jehněčí na šalvěji

Když jsem naposledy psala recept na úpravu jehněčího masa, měla jsem problém kde tuto dobrůtku sehnat. Nyní už mám svůj stálý zdroj a tak v mém mrazáku kus jehněčího nikdy nechybí.

Teď jsem připravovala krásný kousek jehněčí plece, kterou jsem naložila na dva dny do šalvějovo-česnekové marinády a můj muž ho potom upekl a připravil k němu výborné šťouchané brambory se smaženou cibulkou a anglickou slaninou.

Suroviny

jehněčí plec
čerstvé šalvějové lístky
česnek
sůl a pepř
olej

Postup

Jehněčí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Naložíme do připravené marinády. Ta je velice snadná.

Šalvějové lístky nasekáme nadrobno, česnek rozmačkáme a společně s olejem promícháme v misce. Dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem. Touto úžasnou směsí ze všech stran potřeme kus jehněčího masa. Necháme marinovat jeden až dva dny, průběžně otáčíme a znova potíráme.

V den D, kdy chceme maso upéct, předehřejeme troubu na 190 °C. Pečeme asi hodinu a poté necháme maso několik minut odpočinout. Krájíme a podáváme se šťouchanými brambory.

Je to výborné, voňavé a jiné než kuřecí, vepřové a hovězí, pořád dokolečka :-)

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama