Máte rádi kávu? Zkuste její lahodné variace s kávou Douwe Egberts!

Ledová káva s čokoládou

kávaNa 4 sklenice:

  • 750 ml kávy
  • 30g hořké čokolády
  • 6 lžic cukru
  • 250 ml smetany
  • 4 kopečky kávové, nebo čokoládové zmrzliny
  • kostky ledu

- Uvařenou kávu necháme vychladnout.
- Čokoládu najemno nasekáme, s cukrem a smetanou vložíme do hrnce, rozpustíme a za stálého míchání necháme přejít varem.
- Hrnec odstavíme a necháme zchladnout v nádobě s ledovou vodou.
- Zchladlou čokoládovou směs přidáme do kávy a promícháme. Rozdělíme do sklenic a přidáme po 1 kopečku zmrzliny. Podle chuti ozdobíme a podáváme s kostkami ledu.

Ledové cappuccino

káva

Na 6 sklenic:

  • 6 šálků espressa
  • 2 - 3 lžíce cukru
  • 8 kostek ledu
  • 150 ml studeného mléka

- Espresso necháme pořádně vychladit.
- Espresso, cukr a kostky ledu mixujeme tak dlouho, dokud se led nerozdrtí na drobné kousky. Přilijeme mléko a dobře promícháme.
- Ihned nalijeme do sklenic a podáváme.

Kokosový sen

kávaNa 4 sklenice:

  • 120 ml espressa
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
  • 8 cl kokosového likéru
  • šlehačka a strouhaný kokos na zdobení

- Espresso dáme důkladně vychladit do chladničky.

- Zmrzlinu, espresso a likér důkladně rozmixujeme v mixéru a nalijeme do sklenic.

- Nápoje podáváme ozdobené kopečkem šlehačky a strouhaným kokosem.

Ledová káva Rio

kávaNa 4 sklenice:

  • 400ml čerstvě uvařené silné kávy
  • 60g mléčné polevy
  • 400ml mléka
  • 8cl bílého rumu
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny

- Kávu dáme vychladit do chladničky.
- Polevu nalámeme na malé kousky. V hrnci ohřejeme mléko a polevu v něm rozpustíme. Stáhneme ze sporáku a necháme zchladnout.
- Kávu a rozpuštěnou polevu nalijeme do sklenic a přidáme rum. Do každé sklenice dáme po kopečku zmrzliny a podáváme s brčkem.

lupa

Reklama