sladké papriky a dalšího koření přiostří každé maso, guláš nebo třeba fazole. A mexická jídla budou od originálu k nerozeznání…

Podravka light je oblíbená mezi vyznavači zdravého stravování. Neobsahuje žádný glutaman sodný, a hodí se tak i pro osoby se speciálními stravovacími potřebami. Jedinečný mix sušené zeleniny a koření v Podravce light báječně vyzdvihne lehkou chuť zeleninových salátů, ryb i mořských plodů. Ani polévky, omáčky nebo rýže se jí nebrání.

Podravka s bylinkami přinese do kuchyně náladu Středomoří. Spolu s rajčaty ho připomínají i bylinky – rozmarýn, majoránka, šalvěj, oregáno, bazalka, koriandr a bobkový list. Takto harmonicky vyladěná kombinace dodá jídlu pravý punc středomořské kuchyně.

Podravka s bylinkami se výborně hodí k těstovinám, rizotům, pizzám, výborně s ní doladíte i rýži, zeleninu, omáčky, grilovaná masa, zeleninu. Prospějete i svému zdraví - rozmarýn, majoránka, šalvěj, oregáno mají detoxikační účinek!

Ať si vyberete jednu nebo zkompletujete v kuchyni všechny příchutě Podravky, máte jistotu prvotřídních ingrediencí. V kuchyni pak bude platit víc než kde jinde: S chutí do toho, půl je hotovo!

Více na http://www.podravka-recepty.cz/

   
08.04.2008 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [16] Jana 01 [*]

    Glutaman sodný prý zrychluje činnost srdce, proto není vhodný pro malé děti (hrozí hyperaktivita) jinak nějak moc snad škodlivý není. Vařit určitě ano, ale spíš kvůli kouskům sušené zeleniny než aby se snížila škodlivost.

    superkarma: 0 13.04.2008, 20:12:34
  2. [15] Gandelion [*]

    tyrkys - Solčanka je skvělá Doma už nic jinýho nepoužíváme

    superkarma: 0 09.04.2008, 08:38:53
  3. [13] bruna [*]

    Ja teda tyto pripravky taky nepouzivam...ideove nic proti glutamatu nemam, akorat mi desne nechutna

    superkarma: 0 08.04.2008, 17:03:14
  4. avatar
    [12] Luciš [*]

    Hanule: nevadí. Čistý glutamát nikam nedávám, dětem do tří let ho taky nepodávám a zatím jsem nikde neslyšela, čím by měl škodit. A čínu nejím, že bych ho konzumovala nějak moc, vařím jen o víkendu, špetka vegety do jídla o čtyřech porcích nikoho nezabila.

    superkarma: 0 08.04.2008, 14:21:17
  5. [11] Hanule [*]

    Vám nevadí glutaman sodný v Podravce či vegetě?

    superkarma: 0 08.04.2008, 13:55:45
  6. avatar
    [10] tyrkys [*]

    Já jsem si včera koupila Solčanku http://www.rozmaryna.cz/obchod/product_info.php?products_id=63 , ta by měla být bez chemie, tak uvidíme, jak bude chutnat

    superkarma: 0 08.04.2008, 12:30:49
  7. [9] maajaa65 [*]

    Podravku i vegetu občas používám, ale vždy v průběhu vaření. Celkem mne šokovala švagrová, která ji má na stole v solničce a jídlo, které je už na talíři s ní dochucuje. Někde v hloubi duše jsem přesvědčena, že to obsahuje nějaké "sračky" a nemělo by se to jíst syrové....

    superkarma: 0 08.04.2008, 12:23:34
  8. avatar
    [8] Meander [*]

    Nepoužívám. Dovedu jídlo okořenit i bez takovýchto dochucovacích přípravků.

    superkarma: 0 08.04.2008, 11:43:59
  9. avatar
    [7] mi-ki [*]

    ja se ve svych 24ech letech jeste necitim byt babickou, ale vegetu si moc dobre pamatuju a dodnes tomu rikam vegeta :) Jinak ji pouzivam na dochuceni vyvaru a nekterych omacek.

    superkarma: 0 08.04.2008, 11:19:42
  10. avatar
    [6] Mylady [*]

    Podravku jsem dost používala za komančů, to byl výběr různého koření dost mizerný. Ale občas ji ještě používám, jenom ji budu muset koupit.

    superkarma: 0 08.04.2008, 10:49:57
  11. [5] Pianistka [*]

    Podravka je fajn v nouzi , ale všechno s ní chutná tak nějak stejně.

    superkarma: 0 08.04.2008, 09:52:40
  12. avatar
    [4] *modrá [*]

    Používám všelijaká dochucovadla, Podravka je dobrá

    superkarma: 0 08.04.2008, 09:33:42
  13. avatar
    [3] Luciš [*]

    Když já raději tu vegetu, je výraznější, pořád ještě existuje bylinky mám zpoza okna čerstvé

    superkarma: 0 08.04.2008, 09:25:11
  14. avatar
    [2] wtipna [*]

    Jj, podravka je super.

    superkarma: 0 08.04.2008, 09:10:39
  15. avatar
    [1] fanca [*]

    už si vaření bez Podravky neumím představit

    superkarma: 0 08.04.2008, 08:28:41

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme