Vaření

Jidáše

Suroviny

500 g polohrubé mouky
200 ml vlažného mléka
100 g rozpuštěného másla
4 žloutky
100 g moučkového cukru
1 lžička sušeného droždí
špetka soli
1 vanilkový cukr nebo vanilkový prášek

na potření před pečením:
1 žloutek
trocha mléka
trocha rumu

na potření po pečení
rozpuštěné máslo
med
trocha rumu

Postup

Všechny suroviny dáme do pekárny (případně zpracujeme ručně) a zapneme program „těsto“. Z vykynutého těsta motáme různé tvary, která naskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Necháme ještě 30 minut kynout a mezitím předehřejeme troubu na 180 °C. Tvary potřeme směsí žloutku, mléka a rumu a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Ihned po vyndání z trouby potřeme směsí rozpuštěného másla, medu a rumu. Můžeme ještě posypat hrubým cukrem.

Dobrou chuť přeje elly a za recept moc děkuje kamarádce Martině.

   
29.03.2010 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [9] hubajda [*]

    arminka — #8 aj mamka potira po peceni

    superkarma: 0 14.11.2012, 23:06:24
  2. avatar
    [8] arminka [*]

    také potírám až po pečení Sml16

    1. na komentář reaguje hubajda — #9
    superkarma: 0 23.09.2012, 23:31:30
  3. [7] Fofo [*]

    Po upečení medem nebo mlékem a rozhodně bych použila raději čerstvé droždí - sušené spíš do pekárny na chleba Sml22

    superkarma: 0 01.04.2010, 07:33:38
  4. avatar
    [6] elly [*]

    mysak — #4 vsákne, úplně moc :-)

    superkarma: 0 29.03.2010, 15:43:57
  5. avatar
    [5] Dása [*]

    před pečením nepotírám, ale po upečení anoSml67 už se na ně těším

    superkarma: 0 29.03.2010, 12:40:01
  6. avatar
    [4] mysak [*]

    elly — #3 A to máslo se vsákne? Přes vajíčko? Možná to zkusím, med a rum by měly být v poho..

    1. na komentář reaguje elly — #6
    superkarma: 0 29.03.2010, 12:27:18
  7. avatar
    [3] elly [*]

    mysak — #2 potírání po pečení jidáše skvěle provoní a chutnají moc dobře...

    1. na komentář reaguje mysak — #4
    superkarma: 0 29.03.2010, 08:09:21
  8. avatar
    [2] mysak [*]

    mysak — #1 nepotírám po pečení, abych to upřesnila

    1. na komentář reaguje elly — #3
    superkarma: 0 29.03.2010, 00:07:34
  9. avatar
    [1] mysak [*]

    Těsto dělám dost podobně, z hlavy nevím, ale nikdy jsem je ničím nepotírala. Jestli máte někdo zkušenost, tak prosím napište.

    1. na komentář reaguje mysak — #2
    superkarma: 0 29.03.2010, 00:06:28

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme