Domácnost

Je libo varle na víně?


Pokud vás až dosud trápily pochybnosti o tom, jak správně připravit varlata, máme pro vás dobrou zprávu. Srbský kuchař Ljubomir Erovič (45) vydal zřejmě první kuchařku na světě, která je celá zasvěcená receptům na zpracování této mnohými opomíjené pochutiny.

 

Kuchař ve své knize „Varlatová kuchařka - Vaříme s koulemi“ uvádí své oblíbené recepty, jako jsou například obalovaná varlata nebo pizza s varlaty. Jde o elektronickou knihu, kterou si zájemci mohou stáhnout na internetu. Doplněna je videem, kde se například můžeme poučit, jak varlata správně stáhnout z kůže a nasekat.

Například na pizzu s varlaty budeme potřebovat i sýr, cibuli, pepř, slaninu a býčí varlata. „Je to italská pizza se srbskými koulemi,“ říká Erovič. V knize najdeme i vybrané recepty francouzského stylu, jako například telecí varlátka ve víně.

 

„Nejchutnější varlata mají podle mého býci, hřebci a pštrosi, ale jsou lidé, kteří jsou jiného názoru. Všechny varlata se dají jíst, tedy kromě lidských,“ dodává Erovič, který je samouk.

Dvacetiletá praxe v přípravě jídel z varlat z něj ale učinila světového experta. Je také hlavním organizátorem Světového šampionátu v přípravě varlat, který se v Srbsku koná od roku 2004.        
zdroj: korzo

Jak by se vám líbilo pozvání na marinovaného pštrosího „bambulína“ ?
J
   
03.10.2008 - Dům a byt - autor: Michaela Kudláčková

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [60] saruz [*]

    děkuji, ale nee, obejdu se bez téhle "lahůdky"

    superkarma: 0 27.02.2013, 23:54:39
  2. avatar
    [59] grizzly [*]

    kareta 55: myslíš, jako když krávy pojídají kravský mozek tak dostanou nemoc šílených krav, že se z .... (no vlastně někteří tím možná přemýšlejí)....

    superkarma: 0 04.10.2008, 22:23:40
  3. avatar
    [58] grizzly [*]

    xenie 54: musíš umět lovit.

    superkarma: 0 04.10.2008, 22:21:37
  4. avatar
    [57] grizzly [*]

    Au a co medvědí???

    superkarma: 0 04.10.2008, 22:20:48
  5. avatar
    [56] paníliška [*]

    xenie: kareta:

    superkarma: 0 04.10.2008, 20:20:45
  6. avatar
    [55] kareta [*]

    paníliška: abychom nedostali nemoc šílených žen, kanibalismus není zdravý. Ale psovi bych to klidně dala do granulí

    superkarma: 0 04.10.2008, 19:18:11
  7. [54] xenie [*]

    paniliska-52: jedla mozna jsou i lidska, ale v obchode jsme je nevidela, tam je asi potiz nejaka sehnat

    superkarma: 0 04.10.2008, 17:03:44
  8. avatar
    [53] lenagirl [*]

    superkarma: 0 04.10.2008, 15:31:07
  9. avatar
    [52] paníliška [*]

    Když jsou jedlá všechna varlata, proč ne ta lidská?

    superkarma: 0 03.10.2008, 18:35:38
  10. avatar
    [51] malá paní [*]

    to bych do huby nevzala

    superkarma: 0 03.10.2008, 14:29:06
  11. avatar
    [50] Ch.Z. Kochanská [*]

    mindulinka: Ti zřejmě mají duté hlavy.

    superkarma: 0 03.10.2008, 14:25:30
  12. [49] Pavla_b [*]

    mindulinka:

    superkarma: 0 03.10.2008, 13:43:39
  13. [48] mindulinka [*]

    Pavla_b: No já znám spoustu lidí, co si myslí, že vemeno je dutý - kam by se to mlíko dalo???

    superkarma: 0 03.10.2008, 13:42:44
  14. [47] mindulinka [*]

    Já jsem kdysi na netu viděla video inseminátora - jak rozpouští trubičku se semenem v puse - olizuje jí jazykem - místo ve vodní lázni. Jemu prý se nestalo, aby praskla. Ale byla tam jeho starší kolegyně a ta zahlásila: jo mně už praskla v puse a ochutnala jsem býčí semeno, je dobrý . Myslela jsem, že půjdu

    superkarma: 0 03.10.2008, 13:41:50
  15. [46] Pavla_b [*]

    Ťapina: málem jsem se utopila v kafi

    superkarma: 0 03.10.2008, 13:40:48
  16. avatar
    [45] Ťapina [*]

    Pavla_b: Jak kdyby to v životě neměly v ruce, co?

    superkarma: 0 03.10.2008, 13:26:23
  17. [44] Pavla_b [*]

    tedy jak tak koukám na diskusi - opravdu si některé dámy myslí, že varle je "pytlík" s tekutinou

    superkarma: 0 03.10.2008, 13:25:45
  18. [43] Pavla_b [*]

    lilithheta: s jakou tekutinou? uvnitř varlat není žádná tekutina.. je to žláza..normální tkáň

    superkarma: 0 03.10.2008, 13:24:07
  19. avatar
    [42] kareta [*]

    býčí žlázy mi strukturou připomínají žužu a chuťově nejsou nic extra. Já raději hovězí jazyk

    superkarma: 0 03.10.2008, 13:20:38
  20. avatar
    [41] Kattteřina [*]

    Ťapina: A to je všechno co by ti vadilo???

    superkarma: 0 03.10.2008, 13:09:58
  21. [40] Ellisha [*]

    Ťapina 3: Vybavil se mi film Pasti, pasti, pastičky...

    superkarma: 0 03.10.2008, 13:08:46
  22. avatar
    [39] Kattteřina [*]

    "Vaříme s koulemi?" No to snad ne?!

    superkarma: 0 03.10.2008, 13:08:04
  23. avatar
    [38] Ťapina [*]

    Ch.Z. Kochanská: Mně by na tom vadilo, že je to od dezinfekce

    superkarma: 0 03.10.2008, 13:06:58
  24. avatar
    [37] Ch.Z. Kochanská [*]

    Známý chodil kastrovat prasata a "odpad" si nosil v kyblíčku k večeři. Jedl to jen on a jeho malý otrlý synek, ostatní členové početné vesnické rodiny dělali ksichty.

    superkarma: 0 03.10.2008, 13:02:44
  25. avatar
    [36] Tulinka [*]

    Tady se člověk dozví věcí stejně bych to vědomě nesnědla

    superkarma: 0 03.10.2008, 12:52:11
  26. avatar
    [35] Ťapina [*]

    Juana: Býčci na maso se nekastrují, ti se poráží jako býčci. A kdyby měli ve varlatech spermie, tak co? Polezou ocásky do zubů? Varle není pytlík s tekutinou, varle bez spermatu se nijak neliší od varlete se spermatem.

    superkarma: 0 03.10.2008, 12:39:02
  27. avatar
    [34] Juana [*]

    Zas tak tomu nerozumím, ale podle mne se budou jíst varlata mladých býčků, které kastrují kvůli tomu, že je chovají na maso, tedy v hodně mladém věku. A asi se v nich ještě spermie tvořit nebudou.
    Dršťkovou polívku taky nevyhledávám, ale jsem schopná ji sníst. A některé mořské potvory mám ráda, hlavně krevety, dělala jsem i sépie (k tomu mi inspiroval Jamie Oliver), mušle taky sním, ale syrové ústřice bych nepozřela, to bych . Musím přiznat, že jsem ochutnala i humra, a ten byl naprosto fantastický, asi byl čerstvě vylovený, protože to bylo v Atlantické Kanadě, kde se lovem humrů dost lidí živí.

    superkarma: 0 03.10.2008, 12:33:02
  28. [33] mindulinka [*]

    Julianna: jo jo, souhlasím. A nejím ani takové věcí jako jsou plíčky na smětaně, jazyk apod. Vadí mi i dršťková polívka - fuj.

    superkarma: 0 03.10.2008, 12:20:39
  29. avatar
    [32] Kelly [*]

    Není to tak dávno, co jsem se dívala na nějaký zahraniční pořad. Bylo to Španělsku a kromě zdejších krás a zajímavostí, oba průvodci pořadem - žena a muž - navštěvovali restaurace a ochutnávali místní lahůdky, což jsou i býčí koule. Krásná průvodkyně dostala od vyhlášeného kuchaře na talíři tento "skvost" a nedalo se, než ochutnat. Měli by jste vidět, jak zareagovala. Nejen že měla děsivý výraz, který nemohla ani před kamerou ovládnout, ale natáhlo ji tak, že z té restaurace utekla.
    Já je nejedla, takže nemůžu soudit, ale ani po nich netoužím.
    Nemusím mít všechno ...

    superkarma: 0 03.10.2008, 12:12:20
  30. avatar
    [31] lilithheta [*]

    Musím se přiznat, že jsem dlouhou dobu žila v domění, že tepelně upravené žlázy jsou podávány i s tou tekutinou uvnitř

    superkarma: 0 03.10.2008, 12:10:51

Další příspěvky

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme