Budeme potřebovat (na plech o velikosti 20x20 cm):

  • 200 g jemně mleté špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 80 ml oleje
  • 3/4 balení kypřícího prášku do perníku
  • 1-2 lžíce kakaa
  • 200 ml rostlinného mléka
  • 2-3 lžíce kokosového cukru
  • 3 středně velké hrušky
  • kokosový olej (na vymazání)
  • 3 lžíce špaldové mouky na obalení hrušek

Postup: 

Mouku vsypeme do mísy, přidáme kypřící prášek a všechny ostatní suroviny kromě hrušek. Pomocí robota vyšleháme vláčné těsto a vlijeme ho do kokosovým olejem vymazané formy. Pokud by se vám zdálo těsto moc husté, přidejte ještě trochu mléka. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme je na větší kousky. Kousky hrušek obalíme v mouce, aby nám při pečení neklesly na dno. Takto obalenými hruškami poklademe vršek těsta a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 25-30 minut.

Nebo zkuste jiné hruškové recepty ZDE

Kdo je naše spřátelená blogerka Míša Šůša?

Ráda bych na svůj blog www.cookingwithsusa.blogspot.cz pozvala všechny čtenářky, které rády objevují a zkouší nové chutě, ale i ty, které mají rády klasickou domácí kuchyni a chtěly by ochutnat něco nového. Také bych chtěla pozvat každého, kdo se zajímá o zdravý životní styl a chtěl by do svého jídelníčku zařadit nějakou tu zdravou mňamku. Člověk se totiž pořád učí, a ani já nejsem výjimkou. 

Reklama