Novinky

Kapří nebožtík a jeho posmrtný osud

Čtenářka Jana vzpomíná na začátky jejich grilování, kdy se pokusili ogrilovat kapra na otočném grilu, jako prase. Milá Jano, velmi jste mne pobavila. Sám jsem autorem několika nezapomenutelných omylů ve vaření, takže chápu. Děkuji za příspěvek.

Vzpomínka na začátky  našeho grilování . Neměli jsme moc zkušeností a tak , když  na dovolené u rybníka v jižních Čechách jsme od souseda vedle dostali kapra . Rozhodli jsme se, že ho uděláme na ohni .
Dnes  by jsme ho udělali na roštu ,ale tenkrát nás nic jiného  nenapadlo než ho dát na vidlici a klasicky ho točili nad ohněm.
Poněvač byl  asi čtyř kilový tak jsme ho točili asi  hodinu jenomže po hodině točení začal padat  z vidlice dolů, museli jsme ho tedy sundat .
Když jsme ho rozdělali,  zjistili  jsme, že je uvnitř je syrový a poněvač jsme  ho  už neměli za co přidělat, poněvač z vrchu byl hotový.
Tak by jsme ho museli sníst  syrového,  to se  nikomu nechtělo .
Proto jsme se rozhodli ,že ho vyhodíme , ale kam .  Nechtěli jsme  aby pán od kterého jsme ho dostali, to věděl.  
Najednou někdo  přišel z lesa, kde si byl ulevit a strašně se smál . Na  dotaz: „co se děje?“ odvětil  , že ví kam s ním .V lese našel vykopanou  díru .

Tak jsme milého  kapra tam pohřbili.  Druhý den  na dotaz  jaký byl kapr,  tak  se smíchem  jsme pána ujistili  , že skvělý.
   Jana
Text nebyl redakčně upraven


Grilujete ráda?

  • Máte nějaký hodně dobrý recept?
  • Zažila jste neobvyklou grilovačku?
  • Grilujete vy, nebo váš muž?
  • Máte veselou historku z grilování…
  • Nebo super fotku jídla, které jste na ohni připravili?
  • Nebo grilování nesnášíte?

To vše a co vás napadne směřujte na redakční e-mail

redakce@zena-in.cz

Za příspěvek, který mne nejvíce osloví, jednu z vás odměním. Mám tu dvě velmi zajímavé kuchařky Zdeňka Pohlreicha. Bravo šéfe i s vybranými recepty na přiloženém DVD a Prostřeno bez servítků, 100 pokrmů současné kuchyně. A přiznám se, že osobně se mi obě kuchařky velmi líbí…

   
12.07.2012 - Čtenářské příspěvky - autor: Radek Kříž

Komentáře:

  1. avatar
    [24] tajnostii [*]

    To se musí umětSml30

    superkarma: 0 12.07.2012, 20:17:12
  2. avatar
    [23] daska59 [*]

    A co ho dát trochu dodělat do trouby? Sml16

    superkarma: 0 12.07.2012, 18:55:11
  3. avatar
    [22] LudPa [*]

    Furt ten kapr, co by za to děti v Africe daly? Sml30

    superkarma: 0 12.07.2012, 18:01:25
  4. [21] Saritka [*]

    Měli jste přemýšlet co s ním .Sml30

    superkarma: 0 12.07.2012, 18:00:27
  5. [20] onohlo [*]

    tak já bych taky kapříka nezakopávala a snažila se něco vymyslet

    superkarma: 0 12.07.2012, 17:18:28
  6. avatar
    [19] SNÍŽEK [*]

    a pomníček jste kaprovi udělali? Sml30

    superkarma: 0 12.07.2012, 15:52:34
  7. avatar
    [18] rusalka2008 [*]

    pohřeb nebo grilování...?

    superkarma: 0 12.07.2012, 15:35:53
  8. avatar
    [17] vmarta [*]

    Sml30Sml30

    superkarma: 0 12.07.2012, 13:50:46
  9. avatar
    [16] ekleinovka [*]

    A měl to i s obřadem??? :)))

    superkarma: 0 12.07.2012, 13:26:59
  10. [15] Roland [*]

    Taky by si s ním v přírodě nevěděla rady.My jíme kapra jen na Vánoce.

    superkarma: 0 12.07.2012, 12:23:24
  11. [14] magic11 [*]

    Sml30Sml30Sml52Sml67

    superkarma: 0 12.07.2012, 12:08:49
  12. avatar
    [13] hubajda [*]

    rybu jsem jeste negrilovala jim ji jen ja jinak nikdo

    superkarma: 0 12.07.2012, 11:44:36
  13. [12] Rikina [*]

    SStream — #11 Sml22 o použití bukových větviček jsem četla, vyzkoušeno to nemám. Pečené "čudly" - možná to byli taky okouni, nevím, můj exmanžel je rybář, ten by věděl - jsme dělali často. A když jsme si to upekli, tak jsme to i snědli, ale teda znám lepší věci. Sml57 Nebo jsme možná dělali něco špatně... ovšem pečené brambory v popelu, na to dodnes vzpomínám, to bylo Sml67 

    superkarma: 0 12.07.2012, 11:19:23
  14. avatar
    [11] SStream [*]

    Rikina — #8 já jsem pekla ve hlíně okouny, to bylo něco! Celá rybka se poctivě zabalila do kopřiv, pak se oplácala jílem a pekla se v popelu. Taky jsme si z bukových větviček dělali něco na styl sítě a tu jsme pak dávali nad uhlíky, taky to fungovalo super. Jen ta sůl nám chyběla, holt polní podmínky u vody :-)

    1. na komentář reaguje Rikina — #12
    superkarma: 0 12.07.2012, 11:11:29
  15. avatar
    [10] Hanula [*]

    Sml16nechť odpočívá v pokoji..

    superkarma: 0 12.07.2012, 11:11:07
  16. avatar
    [9] Věrulinka [*]

    Sml30Sml30Sml30 jj kapříky se musí grilovat, nejlépe na mramové desce Sml67, máme a je na ní vynikající Sml67

    superkarma: 0 12.07.2012, 10:54:03
  17. [8] Rikina [*]

    Radek Kříž — #6 Sml14 dokud neuvidím, neuvěřím Sml57 čtyřkilovej kapr by se možná dal použít na pečení v hlíně, kdyby měl člověk po ruce vhodné lupení na zabalení kapra a vhodnou zeminu na vytvoření blátíčka na vnější obal. Sml80 Ovšem podobné pokusy v praxi poskytovaly výsledky spíše záslužné, než skvělé, tj. sníst se to dalo, ale že by si člověk pochutnal... Sml39 

    1. na komentář reaguje SStream — #11
    superkarma: 0 12.07.2012, 10:50:11
  18. avatar
    [7] saruz [*]

    Teda, taková škoda, grilovaný kapřík je dobrota. Sml22

    superkarma: 0 12.07.2012, 10:46:44
  19. avatar
    [6] Radek Kříž [*]

    Rikina — #3 ale uvaří :)

    1. na komentář reaguje Rikina — #8
    superkarma: 0 12.07.2012, 10:20:55
  20. avatar
    [5] femme [*]

    škoda ho Sml80

    superkarma: 0 12.07.2012, 10:19:33
  21. avatar
    [4] ladouch [*]

    Tak já bych také nevěděla co s darovaným kaprem, protože u nás ho nikdo nejí, jen na Štědrý den, aby se neřeklo.Sml22Sml22

    superkarma: 0 12.07.2012, 10:16:47
  22. [3] Rikina [*]

    Sml52 No jo, ale na druhou stranu - co s kaprem, v polních podmínkách... já bych taky v kempu na dovolené nevěděla, jak s tím naložit. Sml80 V ešusu to člověk neuvaří. Sml57 

    1. na komentář reaguje Radek Kříž — #6
    superkarma: 0 12.07.2012, 10:13:51
  23. avatar
    [2] delfi.na [*]

    měli jste ho zabalit do alobalu a dát dopéct Sml30 .. škoda kapra, ale zase na druhou stranu každá zkušenost dobrá

    superkarma: 0 12.07.2012, 09:35:00
  24. avatar
    [1] Kytinkak [*]

    to já bych si poradila než takovou dobrůtku vyhoditSml22

    superkarma: 0 12.07.2012, 08:52:49

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme