Vaření

Jogurtový chléb s podmáslím

jogurt

Suroviny

300 ml podmáslí
150 g bílého jogurtu
25 g másla
400 g polohrubé mouky
100 g špaldové mouky
6 g sušeného droždí
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
2 lžičky kmínu

Postup

Všechny suroviny dáme do pekárny a pečeme na program „základní“, střední kůrka, malá velikost.

Dobrou chuť přeje Johana.

   
20.01.2011 - Slané pečení - autor: elly

Komentáře:

  1. [13] rendac [*]

    Není nad domácíSml59

    superkarma: 0 22.02.2013, 12:46:09
  2. avatar
    [12] hubajda [*]

    georga — #10 drive nebyla zadna pekarna a tez se pekl chleba jen ta pekarna ulehcuje praci

    superkarma: 0 16.11.2012, 21:13:44
  3. [11] setury [*]

    je moc dobrýSml59

    superkarma: 0 21.12.2011, 00:19:10
  4. avatar
    [10] georga [*]

    To se dá péci i bez pekárny . Vyzkoušela jsem a vyšlo to. Chléb byl velice chutný.Sml16

    1. na komentář reaguje hubajda — #12
    superkarma: 0 26.01.2011, 09:43:27
  5. [9] helenka123a [*]

    akorát by to chtělo pekárnuSml80

    superkarma: 0 24.01.2011, 10:23:57
  6. avatar
    [8] abaka [*]

    škoda,že nemám pekárnu...vypadá to moc dobřeSml59

    superkarma: 0 23.01.2011, 18:02:54
  7. [7] Nikitka1910 [*]

    Tak tohle bude druhý chléb v mé nové pekárně :)

    superkarma: 0 22.01.2011, 22:29:36
  8. [6] Ježíšek [*]

    Vypadá to dobře, vyzkouším.

    superkarma: 0 22.01.2011, 14:39:30
  9. avatar
    [5] maje [*]

    Barap — #4 klasicky necháš vzejít droždí (když máš sušené droždí, zamícháš ho do mouky a nenecháváš vzejít žádný kvásek). pak si dáš tekutý přísady, kvásek, sůl, kmín, a přisypáváš mouky a propracováváš tak dlouho, dokud se v těstě nezačnou tvořit bubliny. pak necháš vykynout těsto (cca 45 minut). vysypeš si ošatku moukou a do toho dáš těsto. nebo si uděláš dlouhou šišku přímo na plechu a necháš ještě aspoň 30 minut opět vykynout. dáš do trouby s kastrůlkem vody (kvůli páře). můžeš potřít slnou vodou. peče se prvních 10 minut při 200°C a dalších cca 50 minut při 180°C. tak to aspoň peču já. to, že je hotový,poznáš tak, že když na něj zespodu zaťukáš, tak duní. dobrou chuť

    superkarma: 0 20.01.2011, 12:43:32
  10. avatar
    [4] Barap [*]

    No zkusila bych to, ale jaký je postup když nemám pekárnu? Sml80

    1. na komentář reaguje maje — #5
    superkarma: 0 20.01.2011, 12:31:14
  11. avatar
    [3] maje [*]

    RenataP — #2 já v pekárně kouzlím hlavně těsto a pak peču v troubě.Sml22Sml22

    superkarma: 0 20.01.2011, 11:01:16
  12. avatar
    [2] RenataP [*]

    maje — #1 a ty furt musíš mít něco...Sml52

    já bych to zkusila, to zas jo... v marné snaze vytlouct z pekárny něco, co by chutnalo celé rodině... ale chleba z kvasnic, nikoliv z kvásku, asi nikdy nebude ončo...Sml68

    1. na komentář reaguje maje — #3
    superkarma: 0 20.01.2011, 09:39:14
  13. avatar
    [1] maje [*]

    určitě bych dělala z hladké. a když už tam dáme podmáslí, nevím, proč ještě bílý jogurt.Sml80Sml80 buď jedno, nebo druhé. a pekla bych v troubě nebo římském hrnci.Sml24Sml24

    1. na komentář reaguje RenataP — #2
    superkarma: 0 20.01.2011, 07:09:04

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme