Celý týden, který nám zbývá do Štědrého dne, se můžeme věnovat přípravě především nepečeného cukroví. Také se pustíme do plnění cukroví máslovými krémy a marmeládou. 

Pokud jste ještě nestihly nazdobit perníčky, je ten nejvyšší čas.

Výhodou  nepečeného cukroví je, že se do něj můžete pustit až na poslední chvíli .Klidně třeba den před Štědrým dnem. Navíc je toto cukroví poměrně nenáročné na přípravu, a tak vám jeho příprava nezabere ani moc času. V neposlední řadě určitě oceníte, že na nepečené cukroví spotřebujete všechny nepovedené zbytky ostatního cukroví.

Takže jdeme na to...

Oblíbeným nepečeným cukrovím jsou nejrůznější rolády, které se připravují většinou ze sušenek. Vyzkoušejte třeba Černobílou roládu.         

Nezapomeňte...
* Pokud připravujete nepečené dobrůtky pro děti, určitě nahraďte rum ovocnou šťávou nebo sirupem.
* Kuličky dáváme do papírových košíčků. Budou tak vypadat mnohem dekorativněji.
* Suroviny na přípravu čokolády nikdy nevaříme. Zahřejeme je pouze k bodu varu. Varem by se hmota mohla srazit.
* Chcete mít zajímavé tvary čokoládek? Nalévejte čokoládu do bonboniérových podložek.
* Formičky na čokoládu před nalitím čokolády vypláchneme studenou vodou.

Zkuste i další osvědčené cukroví z naší nabídky:
Sladké kakaové brambory 
Studentská pochoutka 
Vosí hnízda   
Oříšková čokoláda  
Nugátové  kostky
Čokoládové dukáty

Další recepty na cukroví, které můžete péct těsně před Štědrým dnem, budou vycházet příští týden na VAŘENÍ.                       
Reklama