dip a chipsy

Inspirujte se recepty na chutné studené omáčky, které můžete použít nejen na namáčení chipsů. Výborné budou s kousky zeleniny nebo ke grilovanému masu.

Dostala jsem od kamarádky na otestování několik balíčků nových chipsů z raných brambor, které jsou buď jemně solené, nebo nesolené. A spolu s nimi mi dala i radu, že když je doma zkoušeli, tak si k nim připravila různé dipy - studené omáčky, a úžasně si pochutnali.

Při grilovačce jsem tedy připravila několik různých studených omáček a vyskládala k nim různou zeleninu, nakrájenou na proužky, vysypala křupavé chipsy a grilovali jsme různé špízy - z kousků masa a zeleniny a také z mletého masa.

Česnekový dip s jarní cibulkou

  • velký kelímek smetanového jogurtu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 jarní cibulky
  • sůl a pepř

Cibuli nakrájejte na kolečka, včetně zelené natě. Česnek prolisujte. Obojí vmíchejte do jogurtu a dochuťte solí a pepřem.

Koprový dip

  • velký kelímek kysané smetany
  • čerstvý kopr
  • sůl a pepř
  • podle chuti kousek uzeného lososa

Kopr nasekejte a smíchejte s kysanou smetanou. Ochuťte solí a pepřem. Pokud máte dip jen k zelenině nebo chipsům, tak můžete přidat ještě nasekaného uzeného lososa. Je to výborné!

česnekový dip s grilovaným masem

Rajčatový dip s bazalkou

  • 4 velká voňavá rajčata
  • několik lístků bazalky
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Všechny suroviny dejte na chvíli prosekat - rozmixovat, do kuchyňské mixéru. Kdo si chce hrát, může rajčata nakrájet nadrobno ručně. Dochuťte solí a pepřem. Můžete přidat i špetku chilli, pokud máte rádi pikatní chutě.

Avokádový dip s Lučinou

  • 2 zralá avokáda
  • 125 g Lučiny
  • trocha limetové šťávy
  • sůl a pepř

Avokádovou dužinu rozmixujte s Lučinou a trochou šťávy z limety. Dochuťte solí a pepřem. Pro barvu a zajímavou chuť můžete přidat jednu nasekanou chilli papričku.

Krásné letní dny přeje Elly.

Čtěte také

Reklama