Letních receptů není nikdy dost! Vyzkoušejte tento na Kakaový koláč s třešňovým sněhem.

Kakaový koláč s třešňovým sněhem

* 45 minut * jednoduchá příprava * 4 porce * do 50 Kč

koláč

Suroviny

  • 100g špaldové mouky
  • 100g Šmakouna brusinka & goji (nebo jiný sladký)
  • 2 vejce
  • 10g (vrchovatá lžička) kakaa
  • 200 až 300g rozpůlených vypeckovaných třešní

Postup

  1. Šmakouna nastrouháme a smícháme s moukou, kakaem a žloutky.
  2. Přidáme vodu podle potřeby, aby vzniklo středně husté těsto, které vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme 15 minut na 200 °C.
  3. Mezitím si vyšleháme z bílků sníh a dobře smícháme s třešněmi.
  4. Jakmile je korpus na povrchu pevný, vyndáme ho z trouby, propíchneme vidličkou a rozetřeme na něj třešňový sníh.
  5. Pečeme 20 minut na 150°C dozlatova.
  6. Po upečení necháme dojít v troubě a krájíme namočeným nožem.

Víte, že...?

Třešně jsou velmi bohaté na jód, beta-karoten, vitamíny skupiny B, draslík, fosfor, vápník, železo. Podporují krvetvorbu a zdravý růst kostí a zubů.
Další tipy, rady a  spoustu skvělých receptů pak najdete na webu Tesco Recepty.

Reklama