• 300 g mletých škvarků
  • 1 menší cibule, nasekaná najemno
  • 3-4 sterilované okurky
  • 2 uvařená vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 1,5 PL plnotučné hořčice
  • černý mletý pepř
  • sůl

Do větší mísy nastrouháme najemno sterilované okurky a vejce uvařené natvrdo. Přidáme najemno nasekanou cibuli a utřený stroužek česneku. Okořeníme podle chuti.
Přidáme hořčici, namleté škvarky a všechno zlehka promícháme. Kdo má rád kyselejší chuť, klidně přidejte pár kapek citronové šťávy. Hotovou pomazánku dochuťte a dosolte dle svých chutí.
 
V jarním období doporučujeme případně stroužek česneku nahradit čerstvým medvědím česnekem. Dodá pomazánce nazeměnitelnou jarní chuť.
 
Podáváme s opečeným chlebem, bagetou nebo čerstvým pečivem.
 
 Foto: Čongrád

Zkuste i tyto pomazánky:

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama