Suroviny

5 kostek droždí (1 - 42 g)salad
60 g másla
1/2 sáčku mražené jarní zeleniny (nebo hrst čerstvé)
1 lžička kremžské hořčice
4 lžičky sojové omáčky
majoránka
česnek
sůl
pepř

Postup

V pánvi na másle orestujeme zeleninu s nadrobno nakrájenou cibulí. Do orestované směsi přidáme droždí a na mírném ohni vymícháme do kašovité konzistence. Poté přidáme kremžskou hořčici, sojovou omáčku, sůl a pepř a za stálého míchání počkáme, až se hmota vysráží. Pak přidáme rozšlehaná vejce a mícháme tak dlouho, než hmota zhoustne. Na závěr odstavíme z přímého ohně a dochutíme česnekem a majoránkou.
Podáváme teplé i vychlazené.
Možno dozdobit i čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť přeje Marika.

Reklama