Vaření

Jak vybrat správnou čokoládu? A jak docílit skvělého lineckého těsta?

Jak vybrat správnou čokoládu? A jak docílit skvělého lineckého těsta? Na tyto a jiné otázky vám odpoví ambasadorka značky Hera - vám známá Elly z blogu www.bohynekukchyne.cz.

 

ellyPlánuju péct vánoční cukroví. Některé z mých nových receptů obsahují čokoládu. Chtěla jsem se zeptat, jak správně čokoládu vybrat?
Čokoláda je kouzelná surovina, za jejíž pomoci vytvoříte ty nejúžasnější dezerty. Váš úspěch začíná právě u výběru čokolády. Čtěte pečlivě informace na obalu. Vybírejte čokolády s vysokým obsahem kakaa (ideální a nejchutnější je 60 – 75%). Dále bude kvalitní výrobek obsahovat kakaovou sušinu, kakaové máslo, třtinový cukr. Nemusíte se lekat ani sójového lecitinu, ten se přidává pro lepší konzistenci. Ty nejlepší čokolády uvádějí také zemi původu kakaových bobů.

Každý rok zkouším jiný recept na linecké cukroví. Nejsem si jistá, který je ten správný. Můžete mi prosím poradit, jak docílit dokonalého těsta?
Křehké a jemné linecké cukroví patří mezi stálice nejen na vánočních stolech. Snadný, lehce zapamatovatelný, poměr tří hlavních surovin můžeme vyjádřit jednoduše jako 3 – 2 – 1. 3 díly mouky, 2 díly rostlinného tuku Hera máslová příchuť a 1 díl cukru. Základ, se kterým se dá čarovat a který se dá využít nejen na klasická linecká kolečka plněná rybízovým džemem. Část mouky můžete nahradit mletými ořechy. Tím vám vznikne těsto s chutí lískových nebo vlašských oříšků, pistácií nebo mandlí. Místo tradiční citronové kůry, která patří běžně do lineckého, zkuste použít kůru pomerančovou. Provoní těsto mnohem více. Zajímavou chuť dodá těstu také kůra z limety.

cukroví

Přes rok žijeme zdravě, ale během svátků si naše rodina cukroví prostě neodpustí. Můžete mi dát tip na nějaké zdravější recepty?
Obrovským hitem je raw strava, kdy upravené potraviny neprojdou vyšší teplotou než je 45 °C. Rozhodnete-li se zkusit raw cukroví, tak si musíte dát pozor při nákupu potravin. Nestačí obyčejné kakao, ale musíte sehnat jeho raw, nepraženou, verzi. Nakupte si velké množství různých semínek, sušené datle, ideálně odrůdu Medjool, kakaové máslo a všechny druhy ořechů, které znáte. Slepovat můžete raw džemem nebo krémem. Existuje dokonce raw čokoláda, kterou hotové cukroví ozdobíte a dochutíte. Vánoční cukroví můžete také moderně odlehčit použitím netradičních druhů mouky a sladidel. Nabídka alternativních potravin na trhu je čím dál širší, v prodejnách se zdravou výživou vám poradí při výběru a na internetu najdete řadu zajímavých receptů. Místo živočišných tuků pak můžete použít rostlinný tuk Hera – máslová příchuť.

Více rad a tipů na www.pecenijeradost.cz

Čtěte také:

   
18.12.2015 - Gastronomie - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [1] bobani [*]

    linecké mám ráda

    superkarma: 0 19.12.2015, 11:09:00

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme