Zdraví

Jídlo jako lék! Mořská (nejen) kuchařka

kuchařkaPo úspěšné Olivové kuchařce další kuchařka o zdravém vaření z edice Jídlo jako lék!

Jediná výpravná česká kuchařka věnovaná mořským produktům. Oproti knihám převzatým ze zahraničí má velkou výhodu - reflektuje podmínky na českém trhu a respektuje českého čtenáře, vede ho krok za krokem při poznávání nového a obsahuje mnoho receptů a inspirace.
Ryby a dary moře obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, zaslouží si proto pevné místo v našem jídelníčku. Nabídka na českém trhu se stále zvětšuje, takže vybrat si může opravdu každý. Víte ale, jak si ze spousty neznámých produktů vybrat? Jak je správně nakupovat a jak si je doma připravit, abyste co nejlépe zužitkovali zdraví prospěšné látky, které rybí maso obsahuje?
Nová kuchařka z edice Jídlo jako lék autorek úspěšné Olivové kuchařky přináší mnoho cenných rad pro nákup a zpracování ryb a mořských plodů, najdete mnoho důležitých informací a receptů, které posílí vaše zdraví a podpoří Vaši snahu držet si štíhlou linii. Kniha se zaměřuje na ryby a dary moře, které jsou již na českém trhu běžně dostupné. Orientaci v nich čtenáři usnadní množství informací o všech produktech, použitých v knize, včetně fotografií.
Na českém knižním trhu je kuchařka výjimečná nejen množstvím vyzkoušených receptů a profesionálními fotografiemi, ale především
úvodní částí, v níž čtenář kromě odborných informací o pozitivním vlivu rybího masa na lidské zdraví najde podrobné popisy postupů přípravy ryb pro vaření a konzumaci s názornými fotografiemi krok za krokem zachycujícími postup.

  • Informace, proč jsou ryby a dary moře tak zdravé
  • Rady, jak vybírat a nakupovat rybí produkty
  • Rady a tipy, jak připravovat, servírovat a jíst ryby a dary moře
  • Názorné fotografie postupů přípravy krok za krokem
  • Fotografie produktů použitých v receptech pro snazší orientaci na trhu
  • Přes 350 receptů s uvedenou energetickou hodnotou a obsahem cholesterolu - Předkrmy a chuťovky, Saláty, Polévky, Hlavní jídla z ryb, a plodů moře, Těstoviny a rýže, Omelety a pizzy, Recepty pro školáky, Přílohy, Másla, marinády a omáčky, Dezerty vhodné po rybích pokrmech
  • Slovníček cizích názvů ryb a lexikon
  • Tabulka energetických a nutričních hodnot hlavních jídel

O autorkách

Ing. Lenka Světová
Publikuje články o zdravém stravování dětí a o vaření, ráda cestuje a poznává místní gastronomii, oblíbila si zejména středomořskou kuchyni.
Dagmar Derré
Svého manžela doprovázela na dlouhodobých pracovních pobytech v Singapuru, v Indonésii, procestovali společně část Asie. Bohaté zkušenosti z cestování a zejména znalost gastronomických zvyklostí nyní využívá při publikování v českém tisku.

Obě autorky jsou vášnivé kuchařky. Mají ve své sbírce velké množství osvědčených receptů. Pravidelně publikují na internetových serverech věnovaných jídlu, založily si svou stránku www.olivovakucharka.webgarden.cz

Fotografie receptů: Alena Hrbková
Foodstyling: Milena Volfová

Nakladatelství Smart Press, s. r. o. vydává úspěšné původní české kuchařky s výjimečnou grafickou úpravou a atraktivními fotografiemi: např. Biokuchařka Hanky Zemanové, Kuchařka Zpátky domů Hanky Michopulu, Kuchařka pro dceru Jany Zatloukalové, zdravé kuchařky v edici Jídlo jako lék.

Nechte se inspirovat skvělým letním receptem

kuchařka

Krevety ve smetanové sherry omáčce
4 porce, 10 min, 1130 kJ, chol. 219, obtížnost **
500 g krevet
2 lžíce másla
2 malé cibule
½ lžičky kari
2 lžičky hladké mouky
250 ml smetany
2 lžíce sherry
sůl
Na pánvi rozehřejeme máslo, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme krevety a promícháme. Okořeníme kari, zaprášíme moukou, přilijeme smetanu, osolíme a ochutíme přídavkem sherry. Vše dobře promícháme a necháme chvíli provařit.
Podáváme s rýží. Pokrm můžeme podávat také s čerstvou bagetou.

Rajská pánev s krevetami a bramborami
4 porce, 35 min, 1630 kJ, chol. 207, obtížnost *
20 vařených krevet
4 stroužky česneku
3 lžíce koňaku
12 malých brambor
100 ml bílého vína
6 lžic kečupu
sekaná zelená petržel
olej
sůl, pepř
Oloupané brambory povaříme asi 10 minut, tak aby zůstaly pevné. Okapeme a nakrájíme je na kolečka silná 0,5 cm. Na rozpáleném oleji je opečeme dozlatova a dochutíme solí a pepřem.
V další pánvi na lžičce oleje prohřejeme oloupané krevety s česnekem, max.2 minuty. Přidáme kečup, dobře promícháme a flambujeme alkoholem.
Směs přidáme k bramborám, přilijeme víno a krátce prohřejeme do odpaření tekutiny. Posypem petrželkou a podáváme.
Kečup možno nahradit dochuceným rajčatovým pyré. Nebo zcela zaměnit za smetanu a připravit tak pánev smetanovou, která je také výborná.

Více inspirace najdete na stránkách společnosti Smart Press www.smartpress.cz

   
04.08.2010 - Zdraví - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme