Bulvár

Kamila Špráchalová: Pečení a vaření prostě miluji

Stříbrná adventní neděle je za námi a v našich domácnostech pomalu, ale jistě voní vánoční cukroví. Ne jinak je tomu i u oblíbené české herečky a dabérky Kamily Špráchalové. Které cukroví patří k jejím nejmilejším a jak bude trávit letošní Vánoce? Na to jsme se zeptali přímo jí…

Oblíbená česká herečka a dabérka Kamila Špráchalová je dle svých slov velkou milovnicí výborného jídla a cukroví. Když jsem se s ní při příležitosti pečení pro Domov svaté rodiny setkala osobně, rozhodně bych její zálibu v jídle netipovala, její figura je bez jediné chybičky, možná i proto, že Kamila Špráchalová si velmi oblíbila vaření a předně i pečení ze zdravých produktů PRO-BIO. Jak vlastně péct z biopotravin a jak chutnají? Nejen na to jsme se Kamily zeptali a její výtvory nakonec i ochutnali….

vvvv

Kamilo, dnes tady pro všechny z nás s velkým nadšením pečete, co vás na této činnosti nejvíce baví?
Pečení a vaření prostě miluji. Vždy jsem vařila pro velkou rodinu a velmi mě baví i následná konzumace výsledných produktů (smích). Je to pro mne tvůrčí záležitost, u které si odpočinu.

Dnes pečete výhradně z bio produktů firmy PRO-BIO. Upřímně, nikdy mne nenapadlo, že se dá také péci zdravě, jak jste se k této alternativě dostala?
Už jako těhotná a kojící jsem se začala zajímat o bio stravu, jelikož jsem velmi pažravý člověk a hodně ráda jím, tak razím filozofii, že je velmi důležité konzumovat potraviny, které jsou zdravé.

v

Jak se vlastně z biopotravin peče?
Výborně! (smích). Cukroví z bio produktů nádherně voní (což mohu osobně potvrdit, pozn. red.) a je samozřejmě mnohem zdravější. Z osobní zkušenosti mohu doporučit například špaldovou mouku, třtinový cukr, velmi ráda do pečiva strouhám jablko – je pak mnohem vláčnější a samozřejmě zdravější. Vše je otázka zvyku, ze své zkušenosti vím, že pokud s pečením z bioproduktů začínáte, je dobré pro začátek péci takzvaně půl na půl – například těsto vyrobit napůl ze špaldové a napůl z klasické pšeničné mouky a pak pomalu přecházet na bioprodukty, čtenářky budou výsledným efektem jistě mile překvapeny.

Který recept je vaším nejoblíbenějším?
Díky této akci jsem si velmi oblíbila vánočku ze špaldové mouky, do které se přidává muškátový oříšek, je vynikající a vřele ji všem doporučuji!

xxx

A co vy, Kamilo, už máte doma upečeno?
Ne, zdaleka nemám, nedávno jsme měla premiéru, a tak teprve začínám (smích).

Prozradíte nám, kde budete trávit letošní Vánoce?
Tak jako každý rok, tradicemi - na Štědrý den chodíme s rodinou na hřbitov, zpíváme koledy, píšeme Ježíškovi, krájíme jablíčka, líbáme se pod jmelím. Zvyky s velkou oblibou dodržuji a zkrátka klasické české Vánoce miluji. A vám všem přeji krásné a pohodové svátky s vašimi blízkými.

ccc

Paní Špráchalové chci tímto mockrát poděkovat za pohoštění, které bylo vynikající, upřímně jsem nečekala, že by cukroví z bioproduktů bylo tak chutné, opravdu jsem si pochutnala! Pokud vás Kamila Špráchalová inspirovala, není nic jednoduššího než se podívat na stránky vánočních receptů a užít si nových nápadů a chutí.

Čtete také:

   
15.12.2014 - Společnost - autor: Veronika Pavlíková

Komentáře:

  1. avatar
    [18] gerda [*]

    Nikar — #17se sádlem je ještě vláčnější, zkus!Sml58

    superkarma: 0 15.12.2014, 18:40:43
  2. [17] Nikar [*]

    gerda — #12já tam sice sádlo nedávám, dělám z másla, ani nikdy ji suchou nemám, navíc jich dělám více, i pro kamaráda, co nám nosí vajíčka a ten se vždy olizuje a říká, že vynikající

    1. na komentář reaguje gerda — #18
    superkarma: 0 15.12.2014, 15:21:20
  3. avatar
    [16] Suzanne [*]

    cherinka — #15 Taky vydloubávám hrozinky Sml30

    Vánočka je fajn, ale vášně ve mně nevzbuzuje. Kdyby místo ní byla vanilková zmrzlina s karamelem, tak bych se nezlobila Sml52

    superkarma: 0 15.12.2014, 14:12:18
  4. avatar
    [15] cherinka [*]

    gerda — #5 Já bych neujižděla, protože rozinky nee, nemám je ráda, nepozřím je. Já tam zase můžu horu pomerančové kandované kůry. Mňam!

    1. na komentář reaguje Suzanne — #16
    superkarma: 1 15.12.2014, 13:48:35
  5. avatar
    [14] zlato [*]

    Ja miluji italskou penetone....mnam

    superkarma: 0 15.12.2014, 12:57:21
  6. avatar
    [13] peetrax [*]

    gerda — #8 já si vždycky dávám vánočku, ať už domácí nebo kupovanou, k čaji nebo kafe. Takže pro mě není nikdy suchá. Sml16

    superkarma: 0 15.12.2014, 12:27:59
  7. avatar
    [12] gerda [*]

    Jo! A vánočka, teda ta pořádná, se musí loupat. Myslím tím ukrojený plátek, že se z něj dá ulupovat tak, jako třeba z parenicy - vrstva po vrstvě. Nesmí být právě taková ta suchá a vatová.

    1. na komentář reaguje Nikar — #17
    superkarma: 2 15.12.2014, 12:09:47
  8. avatar
    [11] gerda [*]

    Léthé — #9 Májík — #10 pche, houbec víte, co je dobrýSml30

    superkarma: 1 15.12.2014, 12:08:38
  9. avatar
    [10] Májík [*]

    Vánočku taky nejím, a může být sebelepší domácí, prostě je na mě suchá. Místo vánočky jsem začala péct štolu a po té se všichni můžou umlátit, takže letos taky bude.

    1. na komentář reaguje gerda — #11
    superkarma: 0 15.12.2014, 11:57:56
  10. avatar
    [9] Léthé [*]

    gerda — #5 po vánočce se dusím i když je domácí.Sml30 Já jí poprvé jedla snad až ve dvaceti a naštěstí ani manžel Čech jí nemiloval tak, aby jí chtěl mít dokonce na vánočné tabuli. Moje děti jí taky odmítali, když se tu a tam koupila. My jako děti měli na vánoce typické maďarské "mákos Beigli" je to závin s mákem, nebo i s ořechy. A neptej se mě jak se to dělá, neb já se to od matky nenaučilaSml15.

    1. na komentář reaguje gerda — #11
    superkarma: 0 15.12.2014, 10:58:33
  11. avatar
    [8] gerda [*]

    Pentlička — #6tak tos asi nejedla tu moji.Sml58 Vánočka suchá být nemůže, vždyť je v ní spousta másla, sádla a žloutků.

    1. na komentář reaguje peetrax — #13
    superkarma: 1 15.12.2014, 10:52:56
  12. avatar
    [7] kobližka [*]

    Můj tatínek byl takový milovník vánočky,že jí jedl dokoncec i k masu.Fakt a to nekecám.Ač sám vyučený pekař,milovat tu "obyčejnou",kterou pekla maminka.Mě se ale nikdy tak pěkně nepovede.A že se někomu tzv."sveze"? No,to snad na chuti neubere...málokdo z nás je dokonalý.

    superkarma: 0 15.12.2014, 10:52:48
  13. avatar
    [6] Pentlička [*]

    gerda — #5 Vánočku taky moc nemusím, je suchá. Stejně jako třeba bábovka. Vánočku si musím mazat máslem, případně medem.

    1. na komentář reaguje gerda — #8
    superkarma: 0 15.12.2014, 10:18:28
  14. avatar
    [5] gerda [*]

    Léthé — #4to neříkej, vánočka, pokud se teda dobře udělá, je nejlepší kousek z vánočního cukroví, nepřejí se. Já dělávám úhlopříčně na plech, kolem dokola oblepím mandličkama, uvnitř hrozinky máčené v rumu, to bych chtěla vidět člověka, kterému by nejela. Ledaže by byl bytostně proti sladkým jídlům.

    1. na komentář reaguje Pentlička — #6
    2. na komentář reaguje Léthé — #9
    3. na komentář reaguje cherinka — #15
    superkarma: 1 15.12.2014, 09:46:19
  15. avatar
    [4] Léthé [*]

    Pořady s vařením mi poslední době přijdou jako nějaká novodobá epidemie. A stává se mi, že ať přepnu kamkoliv, všude se vaří. Já vařím tu a tam a to spíše z nutnosti. Bio…co je dnes bio ? Předražené produkty. U nás vánočku jedli jen slepice a ty již nemáme. Manžel má rád vánočku z masa. A nemusí být BIOSml8.

    1. na komentář reaguje gerda — #5
    superkarma: 0 15.12.2014, 09:44:18
  16. avatar
    [3] Pentlička [*]

    Pečení a vaření mě vůbec nebaví, beru to jako nutnost a pořady o vaření nesleduji. Vařím a peču z normálních surovin běžně dosažitelných v supermarketech. Když jsem musela vařit pro 4 lidi, většinou mě to hodně otravovalo a někdy jsem to i vzdala a buď vařil manžel, nebo jsme šli do restaurace. Teď vařím jen když pozvu děti na oběd, těším se na ně, snažím se, aby jim chutnalo, ale kdyby vařil někdo jiný, vůbec by mně to nevadilo. Pro sebe si tak maximálně hodím na pánev kuřecí prsa a k tomu si udělám rýži a nakrájím rajčata. Z čeho vaří paní Špráchalová, je naprosto fuk.

    superkarma: 0 15.12.2014, 08:51:48
  17. [2] janavys [*]

    Reklama pro firmu PRO-BIO.[/b]

    superkarma: 1 15.12.2014, 07:17:04
  18. avatar
    [1] gerda [*]

    Tož nevím - vánočka tvarově nevypadá moc povedeně, jaksi divně zapletená, to dělá ta špaldová mouka? Já bych ji totiž taky ráda přidala do těsta, ale pokud by měla dělat pestvo při pečení, tak bych se pokorně vrátila k dvojnulceSml30

    superkarma: 0 15.12.2014, 05:46:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Akce pro čtenářky: Velikonoční pečení a vaření s Globusem
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme