Reklama

Stříbrná adventní neděle je za námi a v našich domácnostech pomalu, ale jistě voní vánoční cukroví. Ne jinak je tomu i u oblíbené české herečky a dabérky Kamily Špráchalové. Které cukroví patří k jejím nejmilejším a jak bude trávit letošní Vánoce? Na to jsme se zeptali přímo jí…

Oblíbená česká herečka a dabérka Kamila Špráchalová je dle svých slov velkou milovnicí výborného jídla a cukroví. Když jsem se s ní při příležitosti pečení pro Domov svaté rodiny setkala osobně, rozhodně bych její zálibu v jídle netipovala, její figura je bez jediné chybičky, možná i proto, že Kamila Špráchalová si velmi oblíbila vaření a předně i pečení ze zdravých produktů PRO-BIO. Jak vlastně péct z biopotravin a jak chutnají? Nejen na to jsme se Kamily zeptali a její výtvory nakonec i ochutnali….

vvvv

Kamilo, dnes tady pro všechny z nás s velkým nadšením pečete, co vás na této činnosti nejvíce baví?
Pečení a vaření prostě miluji. Vždy jsem vařila pro velkou rodinu a velmi mě baví i následná konzumace výsledných produktů (smích). Je to pro mne tvůrčí záležitost, u které si odpočinu.

Dnes pečete výhradně z bio produktů firmy PRO-BIO. Upřímně, nikdy mne nenapadlo, že se dá také péci zdravě, jak jste se k této alternativě dostala?
Už jako těhotná a kojící jsem se začala zajímat o bio stravu, jelikož jsem velmi pažravý člověk a hodně ráda jím, tak razím filozofii, že je velmi důležité konzumovat potraviny, které jsou zdravé.

v

Jak se vlastně z biopotravin peče?
Výborně! (smích). Cukroví z bio produktů nádherně voní (což mohu osobně potvrdit, pozn. red.) a je samozřejmě mnohem zdravější. Z osobní zkušenosti mohu doporučit například špaldovou mouku, třtinový cukr, velmi ráda do pečiva strouhám jablko – je pak mnohem vláčnější a samozřejmě zdravější. Vše je otázka zvyku, ze své zkušenosti vím, že pokud s pečením z bioproduktů začínáte, je dobré pro začátek péci takzvaně půl na půl – například těsto vyrobit napůl ze špaldové a napůl z klasické pšeničné mouky a pak pomalu přecházet na bioprodukty, čtenářky budou výsledným efektem jistě mile překvapeny.

Který recept je vaším nejoblíbenějším?
Díky této akci jsem si velmi oblíbila vánočku ze špaldové mouky, do které se přidává muškátový oříšek, je vynikající a vřele ji všem doporučuji!

xxx

A co vy, Kamilo, už máte doma upečeno?
Ne, zdaleka nemám, nedávno jsme měla premiéru, a tak teprve začínám (smích).

Prozradíte nám, kde budete trávit letošní Vánoce?
Tak jako každý rok, tradicemi - na Štědrý den chodíme s rodinou na hřbitov, zpíváme koledy, píšeme Ježíškovi, krájíme jablíčka, líbáme se pod jmelím. Zvyky s velkou oblibou dodržuji a zkrátka klasické české Vánoce miluji. A vám všem přeji krásné a pohodové svátky s vašimi blízkými.

ccc

Paní Špráchalové chci tímto mockrát poděkovat za pohoštění, které bylo vynikající, upřímně jsem nečekala, že by cukroví z bioproduktů bylo tak chutné, opravdu jsem si pochutnala! Pokud vás Kamila Špráchalová inspirovala, není nic jednoduššího než se podívat na stránky vánočních receptů a užít si nových nápadů a chutí.

Čtete také: