Bulvár

Ježíšmarjá, slečno, jak to jíte?!

 
Dneska přispěji zážitkem z restaurace. I když já miluju chození do restaurací, je to pro mě takový malý svátek, přeci jenom není to každodenní záležitost, ale spíš v poslední době sezonní. Oslavy, pracovní večeře apod.
 
Mám ráda snad všechny druhy kuchyní, ale jednu jedinou věc si od jisté chvíle nikdy nedávám, a to rybu!
 
Před několika lety jsme byli s mým nynějším manželem na veletrhu a byli jsme i s přáteli pozváni do rybí restaurace - do luxusnější, v jednom lázeňském městečku. Na jídelníčku byla samozřejmě jen rybí jídla a už nevím, co jsme to dostali za specialitu.
 
Největší problém byl ale v tom, že ke stolu se přidal tento majitel restaurace a společně s muži pokračovali v nějakém obchodním jednání.
 
Podotýkám, že jsem znala snad jen kapra a filé a nevěděla jsem, jak mám ty kosti z ryby pomocí rybího příboru dostat. No, nebyla jsem ani zručná, ani zkušená.
 
Když mě uviděl tenhle majitel, vyskočil ze židle, vykřikl: "Ježíšmarjá, slečno, mně to rve srdce, jak se v tom hrabete!" a jako malýmu děcku mi začal vyndavat kosti a porcovat to.
 
No byla jsem asi rudá až za ušima a bylo mně tak trapně...
 
A od té doby si raději žádné speciality v restauracích nedávám, co kdyby mi nějaký patriot radil, jak mám jíst kraby, mušle apod :o))
 
Hezký den vám všem přeje
 
zoulinka  - Jana Učíková
 
P.S.: MMCH první rande s manželem jsem měla v restauraci, která byla tak luxusní, že i samotné pečené brambory snad stály stovku. Já holka ze skromných poměrů jsem nevěděla, co s tím, tak jsem vybrala v jídelním lístku to nejlevnější a bylo mi i tak trapně :o)).
Jo, měla jsem pouze vařenou zeleninu a tvrdila mému miláčkovi, že držím dietu. To jsem to tehdy ale vůbec nepotřebovala :o))
A dneska? Otřelá světem bych zruinovala muži peněženku, když už mě zve, tak ať si to užiju, že?

Zoulinko, zdá se, že by v restauraci někdy člověk potřeboval mít s sebou příručku, aby věděl, jak se co jí :-).

Jen taková poznámka: od chvíle, kdy jsem v televizi viděla Pretty woman, tak se do mně neznámých specialit v restauracích raději nepouštím.

 

A co Vy a téma Večeře?

Vaříte každý den teplá jídla?

Jakou máte ráda kuchyni?

Jíte ráda, nebo držíte neustále diety?

redakce@zena-in.cz 

   
07.11.2005 - Společnost - autor: Iveta Šafránková

Komentáře:

  1. avatar
    [13] Amálie [*]

    Miluju rybí restaurace, třeba pstruha si dávam skoro všude, kde ho maji v jídelníčku A taky mě baví jíst v rest. špagety

    superkarma: 0 08.11.2005, 09:27:22
  2. [12] zoulinka [*]

    gerdo - dnes bych reagovala taky jinak , to chce zkušenosti a trochu nadhled , ale představ si mladou holčinu , co teprve poznává svět a ani by jí nenapadlo , že zrovna , tak jak jí , je něco proti nějakému společenskému "know how"
    Ale je otázky , zdy by mě jeho reakce tolik neodzbrojila , že bych třeba byla zase rudá na každém kousku těla

    superkarma: 0 07.11.2005, 17:44:30
  3. avatar
    [11] Vivian [*]

    olafka: přesně to jsem chtěla napsat. Majitel restaurace a neumí se chovat v restauraci

    superkarma: 0 07.11.2005, 17:34:51
  4. avatar
    [10] olafka [*]

    Trapní nejsou ti, co udělají "trapas" tím, že neco neznají ale ti, kteří to nepřejdou jakoby nic Nechodím tam, kde necítím přátelskou atmosféru, protože když jsem s přáteli a rodinou, tak se dost nasmějeme a kyselý ksichtíky k jídlu jako přílohu nemusím

    superkarma: 0 07.11.2005, 17:29:13
  5. avatar
    [9] Meander [*]

    Odemětobě: Žebra jíst příborem nejde, to by mě vždycky trefil šlak

    superkarma: 0 07.11.2005, 16:37:56
  6. avatar
    [8] Odemětobě [*]

    já zase bez ostychu obírám kuřecí křidýlka nebo vepřová žebra rukama.Kašlu na okolí a v slušném podníku automaticky nosí misku s citronovou vodu.pokud ne ím,nemlaskám a nekrkám,tak mému okolí může být jedno,jestli jím správným příborem nebo rukama.

    superkarma: 0 07.11.2005, 15:40:21
  7. avatar
    [7] Meander [*]

    Byla jsem vyslána na seminář do Slovinska. Hotel byl luxusní, jídlo bylo luxusní. Aby mi neunikla nějaká exotika, dala jsem si na talíř kombinaci malých kopečků tří příloh, co vypadaly "příbuzně". A prdlajs. Jedno byly šťouchané brambory, druhé vanilkový krém a třetí už ani nevím. Od té doby se ptám číšníků, co mi mohou doporučit

    superkarma: 0 07.11.2005, 14:17:59
  8. avatar
    [6] lilithheta [*]

    Rybí závislost jsem si vypěstovala v Itálii. Tam neexistuje, aby číšník přinesl na stůl nevykoštěnou rybu. Tady přede mě fláknou pstruha a "starej se" A co mě tady ještě štve: když si dám rybu a k ní mi dají umrněný pláteček citronu (asi aby nezchudli). Ještě jsem nepřišla na to, jak si s ním mám pokapat celou rybu , proto rovnou řvu "chci min. půlku citronu"

    superkarma: 0 07.11.2005, 14:09:06
  9. avatar
    [5] Žábina [*]

    já bych poprosila o normální příbor a bylo by to

    superkarma: 0 07.11.2005, 14:06:53
  10. avatar
    [4] Kelly [*]

    Měla ses chovat jako výstřední milionář a jíst rybu rukama, no a bylo by ...

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:51:18
  11. avatar
    [3] gerda [*]

    Manx: no to je právě to! My u nás se pořád bojíme, jak se na nás bude okolí koukat, že jsme nedokonalí a bojíme se přiznat a zeptat. Na tomhle příkladu je vidět, jak jsme ztrémovaní. Kruciš, když jdu prvně někam, kde to vůbec neznám a dostanu jídlo, kterému nerozumím (za hříšné peníze navíc), tak je snad přirozené, že si nechám poradit? Je to jak všude jinde - televizi si nechám předvést od prodavače, hadry na míru poradit od obsluhy za pultem a tohle přece není nic jiného, než taky jenom zboží a číšník je od toho, aby to uměl líp, než já - když ho to živí?!

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:51:14
  12. avatar
    [1] gerda [*]

    se mi zdá, že není společenský prohřešek u neobvyklých jídel požádat číšníka o radu. Já bych asi přiznala barvu, než tam machrovat.

    superkarma: 0 07.11.2005, 13:40:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení

Náš tip

Doporučujeme