Vaření

Jehněčí svíčková na česneku a hořčici

jehněčí svíčková

Pojďme zase po dlouhé době zkusit netradiční jehněčí. Kdo k němu má, z jakéhokoliv důvodu, negativní vztah, může použít svíčkovou hovězí. Ale radím vyzkoušet, pokud máte tento druh masa kde koupit. Budete překvapení, jak chutné je jehněčí. Po správném naložení a úpravě z něj určitě neucítíte žádný nezvyklý pach, jak si většina lidí myslí.

Suroviny

jehněčí svíčková
česnek
olivový olej
prášková hořčice, případně klasická, plnotučná
sůl a čerstvě mletý černý pepř

směs listových salátů (rukola, polníček...)
bílý vinný ocet
sůl a čerstvě mletý černý pepř
olivový olej
špetka cukru

křepelčí vejce

Postup

Krásnou jehněčí svíčkovou zbavíme zbytečných blanek okolo. Omyjeme, osušíme a naložíme, vcelku, do připravené směsi z česneku, oleje, soli, pepře a práškové hořčice. My jsme na tento recept doma poprvé použili práškovou hořčici, kterou jsme dostali na vánoce. Tu jsme jen promíchali s olejem a zbylými přísadami a na světě byla dokonalá marináda.

V marinádě maso krásně ze všech stran namočíme a uložíme do chladu, na jeden až dva dny. Maso krásně natáhne vůni a zkřehne. Maso z lednice vyndáme asi hodinu před tepelným zpracováním. Nakrájíme na plátky, široké asi 2 cm.
Rozpálíme si kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem, maso očistíme od zbytků marinády, aby se nám nepřipalovalo, a opékáme na pánvi, z každé strany asi 4 minutky, podle tloušťky a velikosti kousků.

Hotové maso necháme na pánvi odpočinout ještě asi deset minut. Mezitím si připravíme salát.

Zelené listy omyjeme a důkladně osušíme. Na to používáme u nás doma odstředivku, je perfektní. Smícháme vinný ocet se solí a mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí. Vinného octa používám, na salát pro čtyři lidi, asi 1 polévkovou lžíci, soli 1 lžičku. Přidáme pepř, špetku cukru a opět šleháme. Nalijeme trochu olivového oleje (asi 2 lžíce) a opět šleháme, až se nám směs spojí. Můžeme přidat i oblíbené bylinky.

Touto směsí zalijeme salát a důkladně promícháme. Kdo chce, může přidat i nastrouhaný parmezán.

Salát zdobíme natvrdo uvařenými křepelčími vejci a podáváme spolu s dokonale připraveným masem.

Komu to nestačí, může si ještě nasucho opéct kousky bagety.

Dobrou chuť přeje elly.

   
03.01.2013 - Maso a ryby - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [31] kubabi [*]

    Na to se mi přímo sbíhají sliny.

    superkarma: 0 20.03.2013, 19:59:34

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] charles88 [*]

    Sml59super jídloSml16

    superkarma: 0 20.03.2013, 09:28:12
  2. avatar
    [29] ladouch [*]

    Sml16Sml16

    superkarma: 0 14.03.2013, 18:42:41
  3. avatar
    [28] ladouch [*]

    Sml59Sml59

    superkarma: 0 14.03.2013, 18:42:32
  4. [27] rendac [*]

    toho zelenýho tam je docela moc

    superkarma: 0 25.02.2013, 09:34:09
  5. [26] helča123 [*]

    Já mám hrozně ráda tradiční jídla a trocha "okořenění" jim určitě neškodí. Doma si dělám svíčkovou na Thermomixu, což je takový kuchyňský "všeuměl". Připravím jí rychle a je výborná.

    superkarma: 0 16.01.2013, 18:03:30
  6. avatar
    [25] kapkamore [*]

    Príma papání..

    superkarma: 0 09.01.2013, 22:45:24
  7. avatar
    [24] delfi.na [*]

    salát děláme podobně, ale používáme ocet balsamiko a trošku medu Sml58 ... zrovínka včera jsem ho měli a k tomu pstruha .. to byla dobrota

    superkarma: 0 09.01.2013, 09:31:50
  8. avatar
    [23] arminka [*]

    určitě vynikající Sml67 ...a " levné jídlo "

    superkarma: 0 03.01.2013, 20:33:41
  9. [22] V19 [*]

    vyzerá fajn, ale jahňacina Sml80 niet

    superkarma: 0 03.01.2013, 19:43:59
  10. avatar
    [21] tajnostii [*]

    DobrýSml22

    superkarma: 0 03.01.2013, 18:44:34
  11. [20] Trefa [*]

    Trefa:recept je dobry,ale jehneci nemam.

    superkarma: 0 03.01.2013, 17:59:14
  12. [19] Saritka [*]

    Jehněčí tady nemáme.Sml23

    superkarma: 0 03.01.2013, 17:40:17
  13. avatar
    [18] daska59 [*]

    Až na tu jehněčí svíčkovou bych to dala dohromady Sml30

    superkarma: 0 03.01.2013, 17:00:12
  14. avatar
    [17] margot [*]

    to musí být vynikající mňamkaSml20 jen do té zálivky asi místo dalších 2 lžic octa přijde spíš olej co.

    superkarma: 0 03.01.2013, 16:33:23
  15. avatar
    [16] gerda [*]

    opět hraběcí receptSml52 Však po Novém roce lidi nevědí co s peněziSml24

    superkarma: 0 03.01.2013, 16:30:48
  16. avatar
    [15] vmarta [*]

    to musí být dobrůtka Sml22Sml59

    superkarma: 0 03.01.2013, 14:19:28
  17. avatar
    [14] ladouch [*]

    Jehněčí nemáme rádi.Sml23Sml23

    superkarma: 0 03.01.2013, 13:05:08
  18. avatar
    [13] kapkamore [*]

    To může být dobrůtka..

    superkarma: 0 03.01.2013, 10:36:24
  19. [12] Danulka K. [*]

    Zvěřinu miluji, protože mám kamaráda myslivce,je na našem jídelníčku téměř týdně. Včera jsem si pomlaskávali na guláši z divočáka, knedlíky bramborové mizely jako zázrakem z mísy, ještě dnes mám k obědu.

    superkarma: 0 03.01.2013, 09:59:44
  20. avatar
    [11] Jindriska8 [*]

    To bych si dala i klidně k snídani!Sml16

    superkarma: 0 03.01.2013, 09:56:20
  21. avatar
    [10] ekleinovka [*]

    Díky, jsem ráda,že pozřu kuřecí a vepřové

    superkarma: 0 03.01.2013, 09:29:58
  22. avatar
    [9] blesksoft [*]

    jehněčí mám ráda Sml59

    superkarma: 0 03.01.2013, 09:26:23
  23. avatar
    [8] ToraToraTora [*]

    Před velikonocemi se dá jehněčí sehnat lépe. navíc s tím salátem a vajíčky to je naprosto perfektní velikonoční menu. Určitě si ho dám do oblíbených a až bude někde k sehnání jehněčí za nižší cenu, vyzkouším. Vůbec bych se ho nebála. Je to vynikající maso.Sml67

    superkarma: 0 03.01.2013, 09:22:55
  24. avatar
    [7] Altamora [*]

    Jehněčí nepáchne. Ne víc než vepřové.  Je to moc dobré maso. Jen jsem ho už aspoň dvacet let nikde nepotkala.  Mívala jsem ho ráda. (Nepříjemně cítit je skopové, když se pořádně nezbaví tuku a blan.)

    superkarma: 0 03.01.2013, 08:49:52
  25. [6] Miroslava Gregorová [*]

    Jehněčí nemusímSml23Sml23

    superkarma: 0 03.01.2013, 07:49:46
  26. [5] honzule8 [*]

    vypadá to dobře, ale nic pro měSml22

    superkarma: 0 03.01.2013, 07:39:56
  27. avatar
    [4] Kytinkak [*]

    to nemusímSml23

    superkarma: 0 03.01.2013, 07:19:00
  28. avatar
    [3] Věrulinka [*]

    Sml15

     dala bych si, ale....Sml30, kde se prodává?Sml30

    superkarma: 0 03.01.2013, 07:12:16
  29. avatar
    [2] Žofie [*]

    K jehněčímu přístup nemám, ale ochutnala bych ho moc ráda. Žádné předsudky k tomuhle masu nemám. Naopak mě velmi láká Sml22

    superkarma: 0 03.01.2013, 06:14:40
  30. [1] lidicka [*]

    Kde vzít jehněčí???Sml30

    superkarma: 0 03.01.2013, 05:45:54

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme