Najděte novou kulinářskou inspiraci na blogu DOKŘUPAVA.CZ, který je nejen o pečivu. Recepty jsou určeny úplným začátečníkům v kuchyni, ale i všem pokročilým gurmetům, kteří se nechají zlákat novým pohledem nejen na pečivo. 

Ingredience:

  • Celozrnné bagety se záparou a ovesnými vločkami
  • Dýně oranžová nejlépe hokkaidó 1–1,2 kg
  • Olivový olej
  • 1 velká cibule
  • Římský kmín 1 kávová lžička
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Třtinový cukr 1 kávová lžička
  • Kvalitní sušená tenčí papriková klobáska cca 300 g
  • Jalapeños papričky 1 plechovka (1 kolečko na porci)

Dýňová pomazánka

Postup:

Dýni oloupeme a očistíme od semen, cibuli také, vše nakrájíme na menší kousky, dáme na pečicí papír na plech. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme římským kmínem a cukrem. Vše na plechu řádně promícháme a dáme do předehřáté trouby péct na cca 180 °C do změknutí, to je asi 10–15 min. Po vychladnutí vše poctivě rozmixujeme na hladké pyré. Cukrářským sáčkem dekorujeme kolečka nakrájené bagety, dozdobíme kolečkem klobásky a nakládané papričky jalapeños. Můžeme přidat snítku koriandru.

Další chutné netradiční recepty najdete na blogu DOKŘUPAVA.CZ.

logo Dokřupava

Reklama