Bulvár

Kačenu už zásadně nepeču!

Vařím ráda, vařím dobře... ale ZÁSADNĚ nepeču kačenu...

To bylo tak...

Přijeli jsme po dlouhé době k rodičům, a protože asi "nevypadáme dobře", odjížděli jsme s autíčkem nacpaným různými poživatinami, protože bylo jednodušší si je vzít, než pracně vysvětlovat, že i v Praze máme obchody...

A na vrcholu potravní pyramidy trůnila kačenka jak malovaná. Oškubaná, vykuchana, vymytá... jen lupnout na pekáček... jen ty droby mi trochu chyběly. Miluji kachní jatýrka, ale teta Máňa mi říkala, že už je spolknul jiný mlsoun.

...nu což, darované kachně na zobák nehledím...

A tak jsem hned milou zlatou kačenku hned položila na pekáček a těšila se na mňamku. Mlsoun manžel kroužil kolem sporáku, a když už nevěděl, co by, začal do kachničky dloubat... "Hmmm... miláčku... z kachny něco hnědého teče... to tak má být?" NEMĚLO!!

Teta Máňa si spletla kachničky a mně dala tu s drůbky, které jsem nehledala... tudíž nenašla... v kachně! Aspoň že ty droby nebyly v igelitu...

A od té doby kachny nepeču, protože nemám chuť pořád poslouchat, jak jsem tenkrát pekla tu "nadívanou" kachnu.


Vůbec to není vtipné!!!!

Jipa


Jipo, také mám několik jídel, na které jsem raději zanevřela, a pak je i pár takových, na které si zatím netroufám.

Jedno ale opravdu nemám ráda, a to když mi při vaření přítel krouží okolo sporáku. Pokud chce pomáhat, jsem jen ráda, ale při uždibování a komentování začínám vidět rudě :-)!

Za Váš příspěvek Vám posíláme řasenku LYCRA EXTEND od Astor.

Vaříte každý den teplé večeře?
Chodíte do restaurací?
Vaří Váš muž či přítel?
Jakou kuchyni máte ráda?
Milujete jídlo?

Pište na:

redakce@zena-in.cz



   
07.11.2005 - Společnost - autor: Iveta Šafránková

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [46] Odemětobě [*]

    atani: a můj muž ho zase v té podobě miluje,u nás se mu říká glajdavé zelí.Ale dělám ho málokdy,tak to bez problémů sníme celá rodina.Mamka zahušťovala tak jako ty.Zelí bylo takové lehčí.

    superkarma: 0 08.11.2005, 08:41:09
  2. avatar
    [44] markeet [*]

    kralikkkk, mnam. v detstvi mi uz lezl krkem, dneska bych prstickem skrabala. jak typicke

    superkarma: 0 07.11.2005, 20:54:09
  3. avatar
    [43] Meander [*]

    olafka: Mně se to jméno hodí k příjmení. A pomohlo mi přežít pionýra a všechny podobné prudy.

    superkarma: 0 07.11.2005, 17:43:38
  4. avatar
    [42] Meander [*]

    olafka: Ty taky?!

    superkarma: 0 07.11.2005, 17:42:59
  5. avatar
    [41] olafka [*]

    Meander: já z mámovo strany ukrajinská židovka, táta kelt z český kotliny. A já furt odkud to jméno Měla jsem podezření, když jsem zhlídla Díky za každé nové ráno a teď jsem si jista

    superkarma: 0 07.11.2005, 17:35:34
  6. avatar
    [40] Meander [*]

    olafka: Z tátovo strany jo. Teda oni to byli spíš Bělorusové Máti byla Maďarka. Dobrej galimatiáš, co?

    superkarma: 0 07.11.2005, 17:10:06
  7. avatar
    [39] olafka [*]

    Meander: tvoji předci jsou z Ukrajiny?

    superkarma: 0 07.11.2005, 17:00:41
  8. avatar
    [38] Odemětobě [*]

    Meander: Kuchat vrabce,to musela být pěkná nimračka.2x jsem jedla psa a to vědomě,neznala jsem ho osobně .Skvělá lahůdka,když se umí připravit.

    superkarma: 0 07.11.2005, 16:41:00
  9. avatar
    [37] skolacka [*]

    tak králíka jednině s bůčkem a zavařit - říkáme tomu králičí šunka je to ňamka . Jinak teda králíka nesnášim a tím spíš, když jim musím sušit seno, protože ty bestie musí papkat jen suchý. nejlepší bylo když jsme s nima zůstali samy doma s přítelem (naši i babička byli někde na dovče) no přežili jen nejotrlejší jeinci - celé stádo zkolila nějká choroba

    superkarma: 0 07.11.2005, 16:35:24
  10. avatar
    [36] Meander [*]

    Odemětobě: Táta dělal polívku z vrabců a smažil karásky. Ukrajina...

    superkarma: 0 07.11.2005, 16:35:01
  11. avatar
    [35] Odemětobě [*]

    Králíka raději pečeného s uzeným bůčkem,nutrii jsem dělala jednou jedinkrát se svíčkovou omáčkou,kachnu můžu furt.Nutrie se dá občas sehnat,buď v marketu,kde prodávají bio potraviny nebo se domluvit v tzv.Zdravíčku.Manžel jedl polévku z havrana-prý silný dobrý vývar,ale maso i po 4 hodinách jak podešev.Denně se dívám na stehýnka naší kočky,že mají tak akorát jateční velikost

    superkarma: 0 07.11.2005, 16:18:03

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [33] olafka [*]

    Mici: Můj muž umí udělat kachnu i z kuřete pták jako pták

    superkarma: 0 07.11.2005, 15:24:38
  2. avatar
    [32] Mici [*]

    Meander: tak než velbloudí trus - to raději tchýninu kachnu

    superkarma: 0 07.11.2005, 15:16:18
  3. avatar
    [31] Meander [*]

    Sandy: By koukaly, kdyby to měly každej tejden. Jak by se jim stejskalo po kůře a velbloudím trusu.

    superkarma: 0 07.11.2005, 15:13:49
  4. avatar
    [28] Mici [*]

    No nevím, tchýně, když tam jezdíváme na její narozeniny, vždycky nás láká, že upeče kachnu... A mi je jasné, že se opět nenajím. Manželovi flákne kýtu, mi pro mě má vždycky nachystaný nějaký suprovní kousek, kde je masa tak na 3 vidličky, jinak samé kosti. Navíc do zelí udělá vždy tolik zásmažky, že to je samá mouka a na můj vkus strašně husté. Čili na takový sváteční oběd se teda opravdu netěším... Jednou jsme dostali kačenu domů, byla přes půl mražáku, ale stejně se z toho víc než 3 porce nedají udělat, aspon já to neumím. A s nádivkou to moc ráda nemám . Takže si upeču raději kuře nebo krocana než kachnu

    superkarma: 0 07.11.2005, 14:34:54
  5. avatar
    [27] gerda [*]

    Meander: jéžiš, že to vzpomínáš! Nutrii jsem párkrát jedla, a protože jsem ji dostala už upravenou, staženou, bez hlavy a ocasu, tak mi to vůbec nevadilo a byla výýýtečná! Jak já bych si ji teď ráda upekla. Nutrie už u nás asi přestali lidi chovat, že? Dřív byli rádi, když to někdo za dvacku koupil na maso. Ach, to byly časy...

    superkarma: 0 07.11.2005, 14:34:24
  6. avatar
    [26] gerda [*]

    Jipa: no tak to já jsem na tom daleko líp... od králíků v útlém dětství mě spolehlivě dělí 40 let

    superkarma: 0 07.11.2005, 14:33:02
  7. avatar
    [25] Meander [*]

    Pravda, nejvíc se mi zhnusily nutrie. Sousedi je chovali a ty bestie jim utíkaly, lezly do našeho rybníčku a žraly lekníny. Tak nám soused vždycky jednu dal jako omluvu. Táta je pekl "po ukrajinsku" a bylo to moc dobré, ale po roce už jsme se nemohla na nutrii ani podívat.

    superkarma: 0 07.11.2005, 14:22:54
  8. avatar
    [24] Ivana. [*]

    gerda: jo králíček na česneku pěkně s bramborovým knedlíčkem a zelíčkem a ktomu ještě kachynka - měli jsme minulí týden a už se těšim až budu dělat znovu

    superkarma: 0 07.11.2005, 14:14:39
  9. avatar
    [23] kačinka [*]

    gerda 13: zkus husokachnu, je to supr: víc masa a míň tuku

    superkarma: 0 07.11.2005, 14:05:56
  10. [22] Jipa [*]

    gerda: kolik mi dáváš času? ... deset let nezabralo

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:55:49
  11. [21] Jipa [*]

    zrza: i ty jsi bývala "jižanem"?

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:54:56
  12. avatar
    [20] gerda [*]

    Jipa: mně to už přešlo. Teď si králíka dám s chutí, ale že to trvalo...

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:54:10
  13. avatar
    [19] zrza [*]

    Jipa: vítej ztracená má sestro ...
    Meander: stejný problém má moje švagrová z jižní Moravy

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:52:29
  14. avatar
    [18] Kelly [*]

    ... je to asi všude podobný ...
    Když se u nás smaží řízky, polovina se jich vypaří ještě před obědem ...

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:48:36
  15. [17] Jipa [*]

    Meander: to mám totéž s králíkama...i po deseti letech v Praze mě představa pečeného králíka děsí v nočních můrách

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:45:10
  16. avatar
    [16] skolacka [*]

    Ivana.: no a v tom je ten problém... já je vždycky zbaštim všechny na sladko a když zbydou tak si je dám na sladko třeba k snídani a u doma byli většinou palačinky večer a k obědu něco s palačinkama na slano....

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:44:49
  17. avatar
    [15] Meander [*]

    Kachny mám z dětství natolik plné zuby, že si ji po zbytek života dovedu odpustit. My jsme je chovali...

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:39:53
  18. [14] Jipa [*]

    Ivana.: Jojo...taky super hra: Za 15. minut bude večeře....polož ten chleba se sádlem! S dohrou:"Já už fakt nemám hlad, vemu si to zítra do práce" Asi budeš tak pokud ten Tvůj ještě žije...ten můj zatím ano...ale má namále! Je v permanentním ohrožení života! Asi má rád adrenalinové sporty (třeba vaření )

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:38:29
  19. avatar
    [13] gerda [*]

    Manx: to já zas šíleně miluju, ale je mi potom vždycky špatně, že je tučná. Takže to neriskuju.

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:37:54
  20. avatar
    [11] Ivana. [*]

    skolacka: já to těsto na palače taky vůbec nesladim daj se pak použít jako tortila

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:34:14
  21. avatar
    [10] Ivana. [*]

    Jipa: no jo jenže on se vždycky nacpe už u těch hrnců a pak když je hotovo a nandavám tak mi řekne že nechce že nemá hlad to bych ho vždycky nejradši kopla do elky

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:33:06
  22. avatar
    [9] skolacka [*]

    jéžiš uplně vidim toho svýcho chytrolína, kterej přesně ví co mi v tom jídle ještě chybí za přísdu, popřípadě, čím by se ta buchta dala ještě vylepšit . Od jisté doby nedělám palačinky, protože se u nich vždycky pohádáme (my je děláme odjakživa oslazený už do těsta se špetkou soli a u přítele se dělali vždycky jen slaný a sladili se na talíři)

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:27:34
  23. [8] Jipa [*]

    gerda: jinak...dobré to bylo i upečené v kachně...ale těch keců o novomanželkách, které pečou už "nadívané" (míněno-nevykuchané) kachny...

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:20:00
  24. [7] Jipa [*]

    Ivana.: máš pravdu...akorát mě to netočí, já to miluju ...obvzlášť společenskou hru: "Stihneš ten kousek masa ukrást z podpokličky dřív, než Ti tam zavřu prsty?" a nebo: "Utečeš dřiv, než Ti to uzené zaskočí po ráně panví přes hlavu?"...a jiné oblíbené hry

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:16:49
  25. avatar
    [6] zrza [*]

    Brácha pekl kuře - odkoukal, že se sypává grilovacím kořením, tak tam pro jistotu rubnul celý pytlík ...

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:12:28
  26. [5] Jipa [*]

    gerda: no právě že nekoukala...ono- já moc nesolím a zvenku se mi to zdálo dostatečné...

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:12:13
  27. [4] Jipa [*]

    Jůů... Iveto, děkuji! Aspoň k něčemu mi ta kachna byla
    dobrá...třeba ji přece jen ještě někdy upeču ...ALE před tím se kouknu dovnitř!!!

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:10:22
  28. avatar
    [3] Luciš [*]

    neteř mojí švagrové jako náctiletá vařila špagety v celofánu

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:09:18
  29. avatar
    [2] gerda [*]

    nějak tomu nerozumím - ty ses před pečením nedíval do kachny uvnitř? Copak jsi to nesolila? A na druhé straně - nevím, co je špatného na tom, když by se upekla i s játry a žaludkem. Ledaže by nebyla vykuchaná vůbec...

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:09:03
  30. avatar
    [1] Ivana. [*]

    jo oni ty chlapy jsou asi všichni stejní. jak začnu vařit už se tam motá, ujídá mi syrovou cibuli z kastrolu, nedovařený brambory, a pořád něco ochutnává a akorát se mi tam motá

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:07:31

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme