Vaření

Kakaové pracny od Zuzany

Kakaové pracny - klasika mezi vánočním cukrovím. Inspirujte se naším receptem! Co je jeho nezbytnou součástí? Koření hřebíček!

HŘEBÍČEK MLETÝ

Toto každému známé koření plné vůně, jsou sušená nerozvitá poupata tropického stromu hřebíčkovce. Stejně jako poupata voní i listy. Jako koření se sklízejí poupata v období, kdy ze zelené barvy přecházejí do červené (v této době mají nejvíc aromatických látek). Kvalitní hřebíček má být tmavohnědý se světlejším poupětem, a pokud stisknete nehtem „stopku“, objeví se malé množství oleje. Hřebíček se používá v uzenářství, likérnictví, při nakládání zeleniny a hub, do omáček a kečupů, v menším množství i do vývarů. Mletý se přidává do perníků, koláčků a vánočního pečiva.

Zuzana pracuje v naší firmě už dlouho a každý rok na Vánoce přinese mnoho druhů výborného vánočního cukroví. Letos nám prozradila rodinný recept na pracny.

KAKAOVÉ PRACNY OD ZUZANY

pracnyUtřít 250 g změklého tuku s 250 g cukru krystalu a 2 vejci.
Přidat 120 g mletých oříšků, 70 g kakaa, 500 g hladké mouky a pro chuť půl lžičky mleté skořice, půl lžičky mletého nového koření a půl lžičky mletého hřebíčku.

Vypracovat hladké těsto a nechat odležet v chladu (alespoň hodinku nebo raději do druhého dne).
Formičky na pracny zlehka vytřít tukem a plnit těstem zhruba do jedné poloviny. Naplněné formičky dát na plech.

Předehřát troubu na 160°C. Při pečení těsto pěkně vyskočí a vyplní formičky. Doba pečení je 5 až 10 minut.
Upečené pracny hned! po vyndání z trouby vyklepnout z formiček a ještě horké obalovat v moučkovém cukru.

Použité suroviny:
500 g hladké mouky, 250 g cukru krystal, cukr moučka na obalení, 250 g tuku (např. Hera), 120 g mletých oříšků, 70 g kakaa, 2 vejce, jemně mleté koření: skořice, nové koření a hřebíček.

Tento recept vám přináší Koření od Antonína. Už 15 let pro vás vybíráme to nejkvalitnější koření z celého světa, které následně sami mícháme a ručně plníme do papírových sáčků a skleniček. Všechno naše koření je 100 % bezlepkové, neobsahuje glutaman ani jiné přidané látky.

Více na www.koreni.cz

logo

   
09.12.2014 - Mlsání - autor: (red)

Komentáře:

  1. [6] slávenka [*]

    samecka — #3stačí dát formičky pořádně "vychladit"Sml33Sml16a až potom plnit těstem...

    superkarma: 0 09.12.2014, 23:21:27
  2. avatar
    [5] kobližka [*]

    samecka — #3 Ty tam musely držet jako přilepený Sml57Sml57Sml57

    superkarma: 0 09.12.2014, 23:06:27
  3. avatar
    [4] denkas [*]

    samecka — #3 Sml30Sml30Sml30

    superkarma: 0 09.12.2014, 20:48:46
  4. avatar
    [3] samecka [*]

    U nás se jim říká "tlapky".Sml16 Kamarádka mi minulý rok vyprávěla jak se jí ty mrchy lepily na formičky a ona je furt dokola vymazávala a vymazávala, aby šly vyklápět. Našlehaným bílkem, co s ním potírala perníky, místo máslem!!!Sml52Sml57

    1. na komentář reaguje denkas — #4
    2. na komentář reaguje kobližka — #5
    3. na komentář reaguje slávenka — #6
    superkarma: 0 09.12.2014, 19:23:30
  5. [2] Zuza70 [*]

    Já bych je chtěla z masa, ale to asi ještě nikdo nevymyslel Sml52

    superkarma: 0 09.12.2014, 11:30:55
  6. avatar
    [1] helikoptera [*]

    my děláme pracny z tatranek :)

    superkarma: 0 09.12.2014, 07:06:54

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme