Vaření

Jarní drožďový salát

Suroviny

5 kostek droždí (1 - 42 g)salad
60 g másla
1/2 sáčku mražené jarní zeleniny (nebo hrst čerstvé)
1 lžička kremžské hořčice
4 lžičky sojové omáčky
majoránka
česnek
sůl
pepř

Postup

V pánvi na másle orestujeme zeleninu s nadrobno nakrájenou cibulí. Do orestované směsi přidáme droždí a na mírném ohni vymícháme do kašovité konzistence. Poté přidáme kremžskou hořčici, sojovou omáčku, sůl a pepř a za stálého míchání počkáme, až se hmota vysráží. Pak přidáme rozšlehaná vejce a mícháme tak dlouho, než hmota zhoustne. Na závěr odstavíme z přímého ohně a dochutíme česnekem a majoránkou.
Podáváme teplé i vychlazené.
Možno dozdobit i čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť přeje Marika.

   
22.02.2010 - Předkrmy - autor: elly

Komentáře:

  1. [16] jithule [*]

    skvělý

    superkarma: 0 21.12.2012, 22:30:33
  2. avatar
    [15] hubajda [*]

    no to necham druhym

    superkarma: 0 14.11.2012, 22:32:11
  3. avatar
    [14] arminka [*]

    dajdada — #12 válka není,tak to jíst nemusím Sml30Sml30

    superkarma: 0 23.09.2012, 22:30:29
  4. avatar
    [13] moula [*]

    Drozdovku delam leta a vsichni  kolem ji milujou, ale je jednodussi. Jen zesklovatet cibulku, roztavit a trochu opect drozdi, sul pepr, vmichat vejce, do hotove pazitku, petrzel, navrch pak kyselou okurku, papriku nakladanou nebo cokoli.

    superkarma: 0 22.02.2010, 23:31:12
  5. avatar
    [12] dajdada [*]

    Sml67, jinak pro ostatní: " Víte hovno co je dobrý, válku na Vás!" Sml30Sml57

    1. na komentář reaguje arminka — #14
    superkarma: 0 22.02.2010, 21:49:27
  6. avatar
    [11] hardy [*]

    Dělám také často drožďovou pomazánku, moc nám chutná /kromě manžela- a právě ta " vůně " mu vadí moc/, takže ji dělám s předstihem, něž manžel přijde domů a pořádně vyvětrám. Droždí je pravdu moc zdravé. Zkusím i tento recept se zeleninou.

    superkarma: 0 22.02.2010, 20:37:57
  7. avatar
    [10] Myškomedvídek [*]

    ještě jsem to nechutnala,DROŽDÍ NEMUSÍMSml80

    superkarma: 0 22.02.2010, 17:16:11
  8. [9] dadma [*]

    Já doma droždˇovku nedělám,ale v práci nám jí občas udělala kolegyně a to mě chutnala.Fakt byla dobrá.

    superkarma: 0 22.02.2010, 15:43:16
  9. avatar
    [8] Altamora [*]

    Drožďová pomazánka mi moc chutná a je taky dobrá na pleť.

    superkarma: 0 22.02.2010, 13:45:59
  10. avatar
    [7] paníliška [*]

    Miluju drožďovou pomazánku, polévku i knedlíčky do polévky. Sml29

    superkarma: 0 22.02.2010, 13:40:46
  11. avatar
    [6] *modrá [*]

    Drožďovku miluju !

    superkarma: 0 22.02.2010, 13:06:19
  12. avatar
    [5] delfi.na [*]

    Samík97 — #3 nevím, já zkoušela drožďovou polévku a Sml23

    superkarma: 0 22.02.2010, 12:02:39
  13. [4] veramarie [*]

    Těch vajec přiměřeně ????

    superkarma: 0 22.02.2010, 11:24:41
  14. [3] Samík97 [*]

    Chuť droždí se tepelnou úpravou úplně změní,jen se při vaření musí větrat,to je trochu cítit. Často dělám drožďovou pomazánku(totéž bez zeleniny,ale na závěr nedrobno nakrájené kyselé okurky).Lepší je teplá.Mňam!Sml77

    1. na komentář reaguje delfi.na — #5
    superkarma: 0 22.02.2010, 10:43:35
  15. avatar
    [2] delfi.na [*]

    taky nemusím, už jen ta chuť droždí mi vadí.

    superkarma: 0 22.02.2010, 09:59:31
  16. [1] kat [*]

    Děkuji, ale tohle fakt neSml23

    superkarma: 0 22.02.2010, 09:01:25

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme