Domácnost

Kapr s jogurtem nebo Černá omáčka s knedlíkem?

 
 
1/2 kapra
hl. mouka
paprika
rybí koření
sůl
1/2 kg bílého jogurtu
mandle
 
 
Vykostěné porce kapra obalíme v mouce smíchané s kořením (paprika, rybí koření a sůl). Vložíme do zapékací misky, zalijeme 1/2 kg jogurtu a poklademe nasekanými mandlemi. Zapékáme asi 20 - 30 minut. Jako přílohu doporučuji vařené brambory pro zachování dietního pokrmu.
Je to rychlé a velmi zdravé :)
 
Dobrou chuť přeje Ivana

------------------
 
multikomplex - 8 - zasedá nepřetržitě

Černá omáčka s knedlíkem

My o vánocích jíme Černou omáčku s knedlíkem a bramborový salát s řízkem máme jako druhou večeři. Přesně takhle jsme to měli doma a i rodiče mého tatínka to tak měli. Prostě se tento zvyk dědí z generace na generaci a já si to taky už neumím jinak představit. Když jsem se vdávala, tak na mně manžel koukal jak na zjevení, co to vymýšlím. Ale už si zvykl a neprotestuje. Dospělá dcera už taky nechce ustupovat z naší tradice a s přítelem se taky dohodli na omáčce na štědrovečerní večeři.

Černá omáčka:
maso - podle toho, co máte rádi, někdo to dělá z kapra, zajíce, králíka, vepřového, ale já dělám z kuřecího masa - prsíček.
Maso dám do velkého kastrolu a uvařím s kořenovou zeleninou, kterou pak použiju do bramborového salátu. Ještě osolím a přidám bobkový list, kuličky nového koření a celý pepř - to uvážu do obvazu, abych to nemusela honit po kastrolu. Po uvaření všechno vyndám z vývaru, který zahustím nastrouhaným perníkem. Přidám spařené oloupané mandle, pokrájené sušené švestky a rozinky. Nakonec přidám ještě povidla a omáčka je hotová. Nejlepší je druhý den.    
Je sladká, ale nám moc chutná.

blesksoft


Pravidla soutěže najdete ZDE.

Soutěžit mohou pouze registrované uživatelky.

   
19.12.2006 - Dům a byt - autor: Markéta Breníková

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [48] Mária [*]

    klasika je klasika

    superkarma: 0 04.12.2007, 15:59:02
  2. avatar
    [47] MEK [*]

    to nemusí být špatné,ale zůstanu u klasiky

    superkarma: 0 30.11.2007, 20:20:02
  3. [46] boženkam [*]

    Kdybz mi to někdo uvařil, dám si říc.

    superkarma: 0 20.12.2006, 23:45:54
  4. avatar
    [45] Lavete [*]

    salát je salát a ty řízečkyyy

    superkarma: 0 20.12.2006, 23:31:27
  5. avatar
    [44] stasa [*]

    Černá omáčka, to bývalo mé oblíbené jídlo v dětství s vařeným jazykem a kynutým knedlíkem.

    superkarma: 0 20.12.2006, 21:35:34
  6. [41] oriska [*]

    nedám dopustit na kapra se salátem

    superkarma: 0 19.12.2006, 23:53:35
  7. avatar
    [38] renata.mi [*]

    ne,kapra já nejím,ale dáváme si aljašskou tresku

    superkarma: 0 19.12.2006, 22:49:40
  8. avatar
    [37] LudPa [*]

    U nás se říká té černé omáčce povidlová a je opravdu moc dobrá.A jak ryby nemusím,tak s jogurtem by to možná šlo.

    superkarma: 0 19.12.2006, 22:37:49

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [36] edith1975 [*]

    mnaminka

    superkarma: 0 19.12.2006, 19:57:38
  2. [35] Martíšek [*]

    tak tohle moc nemusím

    superkarma: 0 19.12.2006, 19:42:55
  3. avatar
    [34] Kikinka001 [*]

    to bude dobrota.

    superkarma: 0 19.12.2006, 17:29:51
  4. avatar
    [33] Meander [*]

    Snažila jsem se přijít na chuť sladkým omáčkám a studeným polévkám, ale prostě to nejde. Jako nesnáším žahour, nesnáším i tuhle omáčku. Nejvíc mi v ní vadí rozinky, ořechy, povidla a kořenová zelenina. :-D

    superkarma: 0 19.12.2006, 15:09:30
  5. [32] 1anicka [*]

    sladké k večeři?brr,radši kus cukroví

    superkarma: 0 19.12.2006, 14:52:53
  6. avatar
    [29] kouzelnice [*]

    můj manžel si v jídle hrozně vymýšlí, takže to by u nás neprošlo

    superkarma: 0 19.12.2006, 11:07:27
  7. [26] Mehteb [*]

    Super, dělám podobný recept, je to moc dobré a hlavně tradiční.............

    superkarma: 0 19.12.2006, 10:38:30
  8. [25] jitkamarsalkova [*]

    uvidíme, ale asi to zkusím jindy

    superkarma: 0 19.12.2006, 10:36:43
  9. avatar
    [24] blesksoft [*]

    večeříme mezi 5 a 6 hodinou, ab jsme měli víc času potěšit se s dárkama

    superkarma: 0 19.12.2006, 10:19:59
  10. [23] MartinaC [*]

    zajimave ale zustanu u klasiky

    superkarma: 0 19.12.2006, 10:08:16
  11. [20] Majka [*]

    ještě p.s. Jednou jsem ji dělala i během roku, ale bez vánoční atmosfěry to není ono. Je to divné, ale o vánocích chutná docela jinak....

    superkarma: 0 19.12.2006, 09:45:48
  12. [19] Majka [*]

    černou omáčku dělám, bez masa, základem je nastrouhaná kořenová zelenina, vývar z koření, sušené švestky, případně i jiné sušené ovoce - podle chuti, ale nemusí být, rozinky, ořechy (vlašské i lískové), mandle, povidla a strouhaný perník. Máme ji vždycky místo rybí polévky, kdo chce, může k ní přikusovat vánočku. Ale všem nám chutná jen tak, studená a bez přílohy. Hlavně tam musí být dost ovoce a oříšků. Mńam, děcka se na ni těší už od léta :-)))

    superkarma: 0 19.12.2006, 09:44:20
  13. [18] FAXÍK [*]

    to bych ráda někdy ochutnala,ale nevařím to

    superkarma: 0 19.12.2006, 09:37:46
  14. [17] standa1 [*]

    Může být dobrá, ta omáčka, ale o vánocích radši sladký cukroví, než majdu.

    superkarma: 0 19.12.2006, 09:36:10
  15. avatar
    [16] dzijana [*]

    černou omáčku bych si dala

    superkarma: 0 19.12.2006, 08:34:49
  16. avatar
    [15] Věrulinka [*]

    V jogurtu ano,na černo,já néééééééé.
    Nejlepší je stejně jako řízek,nebo na másle přírodně.

    superkarma: 0 19.12.2006, 08:30:58
  17. [14] vaclamar [*]

    zvláštní

    superkarma: 0 19.12.2006, 08:23:30
  18. avatar
    [13] ireda [*]

    perníkem

    superkarma: 0 19.12.2006, 08:06:35
  19. avatar
    [12] ireda [*]

    černou omáčku vařila babička z povidel a sušených švestek ,byly tam rozinky, oříšky a zahuštěné strouhaným perním , to byla mňamka

    superkarma: 0 19.12.2006, 08:06:05
  20. avatar
    [11] pupik paja [*]

    Né , děkuji mi máme radši klasiku

    superkarma: 0 19.12.2006, 08:05:13
  21. avatar
    [10] Gabi [*]

    Ad černá omáčka - tu rozvařenou kořenovou zeleninu bych tedy do salátu nedala a mít dvě večeře není zrovna zdravé. Jinak černá omáčka" je samozřejmě kapr na černo. ;-)

    superkarma: 0 19.12.2006, 08:03:00
  22. avatar
    [9] MEK [*]

    děkuji,né

    superkarma: 0 19.12.2006, 07:52:21
  23. avatar
    [8] fodorka [*]

    zajimavy zvyk ta cerna omacka...

    superkarma: 0 19.12.2006, 07:17:13
  24. avatar
    [7] Tina9 [*]

    Tyhle jídla nedělám. Ale s chutí si každý rok dám k hrachové polévce vánočku. Mňam

    superkarma: 0 19.12.2006, 07:12:09
  25. avatar
    [6] marcela-1 [*]

    tak tohle zrovna nemusím,ale jinak dobrou chuť

    superkarma: 0 19.12.2006, 06:52:01
  26. avatar
    [5] venckulina [*]

    ..ani jednu kombinaci jsem nezkoušela...a asi ani nezkusím...

    superkarma: 0 19.12.2006, 06:04:18
  27. [4] kocka [*]

    Nějak mi to nejde dohromady,maso a ryba jsou slané a k tomu perník a švestky...

    superkarma: 0 19.12.2006, 01:39:01
  28. avatar
    [3] vora [*]

    někdo si na takové úpravě jídla pochutná, já to ale, bohužel, nejsem

    superkarma: 0 19.12.2006, 01:07:18
  29. [2] 1Mona [*]

    Černou omáčku fakt nemusím,ale to první jsme dělali.Byly to kuřecí prsa na jogurtu, ty chutě se propojily tak,že to chutnalo skoro jak kuře na paprice,ale trošku nakysleji.

    superkarma: 0 19.12.2006, 00:48:44
  30. [1] donny0007 [*]

    blééé kapr s jogurtem

    superkarma: 0 19.12.2006, 00:37:47

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení

Náš tip

Doporučujeme