Reklama

kančí kýta nadivoko

Ohromná dobrota, tohle kančí maso. Když ale nemáte rádi zvěřinu nebo nemáte zdroj na dobré a čerstvé maso, můžete kance nahradit třeba kvalitním hovězím masem. A divoké bude taky - díky použitému koření.

Suroviny

800 g kančí kýty
3 velké cibule
sůl
pepř černý celý
jalovec
nové koření
bobkový list
trocha třtinového cukru

anglická slanina na prošpikování

Postup

Omyté maso vcelku si prošpikujeme anglickou slaninou. Osolíme a na rozpálené pánvi ze všech stran opečeme. Přendáme do pekáčku a připravíme si cibuli.

kančí kýta nadivoko

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Na trošce oleje osmahneme. Přidáme v hmoždíři rozdrcené koření (kromě bobkového listu, ten necháme vcelku) a ještě chvíli necháme na plotýnce. Nakonec přidáme trochu cukru, který necháme zkaramelizovat.

Takto připravenou cibulkou přikryjeme maso v pekáčku, zalijeme trochou vody a pečeme asi hodinu. Kolem masa můžeme ještě rozházet kousky anglické slaniny.

Maso vyjmeme z výpeku a rozmixujeme výpek na omáčku. Do té můžeme, ale nemusíme přidat ještě trochu smetany. Pokud smetanu přidáme, tak ještě chvíli provaříme.

Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.

Dobrou chuť přeje elly.