Vaření

Jehněčí na curry

jehněčí na curry

Z mrazáku tahám další balíček jehněčího masa. Tentokrát připravené jehněčí medailonky. Maličké plátky masa, tlusté asi 1,5 cm. V hlavě mám jasný plán na velice chutný oběd.

A další kouzelnou ingredienci mezi kořením. Kamarádka mi z Thajska dovezla „curry paste“ - směs pálivého, velice pálivého, koření ve formě pasty. Mám dvě, červené a zelenou. Zvolila jsem červenou s tajemným názvem „kang kua - chu chee curry paste“. A protože jsem šikovná angličtinářka, přeložila jsem, co vlastně do jídla dávám: chili - 30 %, česnek 17 %, citronová tráva 15 %, šalotka 13 %, sůl 12 %, galangal (kořen podobný zázvoru) 8 %, krevetová pasta 5 %.

Předpokládám, že většina z vás thajsou curry pastu doma nemá. Použijte tedy klasické kari koření, trochu česneku, trochu chilli, sůl a pepř. Stejný problém může být s jehněčím masem. Zaručuji, že toto voňavé jídlo bude dobré s jakýmkoliv druhem masa...

Suroviny

600 g jehněčích medailonků
1 velká cibule
plechovka kokosového mléka
1 - 2 lžičky curry pasty
sůl
trocha oleje

Postup

Na pánvičce rozehřejeme trochu oleje. Jehněčí medailonky z obou stran osolíme a vložíme do rozpáleného oleje. Opékáme z obou stran, asi po třech minutách. Do pánve přidáme curry pastu a důkladně rozmícháme i s masem. Přidáme najemno nakrájenou cibulku a dále opékáme.

Kdo nemá curry pastu, nakoření syrové maso před vložením na pánev. Pokud ho v koření necháte ještě aspoň jeden den marinovat, bude to výborné.

Až je cibule lehce nazlátlá, zalijeme pánev plechovkou kokosového mléka. Promícháme a podusíme, při mírné teplotě, doměkka.

Podáváme s rýží.

Dobrou chuť přeje elly.

   
24.01.2013 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [13] sdrawa [*]

    Jehněčí chce připravovat velmi pozvolna, nejlépe na něpřilnavé pánvi stoneline, která zachová kvalitu masa

    superkarma: 0 01.07.2013, 22:43:26
  2. [12] kubabi [*]

    Curry mi moc nechutná, zkusím jehněčí na jiný způsob.

    superkarma: 0 20.03.2013, 19:55:15
  3. [11] simaj [*]

    Jehněčí zrovna nemusím, curry občas dělám, z kosového mléka, ale zatím ne. Když ho seženu, vyzkoušíme to s ním.

    superkarma: 0 20.03.2013, 19:54:07
  4. avatar
    [10] LudPa [*]

    s kari by to šlo

    superkarma: 0 14.03.2013, 15:54:45
  5. [9] rendac [*]

    jehněčí nemáme

    superkarma: 0 25.02.2013, 09:29:08
  6. avatar
    [8] arminka [*]

    Sml16 pokrmy na curry můžeme a navíc jsou zdravé, teď nám známá dovezla tu správnou masálu z Indie a to je úplně o něčem jiném, než co se prodává tady Sml57

    superkarma: 0 24.02.2013, 00:21:25
  7. avatar
    [7] dasena [*]

    kari´moc nemusíme, ale občas uvařímSml16

    superkarma: 0 23.02.2013, 09:53:39
  8. [6] hannika [*]

    Recept vyzkoušen s vepřovým a dostalo se mi velké pochvaly. Bylo to výtečné.Sml67 Příště vyzkouším s kuřecím, jehněčí u nás moc nejede. Díky za recept na nedělní oběd. Sml22Sml59

    superkarma: 0 27.01.2013, 14:30:58
  9. avatar
    [5] Jindriska8 [*]

    Vypadá to moc dobřeSml16

    superkarma: 0 24.01.2013, 21:45:45
  10. [4] Ivushka12 [*]

    Mňam. To vypadá pěkně!

    superkarma: 0 24.01.2013, 10:32:42
  11. avatar
    [3] gerda [*]

    tohle by mi určitě chutnalo, mám ráda indická koření, já osobně miluju Gáram Masála a tak...

    superkarma: 0 24.01.2013, 09:47:48
  12. avatar
    [2] ladouch [*]

    Jehněčí u nás bohužel nikdo nejí, ale vypadá to dobře.Sml58

    superkarma: 0 24.01.2013, 09:32:49
  13. [1] hannika [*]

    V jednoduchosti je krása! Úplně se mi sbíhají sliny Sml22 Sml59

    superkarma: 0 24.01.2013, 08:10:34

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme