Najděte novou kulinářskou inspiraci na blogu DOKŘUPAVA.CZ, který je nejen o pečivu. Recepty jsou určeny úplným začátečníkům v kuchyni, ale i všem pokročilým gurmetům, kteří se nechají zlákat novým pohledem nejen na pečivo. 

Ingredience:

  • Celozrnné bagety se záparou a ovesnými vločkami
  • Bazalka velké balení (velký květináč) cca 100 g
  • Mandle nesolené loupané
  • Parmezán nebo Grand Moravia cca 80 g
  • Olivový olej 1,5 dcl
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl a pepř
  • Cherry rajčata cca 0,5 kg
  • Baby mozzarella cca 0,5 kg
  • Pomazánkové máslo čisté 2 balení
  • Majonéza 1 polévková lžíce
  • Dijonská hořčice 1 polévková lžíce

Kanapky

Postup:
Bazalku, mandle, sýr, česnek, olivový olej a sůl a pepř rozmixujeme tyčovým mixérem na jemnou kaši - pesto. Pomazánkové máslo spolu s dijonskou hořčicí a majonézou zamícháme dohromady. Kolečka baget lehce namažeme pomazánkou a poklademe střídavě kolečky mozzarelly a rajčat. Pomocí kávové lžičky dozdobíme pestem.

Další chutné netradiční recepty najdete na blogu DOKŘUPAVA.CZ.

logo Dokřupava

Reklama