Vaření

Jehněčí se sušenými rajčaty, česnekem a šalvějí

velikonoční jehněčí

Jehněčí maso máme u nás doma moc rádi. Určitě už jsem se s vámi podělila o několik receptů. Ten poslední mi však chutnal ze všech nejvíce. Maso jsme naložili do lahodné směsi a jeho chuť byla dokonalá.

Suroviny

600 g jehněčího masa (já jsem měla jehněčí plec, hodí se výborně)
olivový olej
několik sušených rajčat
4 stroužky českého česneku
hrst šalvějových lístků

sůl a pepř

2 kulaté cukety
2 červené papriky
1 cibule
balzamikový ocet

Postup

Následující recept vznikl mým oblíbeným způsobem. Vytáhla jsem „něco“ z mrazáku a zjistila, že to je jehněčí plec. Otevřela jsem lednici a vyndala suroviny, které se mi zdály tak nějak vhodné a dobré. Prošmejdila jsem spíž. A vzniklo něco dokonalého.

Velkou roli v tomto receptu hrají sušená rajčata. Ta jsem dostala na narozeniny od kamarádky Lenky. Jsou sušená na slunci a nasolená. Chuťově naprosto božská!!!

sušená rajčata, česnek, šalvěj

Omyté a osušené jehněčí maso si nakrájíme na malé medailonky, nudličky nebo kostičky, jak je libo. Nasekáme najemno česnek, sušená rajčata a šalvěj. Promícháme s olivovým olejem a maso dáme marinovat. Nejlépe do druhého dne. Mě tlačil čas, maso se marinovalo asi dvě hodiny, a stejně bylo výborné. Při delším odležení však bude ještě lepší.

Odleželé maso vyjmeme z marinády a pokusíme se obrat od kousků česneku, rajčat a šalvěje. Osolíme a lehce opepříme, osmahneme zprudka na suché teflonové pánvi. Maso je od oleje, není potřeba olej lít i na pánev. Až je maso osmhanuté, přidáme směs, ve které se marinovalo. Promícháme, asi minutku osmahneme a podlijeme trochou vody. Přiklopíme poklicí a dusíme doměkka, podle kvality masa, nám to trvalo asi 40 minut. Podle potřeby můžeme přidat vodu.

jehněčí v marinádě

Na jiné pánvi si na trošce olivového oleje osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, asi po pěti minutách restování i nudličky cukety. Promícháme, pokapeme balzamikovým octem, můžeme lehce posolit a na dalších asi pět minut přikryjeme poklicí a ztlumíme var.

Maso podáváme s dušenou zeleninou a křupavou bagetkou.

Dobrou chuť přeje elly.

   
27.03.2013 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [8] *Lefff* [*]

    Hmmm... nemít teď nucenou několikadenní dietu, uvažovala bych, kde ještě seženu jehněčí... Sml67

    superkarma: 0 05.04.2013, 11:46:33
  2. [7] maartiinkaa [*]

    Vyzkoušeli jsme dnes k obědu a výbornéSml16

    superkarma: 0 02.04.2013, 15:08:49
  3. avatar
    [6] Jindriska8 [*]

    Jakékoliv maso se zeleninou máme rádi.Sml22

    superkarma: 0 27.03.2013, 17:31:20
  4. avatar
    [5] delfi.na [*]

    ingredience máme, teď už jen vyzkoušet Sml58

    superkarma: 0 27.03.2013, 13:20:14
  5. [4] doginka [*]

    To vypadá moc dobřeSml58

    superkarma: 0 27.03.2013, 12:38:08
  6. avatar
    [3] margot [*]

    hm, to vypadá výborněSml16

    superkarma: 0 27.03.2013, 12:09:15
  7. avatar
    [2] ToraToraTora [*]

    Super, kolem Velikonoc je jehněčí většinou k sehnání, tak je to dobrá příležitost ochutnat nový recept.

    superkarma: 0 27.03.2013, 09:54:19
  8. [1] lidicka [*]

    U nás je jehněčí těžko k dostáníSml80

    superkarma: 0 27.03.2013, 08:02:50

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme