coffee

Suroviny

125 g hladké mouky
50 g cukru moučka
150 g másla
1 žloutek
1 lžička kvalitní instantní kávy
3 lžíce holandského kakaa

kávový krém
3 lžíce smetany
1 lžička kvalitní instantní kávy
100 g kvalitní hořké čokolády

čokoládová poleva (kupovaná nebo domácí)
kávová zrna

Postup

Máslo utřeme s cukrem, žloutkem a kávou. Vmícháme mouku a kakao a necháme asi půl hodiny odpočinout v lednici. Z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme malá kolečka. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě, asi na 180 °C.
Než se upečou, připravíme si kávový krém. Svaříme smetanu s kávou, přidáme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Vymícháme dohladka. Vychladlým krémem slepujeme vychladlá kávová kolečka. Hotové cukroví ozdobíme čokoládovou polevou a kávovými zrny.

Dobrou chuť přeje Evelína.

Reklama