Novinky

Jsem z těch, co grilování nesnáší

Čtenářka átéčko nemá ráda grilování a má pro to své důvody. Děkuji Vám átéčko za Váš příspěvek, ale nechápu. Já vůni kouře vyhledávám, krásně lehce připálené maso jsem si jen představil a již sliním jako Pavlovův pes. Ale víte co, zkuste si to ovoce ogrilovat. Hodí se na to skoro vše. Výborné jsou grilované hrušky, jablka, banán, ananas i třeba broskve… Úplně vidím ten zkaramelizovaný cukr a oblizuju se od ucha k uchu …

Jsem z těch, co grilování nesnáší. Pokud totiž já přijdu k jakémukoliv zdroji kouře, ten se otáčí a míří zlomyslně na mě.

Jsem z těch, co nejí uzeniny, takže špekáčkem zuhelnatělým nad ohýnkem  mě nepohostíte. A když jsem minule jedla výsledky manželova grilování, bylo mi špatně a zvracela jsem ještě večer.

Griloval, protože prý je horko a chtěl mi ušetřit práci a čas. Maso musel naložit, sháněl i nějaké speciální koření. Příprava grilování ho unavily natolik, že se pak „na chvíli“ natáhl a spal až do večera, zatímco já přemlouvala žaludek, aby zůstal na svém místě.

Čas jsme neušetřili, jídlo mi nechutnalo a ještě jsem byla otrávená z výsledku.

Takže v tomto horku si zajdu koupit na trh čerstvé ovoce a ke grilování se přemluvit nenechám.
átéčko
Text nebyl redakčně upraven


Grilujete ráda?

  • Máte nějaký hodně dobrý recept?
  • Zažila jste neobvyklou grilovačku?
  • Grilujete vy, nebo váš muž?
  • Máte veselou historku z grilování…
  • Nebo super fotku jídla, které jste na ohni připravili?
  • Nebo grilování nesnášíte?

To vše a co vás napadne směřujte na redakční e-mail

redakce@zena-in.cz

Za příspěvek, který mne nejvíce osloví, jednu z vás odměním. Mám tu dvě velmi zajímavé kuchařky Zdeňka Pohlreicha. Bravo šéfe i s vybranými recepty na přiloženém DVD a Prostřeno bez servítků, 100 pokrmů současné kuchyně. A přiznám se, že osobně se mi obě kuchařky velmi líbí…

   
12.07.2012 - Čtenářské příspěvky - autor: Radek Kříž

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [33] tajnostii [*]

    Musí se to umět a nespěchatSml30Sml30Sml30

    superkarma: 0 12.07.2012, 20:18:25
  2. avatar
    [32] ondrasek74 [*]

    Vzpomínám si jako dítě na buřtíky opékané na ohýnku a dnes nechápu, jak jsem o mohla jíst Sml23

    superkarma: 0 12.07.2012, 20:11:05
  3. avatar
    [31] marianaant [*]

    Máš pravdu, taky grilování nesnáším, nemám to ráda, nikdy jsem to neprožívla a už to ani prožívat nebudu. Opravdu v tom nic nevidím, pokud někdo je nadšený a chutná mu to a baví ho to tak mu to neburu a přeji mu co nejlepší zážitky. Jak se říká beze Sml30Sml30mne.

    superkarma: 0 12.07.2012, 19:45:22

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] kobližka [*]

    datura — #18 Taky máme sousedy a ti grilují už od prvních jarních dnů.Každý víkend oba dva dny a kolikrát ještě v neděli dopékají.Což teda opravdu nechápu.K tomu docela dost alkoholu,hry,kytara,zpívání a i přespávání na trávě pod širákem.Jednou za čas - to beru,ale takhle pravidelně to by mě fakt nebavilo.

    superkarma: 0 12.07.2012, 19:28:15
  2. [29] Saritka [*]

    Já grilovat nemusím, neláká mě to.Sml16

    superkarma: 0 12.07.2012, 18:02:28
  3. avatar
    [28] macasev [*]

    Mě to taky nebaví. Hladová sedět a čekat. A že by mi to nejak extra chutnalo to taky ne. Jedině makrela nebo zelenina. Maso mě nenadchlo to si ho radši udělám doma.

    superkarma: 0 12.07.2012, 18:00:29
  4. avatar
    [27] LudPa [*]

    I grilovat se musí umět a nespěchat.

    superkarma: 0 12.07.2012, 17:08:34
  5. avatar
    [26] SNÍŽEK [*]

    mne nebaví u grilování sedět,ale manžel ugriluje,přinese a máme večeři,to mi vyhovuje.Sml67

    superkarma: 0 12.07.2012, 16:03:28
  6. avatar
    [25] átéčko [*]

    Jsem ráda, že nejsem sama. Sml16

    superkarma: 0 12.07.2012, 15:27:02
  7. avatar
    [24] Jana Michalovičová [*]

    má ráda grilováníSml59

    superkarma: 0 12.07.2012, 15:14:28
  8. avatar
    [23] vmarta [*]

    ja grilování maska nebo ryb miluju..mňam

    superkarma: 0 12.07.2012, 13:51:55
  9. [22] cilani [*]

    já bych grilovala klidně každý týden, kdyby bylo kde

    superkarma: 0 12.07.2012, 13:49:59
  10. avatar
    [21] ekleinovka [*]

    Já jím jedině maso na aluminiovém tácu,taky mi zlobí žaludek.....

    superkarma: 0 12.07.2012, 13:30:16
  11. [20] Miroslava Gregorová [*]

    Také se přidám, grilování nemusím, přinutím se jen k vůli dětem.

    superkarma: 0 12.07.2012, 12:35:43
  12. [19] Roland [*]

    My máme malý el. gril, ale už jsme na něm 2 roky negrilovali.

    superkarma: 0 12.07.2012, 12:26:22
  13. avatar
    [18] datura [*]

    Plně souhlasím s článkem, taky by mě nikdo na grilování nepřemluvil a taky mi to zvedá kufr, když grilují sousedi, Br, jak se může každý týden někdo takhle dobrovolně dehtovat, to nepochopím Sml80

    1. na komentář reaguje kobližka — #30
    superkarma: 1 12.07.2012, 12:24:47
  14. [17] magic11 [*]

    kobližka — #10 také jsme měli, ale před 3 roky byl na vánoce pod stromečkem velký plynový a je superSml67

    superkarma: 0 12.07.2012, 12:10:45
  15. avatar
    [16] hubajda [*]

    Věrulinka — #14 ja take

    superkarma: 0 12.07.2012, 11:45:51
  16. [15] onohlo [*]

    Radek Kříž — #8 No já si pořád říkám jak si budu pěstovat bylinky a ještě jsem se k tomu nedostala Sml16

    superkarma: 0 12.07.2012, 11:30:54
  17. avatar
    [14] Věrulinka [*]

    fakt, takovou dobrotu a tobě to nic neříká Sml79Sml30, já bych se užrala Sml30Sml30Sml30

    1. na komentář reaguje hubajda — #16
    superkarma: 0 12.07.2012, 11:00:36
  18. avatar
    [13] saruz [*]

    Při grilování používáme čerstvé bylinky a to pak to masíčko hned jinak chutná. Sml67

    superkarma: 0 12.07.2012, 10:50:38
  19. [12] pinokio [*]

    Radek Kříž — #8 jsem to samé,letos jsem s bylinkami začala a nemůžu si je vynachválit,navíc nemusíte opékat špekáčky,ale maso nebo takový lilek je úžasný na grilu,jen osolím,opepřím,mrsknu česnek a je to,kamarádka griluje jenom zeleninu a takyx to má něco do sebe

    superkarma: 0 12.07.2012, 10:49:47
  20. [11] Jala [*]

    kobližka — #10 My máme také v altánku i gril elektrický. Používáme ho častěji, říkáme si, že je snad maso na něm zdravější.

    Ale na rozdíl átéčka já jakoukoli "kouřovou" vůni přímo miluji! A protože máme několik sousedů, kteří grilují častěji než my, tak mě ta vůně dost často při práci na zahradě přímo provokuje.

    superkarma: 0 12.07.2012, 10:49:29
  21. avatar
    [10] kobližka [*]

    Ne,že bych byla bůhví jaký nadšenec grilování,ale taky nemůžu říci,že bych to zavrhovala.Ohýnek je odjakživa romantika.Ale od všemožných ohnišť,grilů na dřevo a žulových desek jsme přešli na stolní elektrický gril,který si nemůžu vynachválit a časo od času nějakou dobrotu uděláme.Ale asi tak 4X za léto.

    1. na komentář reaguje Jala — #11
    2. na komentář reaguje magic11 — #17
    superkarma: 0 12.07.2012, 10:32:47
  22. avatar
    [9] Jindriska8 [*]

    Taky nemusím grilovat často a když dám masíčko se zeleninou do alobalu,tak nám to chutná víc než na přímém ohni.Sml22

    superkarma: 0 12.07.2012, 10:26:47
  23. avatar
    [8] Radek Kříž [*]

    onohlo — #6 přestal jsem grilovací koření zcela používat. pěstuju si rozmarýn, tymián šlavěj a další bylinky a dělám to na nich... takový ogrilovaný křupavý rozmarýn na mase - to je lahoda...

    1. na komentář reaguje pinokio — #12
    2. na komentář reaguje onohlo — #15
    superkarma: 1 12.07.2012, 10:22:16
  24. avatar
    [7] ladouch [*]

    Ne že bych grilování vyhledávala, ale občas neodolám a také grilujeme, ale nepřeháníme to a s těmi čerstvými bylinka je to pravda grilovací koření vůbec nepoužíváme.Sml23Sml23

    superkarma: 0 12.07.2012, 10:14:56
  25. [6] onohlo [*]

    kuty — #5 jo tak to vysvětli ostatním, u nás všichni grilovací koření milujou. Já si občas dám bokem kousek masa a udělám si na něj česnekovou marinádu.

    1. na komentář reaguje Radek Kříž — #8
    superkarma: 0 12.07.2012, 10:13:04
  26. avatar
    [5] kuty [*]

    onohlo — #2 jednoduchá rada...nedávejte na maso grilovací kořeníSml80.

    Daleko lepší než kořenící směsy jsou čerstvé bylinkySml22.

    1. na komentář reaguje onohlo — #6
    superkarma: 1 12.07.2012, 10:02:19
  27. [4] petulka132 [*]

    My taky moc negrilujem, kouři také vadí ale jednou za čas v létě si ráda k ohínku sednu a něco opeču. Je to ale tak 3x za sezonu. Mám raději grilování na desce bez kouře a připalování. Vede losos s grilovanou zeleninkou

    superkarma: 0 12.07.2012, 09:43:34
  28. avatar
    [3] Kytinkak [*]

    to je škoda, protože když se to umí, je to opravdu pochoutka a že jich fakt jeSml22

    superkarma: 0 12.07.2012, 09:42:15
  29. [2] onohlo [*]

    Já jsem na tom stejně, uzeniny nejím a po grilovacím koření zvracím. Takže když se u nás griluje tak já si opékám suchý chleba.

    1. na komentář reaguje kuty — #5
    superkarma: 1 12.07.2012, 09:37:05
  30. avatar
    [1] delfi.na [*]

    to je zákon schválnosti, ale naštěstím i kouř nevadí Sml30

    superkarma: 0 12.07.2012, 09:35:57

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme