Zima je dlouhá a jaro daleko... přivolejte jarní náladu do vaší kuchyně a připravte si skvělou jarní zeleninu s medovou zálivkou. Pochutnáte si!

Jarní zelenina s medovou zálivkou

zelenina

Ingredience:

  • 100 g mladé mrkve
  • 100 g lusků zeleného hrášku
  • 100 g kedluben
  • 100 g zelených fazolek
  • Ředkvičky na ozdobu
  • Sůl

Zálivka:

  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje Billa
  • 2 lžičky Aceto balsamico Naše bio
  • 1 lžíce medu
  • 1lžička citronové šťávy

Příprava:

Hrášek vyloupejte z lusků, mrkev a kedlubny očistěte a nakrájejte. Fazolky zbavte vlákna uprostřed a přepulte. Do velkého hrnce dejte vařit vodu, osolte ji. Jakmile začne vřít, vhoďte do ní mrkev, počkejte minutu, přidejte kedlubny a fazolky. Po další minutě přidejte kuličky hrášku. Vařte 6 minut tak, aby byla zelenina „na skus“, ani příliš měkká, ani tvrdá. Zeleninu přeceďte a teplou ji promíchejte se zálivkou, kterou připravíte smícháním všech ingrediencí. Zdobte ředkvičkami nakrájenými na plátky.

Zdroj: Billa recepty

Reklama