Reklama

Vážená redakce napečení se těším.Vypnu mozek ,odešlu děti k tetičce a s mojí maminkou pečeme.

Sice jenom rohlíčky,ale pak děláme každoročně naše oblíbené úlky-někdo jim říká vosí hnízda.Jeden rok jsme udělali rekord asi 1200 úlků.

Dokonce moje  máma naučila pár sousedek dělat úlky .Když přišli sousedky na ochutnání ,tak okamžitě chtěli recept a postup.Dopadlo to tak ,že první várku jim pomohla udělat ,poradila.

V sobotu už začínáme dělat úlky.Správné úlky totiž musí 2-3 týdny stát na studeném místě ,nádherně změknou tak ,že i babičky a dědečci ,kteří mají problém s kousáním to v pohodě zvládnou.Další dobrá rada těsto si udělejte den dopředu a dejte ho do ledničky nebo do studené komory.Pokud se mi povedou vyfotím a pošlu foto.

No a rohlíčky to je klasika taky těsto den dopředu .Děláme jen dva druhy ,stačí nám to a kombinujeme to de zeleninou a ovocem.Nejsem zastáncem péct třicet druhů.

Dřív se to dělalo ,ale opravdu se od toho ustupuje.Ovšem mám kamárádku ta peče pro celou jejich rodinu asi 33 druhů a to asi celý týden do 2hodin do rána.

Letos jsem zvědavá jak to zvládne ,protože nastoupila do zaměstnání.Takže pečme ,ale neupečme se.
Pa Katy

Pozn. red.: text nebyl redakčně upraven.


Ty brďo, 1200 úlů, to už  je včelín!! :-) Děkuji Ti za pěkný příspěvek a přeji příjemný den. M.

Dnešní téma pro vaše e-maily a příspěvky zní: Pečete vůbec na Vánoce cukroví? Jaké? Anebo si ho objednáte u profesionálů? Máte lepší recept na perníčky než náš Guru? Máte nějaký jiný originální recept na vánoční cukroví?

Vaše příspěvky zasílejte, jako pokaždé na redakce@zena-in.cz.

Samozřejmě ještě dnes najdeme chcípáka a borce a na konci dne odměníme váš vylosovaný příspěvek. A čím? No přece přepychovou marmeládou na vánoční cukroví!