Vaření

Jehněčí na šalvěji

jehněčí na šalvěji

Když jsem naposledy psala recept na úpravu jehněčího masa, měla jsem problém kde tuto dobrůtku sehnat. Nyní už mám svůj stálý zdroj a tak v mém mrazáku kus jehněčího nikdy nechybí.

Teď jsem připravovala krásný kousek jehněčí plece, kterou jsem naložila na dva dny do šalvějovo-česnekové marinády a můj muž ho potom upekl a připravil k němu výborné šťouchané brambory se smaženou cibulkou a anglickou slaninou.

Suroviny

jehněčí plec
čerstvé šalvějové lístky
česnek
sůl a pepř
olej

Postup

Jehněčí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Naložíme do připravené marinády. Ta je velice snadná.

Šalvějové lístky nasekáme nadrobno, česnek rozmačkáme a společně s olejem promícháme v misce. Dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem. Touto úžasnou směsí ze všech stran potřeme kus jehněčího masa. Necháme marinovat jeden až dva dny, průběžně otáčíme a znova potíráme.

V den D, kdy chceme maso upéct, předehřejeme troubu na 190 °C. Pečeme asi hodinu a poté necháme maso několik minut odpočinout. Krájíme a podáváme se šťouchanými brambory.

Je to výborné, voňavé a jiné než kuřecí, vepřové a hovězí, pořád dokolečka :-)

Dobrou chuť přeje elly.

   
14.08.2012 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [27] brnky [*]

    Zajímavý recept, vyzkouším ho Sml67

    superkarma: 0 01.08.2013, 07:40:53
  2. [26] musilovahana [*]

    Jehněčí nejím.

    superkarma: 0 12.09.2012, 19:13:57
  3. avatar
    [25] hubajda [*]

    recept dobrej ale nemam to jehneci kde vzit

    superkarma: 0 25.08.2012, 18:15:01
  4. avatar
    [24] tajnostii [*]

    ano,dobrýSml22

    superkarma: 0 16.08.2012, 08:03:27
  5. avatar
    [23] arminka [*]

    hmm,tak to bych si dala ...Sml22

    superkarma: 0 14.08.2012, 23:07:43
  6. avatar
    [22] saruz [*]

    Jehněčí na šalvěji je dobrota. Sml22

    superkarma: 0 14.08.2012, 22:30:32
  7. avatar
    [21] kapkamore [*]

    Jehněčí je dobré a zdravé, ano na šalvěji, je to mňamkaSml67

    superkarma: 0 14.08.2012, 21:49:36
  8. [20] holčice [*]

    jehněčí nemusím

    superkarma: 0 14.08.2012, 20:39:02
  9. avatar
    [19] Žábina [*]

    jehněčí máme rádi, zdroj máme, na šalvěji děláme Sml30Sml67

    superkarma: 0 14.08.2012, 18:51:51
  10. avatar
    [18] daska59 [*]

    Pošlete jehně a já jdu na to Sml30

    superkarma: 0 14.08.2012, 17:55:26
  11. [17] Trefa [*]

    Trefa:jehneci jsme meli nekolikrat,nebot jsme je pestovali.ale urcite bych to pekla vice jak jednu hodinu.

    superkarma: 0 14.08.2012, 17:47:33
  12. avatar
    [16] Jana Michalovičová [*]

    On i skopové je dobré ale musí se to umět

    superkarma: 0 14.08.2012, 16:37:02
  13. avatar
    [15] verkaH [*]

    Vy mi ale děláte chutě. A já mám teď pouze tekutou stravu.. Sml22

    superkarma: 0 14.08.2012, 15:23:52
  14. [14] step1 [*]

    Jehněčí jsem ještě nikdy neochutnala.

    superkarma: 0 14.08.2012, 13:15:14
  15. [13] murat [*]

    nikdy jsem jehněčí neochutnala a ani to neplánuju Sml52

    superkarma: 0 14.08.2012, 12:24:35
  16. avatar
    [12] ekleinovka [*]

    Jehněčí nejíme......

    superkarma: 0 14.08.2012, 12:23:58
  17. avatar
    [11] ladouch [*]

    Jehněčí nemám ráda, jednou jsem ho zkusila, ale nepochutnala jsem si.Sml23Sml23Sml23

    superkarma: 0 14.08.2012, 12:19:40
  18. [10] zzandaa [*]

    Jehněčí je výborné, kdyby ale jen nebylo tak drahé.

    superkarma: 0 14.08.2012, 09:57:50
  19. avatar
    [9] delfi.na [*]

    hm .. jen mít ten zdroj na jehněčí Sml80Sml16

    superkarma: 0 14.08.2012, 09:22:22
  20. avatar
    [8] Jindriska8 [*]

    Prima recept,určitě vyzkoušímSml59

    superkarma: 0 14.08.2012, 09:13:57
  21. avatar
    [7] carmi [*]

    Já jehněčí miluju, jen je málo k dostání. Až seženu, tenhle recept určitě zkusím.

    superkarma: 0 14.08.2012, 08:37:33
  22. avatar
    [6] Hanula [*]

    Sml16jehněčí mám moc ráda

    superkarma: 0 14.08.2012, 08:35:49
  23. [5] Danulka K. [*]

    Jehněčí je v marazáku - uvaříme dle  receptu v neděli, mňam .....

    superkarma: 0 14.08.2012, 08:18:10
  24. [4] Roland [*]

    Jehněčí jsem ještě nejedla.

    superkarma: 0 14.08.2012, 07:48:46
  25. avatar
    [3] Yannize [*]

    no, tak to bych pracně sháněla, dva dny mlsně pokukovala po marinujícím se kousku a pak by mi u oběda chlap odsunul talíř, že "tohle maso neeeeejí" 

    a pak by asi nastala pořádná fackovačka Sml30

    superkarma: 0 14.08.2012, 07:05:45
  26. avatar
    [2] Kytinkak [*]

    také nevím kde jehněčí koupitSml80

    superkarma: 0 14.08.2012, 06:53:05
  27. [1] lidicka [*]

    Nevím, jestli bch u nás někde jehněčí sehnalaSml80

    superkarma: 0 14.08.2012, 06:18:35

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme