jehněčí maso s cherry rajčaty

Jehněčí maso je velice chutné a kvalitní, i když u nás stále ještě málo rozšířené. Naštěstí už není až takový problém maso koupit. Kdo má možnost nakoupit přímo u chovatele, ať neváhá. Maso je velice zdravé, s malým obsahem tuku, vhodné proto i pro dietnější stravu.

Podle našeho magazínu už jste si mohli vyzkoušet jehněčí kýtu pečenou pomalu. Tento recept u nás doma velice zabodoval a zamilovali jsme si tento druh masa. Ale ať neopakujeme stále stejný recept, vyzkoušela jsem zajímavě vypadající recept.

Suroviny

4 plátky z jehněčí kýty (jeden cca 150 až 160 g)
sůl a čerstvě mletý černý pepř
2 cibule
několik snítek čerstvého tymiánu
500 g cherry rajčátek
200 ml bílého vína
olej

Postup

Maso si den předem naložíme do oleje s nasekaným tymiánem.
Druhý den rozpálíme ve velké pánvi olej a osmahneme na něm jehněčí plátky pěkně dozlatova.
Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty naskládáme do pekáče, zaskládáme jimi dno. Na cibuli dáme opečené jehněčí maso, zalijeme vínem a nahoru poskládáme rajčata.

Pečeme asi 45 minut až hodinu (podle síly plátků).

Výborná příloha jsou opečené brambory nebo kuskus.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama