Vaření

Jihočeské Jerky: Porce kvalitního masa sbalená na cesty

S jarem opět přichází doba moderních nomádů, kdy se zase dáváme do pohybu a vyrážíme vstříc novým zážitkům. Na cestách přitom potřebujeme snadno a chutně dobít energii. Jednou takovou opravdu pohodlnou možností jsou Jihočeské Jerky [čtěte džerky] − malý balíček, který v sobě skrývá porci kvalitního sušeného masa z konkrétních tuzemských chovů příhodně sbalenou na cesty. Navíc porci masa vyrobenou přirozenými postupy bez přídatných „éček“ s vysokým obsahem bílkovin, takže se hodí nejen pro dospělé, ale v nekořeněné variantě i pro děti a všechny, kdo se chtějí stravovat zdravě − dokonce i pro diabetiky nebo celiaky. Jihočeské Jerky jsou k dostání ve vybraných fitness centrech, farmářských prodejnách Sklizeno, vinotékách, na recepcích hotelů, v barech a diskotékách. Každý zákazník si je může objednat také v e-shopu www.jihoceskejerky.cz jako hovězí, vepřové či kapří v kořeněné nebo nekořeněné variantě. Jedno 23g balení, odpovídající asi 80 g šetrně zpracovaného libového masa, se prodává za cenu od 48 Kč.

Jerky

Kdysi dávno přišli jihoameričtí Inkové na způsob jak sušit maso, aby jej mohli uchovat pro pozdější spotřebu. Sušené maso jim tak usnadňovalo jejich kočovný život spojený s dlouhým putováním: zachovalo si svoji nutriční hodnotu, dodalo potřebnou energii, a přitom dlouho vydrželo a vážilo málo. To, čemu dnes říkáme jerky, nazývali Inkové Ch’arki.

Jihočeské Jerky se vyrábějí z toho nejlepšího masa z konkrétních tuzemských chovů – hovězí z jihočeského Aberdeenského Anguse, vepřové obsahují vepřové maso z farem Českomoravské vrchoviny a v kapřích je zpracované maso našeho prémiového „Třeboňského kapra“ s chráněným zeměpisným označením EU. Čistá svalovina (bez kůže, šlach, tuku apod.) se šetrně zpracovává a konzervuje se mořskou solí a pepřem, kapří varianta i kořenovou zeleninou. Následně se suší, zlehka zauzuje udírenským kouřem a poté se vakuově balí. Takto upravená původně 80 g porce masa změní svoji hmotnost na 23 g +/- 5 g a vydrží při teplotě +1 až + 30 oC po dobu min. 6 měsíců. Bez obav ji tak můžete přibalit do batohu nebo kabelky, do auta, fitness centra nebo školákovi do tašky. Jihočeské Jerky jsou navíc díky tomu, že obsahují pouze 100% čistou svalovinu zpracovanou unikátní technologií, měkké a velmi snadno se koušou.

Jerky

„Jihočeské Jerky nabízíme ve variantách hovězí, vepřové a také kapří. Jsme jediní, kdo dokázal takto zpracovat kapří maso. Rybí jerky jsou opravdu velmi zdravé. Zachovávají si vysoký obsah rybího tuku a omega 3 a 6 mastné kyseliny. Kapří Jihočeské Jerky vyrábíme výhradně z třeboňského kapra, který je známkou kvality. Navíc jsme Jihočeši,“ říká Miloslav Koutník, vlastník Jihočeských Jerek.

Jihočeské Jerky získaly za svoji kvalitu řadu ocenění – mj. známku „Regionální potravina“ v roce 2013, „Český výrobek – Garantováno Hospodářskou komorou ČR“, „Chutná hezky jihočesky“ v roce 2012 a 2013 a „Zlatý klas 2013“ (celostátní výstava Země živitelka).

Jerky

„Jerky jsou určené pro lidi, kteří prosazují zdravý životní styl, sportovcům, turistům, do fitness center. Zajímavé je, že úspěch jsme zaznamenali v barech a diskotékách, jerky jsou výborným doplňkem k vínu či pivu. Když dostanete večer hlad, brambůrky nebo oříšky vás nezasytí. V jednom balení Jihočeských Jerek je 80 gramů toho nejkvalitnějšího masa, což je běžná porce v restauraci. Jenom kvalitní libové maso a mořská sůl, případně přírodní koření, to vše konzervované kouřem bez přídatných konzervačních látek,“ dodává Miloslav Koutník.

   
18.04.2014 - Gastronomie - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [1] andreaorlikova [*]

    Mňam! Ale Jihočeské jsem tedy ještě neměla..

    superkarma: 0 21.04.2014, 12:39:21

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme